Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yurdumda zalim çok ama...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yurdumda zalim çok ama...

Bıldırcın kuşunu hepimiz biliriz.Eti son derece lezzetli, makbul ve aranan bir av kuşudur.
    Göçmendir, dördüncü göç yolu olarak bilinen güzergahları bizim ülkemizden geçer.Ukrayna
    ve Kırım Yarımadası'ndan Karadeniz'i kat ederek Orta Anadolu’ya uzanan hat ve Kafkaslar
    üzerinden, Doğu Anadolu’ya uzanan hat, Hatay Belen geçidinde birleşerek Suriye, Ürdün,
    İsrail’in Akdeniz kıyılarını takip eder, Süveyş kanalından Nil nehri boyunca Afrika’ya ulaşır.
    Karadeniz- Marmara boğazları- Süveyş kanalı bu dördüncü göç yolunun güzergahıdır.

Bu değerli göçmen,yaz aylarında Ukrayna/Kırım avlaklarında üreme faaliyetini tamamlayıp
    yavrularını uçacak kadar büyüttükten sonra, Eylül ayı başlarından Ekim ayı ortalarına kadar
    olan zaman sürecinde, beş ile otuz kuştan oluşan dalgalar halinde Karadeniz'i kuzey/güney
    doğrultusunda geçer ve Batı/Orta/Doğu Karadeniz sahillerimize konarlar.

Teskereli yasal avcıların yanı sıra, kendilerine 'bohçacı' adı verilen, insanlıktan nasiplerini
    alamamış olduklarını düşündüğüm bazı vicdansızlar, gece sahillerin belirli yerlerine balıkçı
    ağları gererler ve gece uçuşu yaparak gelen bıldırcınları lüks ışıklarıyla aldatarak bu ağlara
    yönlendirirler. Zaten çok uzun süre uçmuş yorgun hayvan, bu ağlarda güçsüz, mecalsiz av olur.
    Bu vicdansız avcılar, yüzlercesini adeta katliam yapar gibi (kafalarını parmakları ile kopararak)
    öldürürler ve derin donduruculara doldururlar. Bir karıncayı incitmekten imtina eden kıyımsız bir
    insan bile gördüğü bu manzara karşısında hiç gözünü kırpmadan bu vicdansız avcılara kurşun atabilir.

İşte bu gibi vahşilerin de yaşadığı ülkemizde, nesli tükenmiş ya da tükenmeye yüz tutmuş doğa/hayvan
    dostlarının da olduğunu öğrenmek beni çok mutlu etti, bu mutluluğu sizlerle paylaşmak istedim,buyrun
    aşağıya aldığım haberi okuyun...

O Sesi Duyabilmek İçin Tarlalarını Biçmiyorlar

"...Gümüşhane'nin merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Boyluca köyünde yaşanan Tahir Öztürk,
    köyünde yaşanan göç nedeniyle tarlaların ekilmediğini ifade etti.

Tarlalar ekilmediği için yem ve barınma imkanı bulamayan başta keklik olmak üzere bazı
    kuş türlerinin artık köylerine gelmediğini ifade eden Öztürk, "Yaban hayatını desteklemek
    ve köyümüzde yeniden keklik sesleri duymak için 4 yıl önce amcam Halil Öztürk ile
    tarlamızı ekmeye karar verdik" dedi.

Yıllardır ekilmeyen 28 dönümlük tarlalarına 400 kilogram buğday ektiklerini dile getiren Öztürk,
    "4 yıldır ektiğimiz tarlamızı biçmeyip yabani hayvanlara bırakıyoruz. Tarlayı ekmeden önce
    burada hiç kuş olmazdı. Şimdi birçok kuş türünü görebiliyoruz. Yıllık yaklaşık 6 bin lira masrafımız
    oluyor. Yalnızca bu yıl gerçekleştirdiğimiz ekim için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünden
    bir miktar buğday desteği aldık. Bundan sonra da tarlamızı ekmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Tarlanın yolu olmadığı için buğdayları sırtlarında taşımak zorunda olduklarını anlatan Öztürk,
    "Ekimde çok zorlanıyoruz. Buğdayları 600 metre kadar sırtımızda taşıyarak buraya getiriyoruz.
    Devletimizin bize yol konusunda yardımcı olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı..."

kaynak:cumhuriyet.portal

Ynt: Yurdumda zalim çok ama...

Paylaşım için teşekkürler necmettin abi
    Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
      Teşekküre ne hacet Kadir kardeşim; vazifemizdir
      Bu arada ismimi de öğrenmişsin ve ilk kez bana 'ağabey' sıfatı ile hitap ediyorsun
      Sevindim, kıvandım; teşekkür ederim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
        Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
        Teşekküre ne hacet Kadir kardeşim; vazifemizdir
        Bu arada ismimi de öğrenmişsin ve ilk kez bana 'ağabey' sıfatı ile hitap ediyorsun
        Sevindim, kıvandım; teşekkür ederim
        Biz her zaman büyüklerimize karşı ağabey diye hitap etmişizdir necmettin ağabey
        Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Piyasadan şu otomatik av tüfekleri de toplanmalı.Zaten keklik bıldırcın gibi hayvanları zevk,spor olsun diye katlediyorlar.Bu silahlarla hayvanın kaçacak fırsatı bile kalmıyor.
          http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
          2.0 CDTI
          Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia
            Piyasadan şu otomatik av tüfekleri de toplanmalı.Zaten keklik bıldırcın gibi hayvanları zevk,spor olsun diye katlediyorlar.Bu silahlarla hayvanın kaçacak fırsatı bile kalmıyor.
            Çok doğru söylüyorsunuz; elimden gelse bütün silah fabrikalarını kapatırdım

Yorum

Bu hayır sever arkadaşlar biraz da susam ekse de oraları bir ziyaret etsek.
              Sanirim orada kaya kekligi cok olur.
              Avciligin esası Mücadele Etme Hakkidir. Yani avın kaçıp kurtulma
              Şansı olmalidir. Çok yakında ya da kanat kirigi değilse ava 3.
              fişeği sıkmam. Haberdeki kişilerin yaptiginin izahi yok.
              Ağ germeyi seviyorsan git balikcilik yap.
              Av hayvanları avlamakla vurmakla kolay kolay tükenmez.
              Asil zararı asiri zehirlenen, zamansiz biçilen, yakilan, yok edilen tarlalar verir.

Yorum

Hocam bu nasıl mücadele, senin elinde güçlü bir tüfek onlarda sadece kanat var.
                ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Mücadele ifadesini yanlis degerlendirdiniz.
                  Yukarda acikladigim gibi zaten amac silahin guclu olmasindan kaynaklanan
                  kesin vurulma durumunun olmaması.
                  Siz avlanmaya ya da tüfek kullanmaya karsiysaniz bu hamur
                  çok su kaldirir. Zaten konumuz da bu değil.

Yorum

Ben silahları severim ve kullanırım ama, bir savunmasız canlıya spor maksatlı ateş etmek ters geliyor.
                    ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Evet bu konuda sonuna kadar sizinle hem fikirim. Avlanmanin spor olmasiysa
                      bana gore hazirlik - gezme asamalarinda olabilir. Ben de bir canliya spor olsun diye ates etmem.
                      Fisek namludan cikinca bu avlanmadir. Nasil ki, tavuk- koyun kesip yemek icin
                      bicak kullaniliyorsa bildircin içinde tufek kullanilir.

Yorum

İşleniyor...
                      X