Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Vertigo Hastalığından Muzdarip Olan Arkadaşlar Varmı?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Vertigo Hastalığından Muzdarip Olan Arkadaşlar Varmı?

Bizim Başımıza Cumartesi Günü Geldi Eşim Uyanırken Başı Döndü ve Başını Sağ Tarafa Çevirdiğinde Tekrar Dönüyor.

Bilgi Birikimini Paylaşacak Arkadaşlar Yorum Yazarsa İzlememiz gereken yol vs başına bu hastalıktan gelen

Tüm Tetkikleri Yaptırdık Hiçbir yerinde birşey yok allaha çok şükür hafif vertigo dedi doktor ve 3 tane ilaç verdi geçecek dedi 1

haftaya inşallahta allahın kudretiyle öylede olacak inşallah...
    '' Ya Ganiyy, Ya Muğni... ''
    '' Melik-i Muktedirsin Ya ALLAH ''

Ynt: Vertigo Hastalığından Muzdarip Olan Arkadaşlar Varmı?

Geçmiş olsun, Allahtan acil şifalar dilerim...

Yorum

Geçmiş olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

geçmiş olsun, başka bir forumdan bir üye direksiyon başında yaşamış bu durumu.
        umarım atlatırsınız, Allah acil şifalar versin.

Yorum

3 sene önce yaşamıştım. Bendeki vertigo nun sebebi kulak içerisinde kristalimsi denilen bir yapının yer değiştirmesi ile alakalıydı.

Araştırmıştım, vertigo genel olarak baş dönmesine verilen isimmiş. Altında yatan nedenleri farklı farklı. Göz, kulak, beyin, mide, ve bunların içersinde onlarca neden olabilir.

Genelde tetkiklerin boş çıktığı durumlarda kulak içi durumlarından şüphelenirler. Tanıların büyük çoğunluğu kulak veya strese bağlı deniyor. KBB kliniği tanıyı kulak içi bölümlere bulmuşlardı. 2 ay sürdü. Geçti gitti.

Sizin durumda açık aslında. Belirtileriniz Harekete bağlı vertigo yu gösterior. Tabiki de hekim arkadaşlar en doğru yonlendirmeyi yaparlar. Bendeki bilgi birikimi bu kadar.

http://www.anatomica.com.tr/benin-po...-vertigo-nedir

Geçmiş olsun.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Gecmis olsun...
            F30 Sport+

Yorum

Geçmiş olsun
              2010 1.6T Cosmo

Yorum

Vertigonun "Manevra" adı verilen bir tedavisi var.Ben de oldum,yatakta sağıma döndüm aman Allah'ım o ne? Dünya yıkıldı başıma.Çok kötü oluyor o.O manevrayı her nörolog bilmiyor ama.Benim hanım ATT,iyi bir nörolog vardı burada,onun yanında da çalışmıştı.O biliyor,bana da yaptı,bir daha da olmadım şükür. Onu bilen bir doktor bulun,geçer korkmayın.Ama manevrasız,ilaçla filan zor olur,bilginize,sevgiler...
                2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Manevra yapmıştım bende bol bol.
                  CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                  SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                    Manevra yapmıştım bende bol bol.

Sen grafiker misin,sağlıkçı mı?
                    2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

İstanbulda Bildiğiniz Doktor varmıdır ?

quote author=tornado link=topic=14424.msg284093#msg284093 date=1412066475]
                      Vertigonun "Manevra" adı verilen bir tedavisi var.Ben de oldum,yatakta sağıma döndüm aman Allah'ım o ne? Dünya yıkıldı başıma.Çok kötü oluyor o.O manevrayı her nörolog bilmiyor ama.Benim hanım ATT,iyi bir nörolog vardı burada,onun yanında da çalışmıştı.O biliyor,bana da yaptı,bir daha da olmadım şükür. Onu bilen bir doktor bulun,geçer korkmayın.Ama manevrasız,ilaçla filan zor olur,bilginize,sevgiler...
                      [/quote]

Yorum

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Sanırım Benign pozisyonel vertigo hastalığına yakalanmış eşiniz.
                        Ama kesin diyebilmek için öncelikle ne tarz durumlarda oluyor bunu sorgulamak lazım. Mesela yatarken veya yataktan doğrulurken, yattıktan veya doğrulduktan birkaç saniye sonra oluyor ise ve bir süre bekledikten sonra düzeliyor ise bundan şüphelenilir.
                        Bu baş dönmesi esnasında, daha doğrusu baş dönmesine sebebiyet veren pozisyona geldiğinde baş dönmesiyle beraber gözlerde Nistagmus denilen hareketin de gözleniyor olması BPV tanısını kuvvetlendirir.

Benign Pozisyonel Vertigo'nun sebebi kulak içinde yer alan yarım daire kanalları içinde bir parçanın kopması sonucu orada hareket edip dengeyi bozması üzerinedir.
                        Tedavisi basit gibi görünmekle birlikte bir o kadar tecrübe gerektirir.
                        Repositioning yani yeniden pozisyon verme tedavisi en basitinden uygulanacak tedavi olmasına rağmen aldığım KBB stajında bunu yapabilen asistanlar çok azdı. Onun için bilen birisi tarafından yaptırılması gerekir. Repositioningin amacı yarım daire kanalları içinde kopmuş olan o parçanın daire içinde hareket etmesini önlemek ve eski yerine oturtmaktır.

Yukarıda da yazılmış manevra yaptım vs. diye, kafayı sallamak veya bilmeden rastgele kafayı çevirmek gibi hareketler çok risklidir, nedeni kopmuş parçanın posterior yarım daire kanalından, lateral yarım daire kanalına girme ihtimali vardır, bu da tedavi etmek yerine baş dönmesine yeni bir boyut kazandırır. Aynı zamanda parçanın hareketi çok yavaş olduğu için kafayı sallamak gibi durumların zaten tedavide yeri yoktur.

Bize anlatılan şekilde tedavi, tecrübeli birinin hastaya birkaç pozisyon vermesi ve her pozisyonda en az 5 dk sabit durdurması yönündedir. Eğer doktorunuzun verdiği ilaçlar tedavi etmez ise bir KBB uzmanı veya daha üst rütbeli KBB doktoruna görünmenizi tavsiye ederim, tekrardan geçmiş olsun.
                        Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                        Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                        VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Yazan Herkese Teşekkürleer Umarım en Kısa Sürede Atlatırız İnşallah

Bildiğiniz Güvenilir Doktor Varsa İstanbulda Lütfen Bildirin bana

Yorum

İstanbulda Bildiğiniz Yardımcı olabilecek Doktor varsa Yardımlarınızı Bekliyorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan
                            Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Sanırım Benign pozisyonel vertigo hastalığına yakalanmış eşiniz.
                            Ama kesin diyebilmek için öncelikle ne tarz durumlarda oluyor bunu sorgulamak lazım. Mesela yatarken veya yataktan doğrulurken, yattıktan veya doğrulduktan birkaç saniye sonra oluyor ise ve bir süre bekledikten sonra düzeliyor ise bundan şüphelenilir.
                            Bu baş dönmesi esnasında, daha doğrusu baş dönmesine sebebiyet veren pozisyona geldiğinde baş dönmesiyle beraber gözlerde Nistagmus denilen hareketin de gözleniyor olması BPV tanısını kuvvetlendirir.

Benign Pozisyonel Vertigo'nun sebebi kulak içinde yer alan yarım daire kanalları içinde bir parçanın kopması sonucu orada hareket edip dengeyi bozması üzerinedir.
                            Tedavisi basit gibi görünmekle birlikte bir o kadar tecrübe gerektirir.
                            Repositioning yani yeniden pozisyon verme tedavisi en basitinden uygulanacak tedavi olmasına rağmen aldığım KBB stajında bunu yapabilen asistanlar çok azdı. Onun için bilen birisi tarafından yaptırılması gerekir. Repositioningin amacı yarım daire kanalları içinde kopmuş olan o parçanın daire içinde hareket etmesini önlemek ve eski yerine oturtmaktır.

Yukarıda da yazılmış manevra yaptım vs. diye, kafayı sallamak veya bilmeden rastgele kafayı çevirmek gibi hareketler çok risklidir, nedeni kopmuş parçanın posterior yarım daire kanalından, lateral yarım daire kanalına girme ihtimali vardır, bu da tedavi etmek yerine baş dönmesine yeni bir boyut kazandırır. Aynı zamanda parçanın hareketi çok yavaş olduğu için kafayı sallamak gibi durumların zaten tedavide yeri yoktur.

Bize anlatılan şekilde tedavi, tecrübeli birinin hastaya birkaç pozisyon vermesi ve her pozisyonda en az 5 dk sabit durdurması yönündedir. Eğer doktorunuzun verdiği ilaçlar tedavi etmez ise bir KBB uzmanı veya daha üst rütbeli KBB doktoruna görünmenizi tavsiye ederim, tekrardan geçmiş olsun.

Yorum

Acil şifalar dilerim, geçmiş olsun

Yorum

İşleniyor...
                              X