Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bu araç alınır mı ? - citröen C5 - hafif hasarı var- Fotoğraflı....

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Bu araç alınır mı ? - citröen C5 - hafif hasarı var- Fotoğraflı....

Nice Tanıdıklarımın Araçları Var 20 Yıldır Hiç Bir Şey Olmamış Ufak Tefek Çizikler Haricinde. Ben Nazar a İnanınırım ve Malesef Bazı Araçlarda Nazar Oluyor.
    Biraz Sabır...

Yorum

Katılıyorum. Nazardan korunmak için bolca dua okuyup yola çıkyıoruz. Henüz daha nazar deyecek kadar uzun kalmadan zaten satmış olduğumdan şanslımıyım neyim.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
        Katılıyorum. Nazardan korunmak için bolca dua okuyup yola çıkyıoruz. Henüz daha nazar deyecek kadar uzun kalmadan zaten satmış olduğumdan şanslımıyım neyim.
        Zaten nazar değdiği için sattınız
        Nazar fikrinizi çeldi, sizi aldattı değerli aton1981 kardeşim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
          Zaten nazar değdiği için sattınız
          Nazar fikrinizi çeldi, sizi aldattı değerli aton1981 kardeşim
          Beterin beriri de varmış. Hakket olabilir mi böyle bişi :S
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

bencede aceleye getirmeyin aracınızı ben ınsıgnıamı sattımda samimi söylüyorum araç 2011 modeldi ve 2 yıl kullandım 28 bin kmde idi alıcı arkadaş zonguldakdan geldi ve aracı kontrol etti ve ekspertize sokup çıkardık adamın tek dedigi kardeş sen bu arabayı hiçmi bi yere tıklatmadın tek bi nokta çizik bile yoktu.illa bu tarz bişi bulun demiyorum ama gerçekden piyasada çok temiz araçlar var.
            siyah 2013 amarok 4motion highline kapalı kabin
            siyah 2013 captiva LTZ 7 kişilik
            uçan teneke fiorino

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf
              bencede aceleye getirmeyin aracınızı ben ınsıgnıamı sattımda samimi söylüyorum araç 2011 modeldi ve 2 yıl kullandım 28 bin kmde idi alıcı arkadaş zonguldakdan geldi ve aracı kontrol etti ve ekspertize sokup çıkardık adamın tek dedigi kardeş sen bu arabayı hiçmi bi yere tıklatmadın tek bi nokta çizik bile yoktu.illa bu tarz bişi bulun demiyorum ama gerçekden piyasada çok temiz araçlar var.
              Sizin gibi titiz insanları bulmak zor. Açıkçası arac bulunur ama hayırlı insan, hayırlı satıcı bulmak çok daha zor. Araç ne kadar düzgün olursa olsun, alışveriş yapacağım kişi benim için çok onemli. Bu satıcı olurken de aynı durum geçerli.

Yorum

Beterin beteri de varmış. Hakikaten olabilir mi böyle bir şey?
                İmla (yazım) hatalarını düzelttim, güzel dilimizi konuşurken, yazarken biraz daha özen
                göstermemiz gerekiyor diye düşünüyorum.Türkçe konuşulduğu gibi yazılan, yazıldığı gibi
                konuşulan nadir dillerden birisidir. Onu yozlaştırmak bindiğimiz dalı kesmek ile aynıdır.
                Ses bayrağı olmayan uluslar yok olmuşlardır,dünya üzerinde konuşanı kalmayan yüzlerce
                dil var

Şimdi, aton1981 kardeşim 'Türkçe yazım hatası yapan sadece ben miyim?' diye soracaktır.
                Haklıdır, çünkü (maalesef) konuşur gibi yazan , yazım hatası yapan çok arkadaşımız var.
                Ben eleştiriyi bilhassa kendisine yönelttim, çünkü tabbak (deri terbiyecisi) sevdiği postu
                yerden yere vururmuş ki en iyisi o olsun Bilmem anlatabildim mi?

Esas meseleye gelirsek 'nazar' (kem bakış) olayı vakıadır. Birçok (yaşanmış) olay vardır.

Ben, bizzat, bir nazarcının yalnızca bakışlarıyla bir fluoresant ampulünü parçaladığına şahit oldum.

Başka bir yaşanmışlık, kendim bir kadın sürücüye nazar verdim. İstanbul, boğaz köprüsü üzerinde.
                Bir VW ile makas atıyordu, çok şık ve yumuşaktı.Hareketlerin çok yanlış olduğunu düşünsem de ona
                hayran oldum. Yüz elli metre gitmeden önündeki arabaya tampon taktı; ne kadar üzüldüm bilemezsiniz.

Ortalık Asya insanının bugün de geçerli olan 'Göktengri' inancında 'nazar' çok önemli bir yer tutar;
                Bu inancın din adamı hüviyetindeki Şaman, büyü ile 'nazar' ın, maruz kalan insan üzerindeki kötü
                etkisini yok etmeye çalışır. Bunun için bazı ritüellere baş vurur. Her Şaman (kendi hayvanına göre) farklı
                yöntemler uygular. En yaygın ritüel 'kut kuyma' adı verilen ritüeldir ki Anadolu'da bu ritüel 'kurşun dökme'
                adıyla bilinir. Evet, yanlış okumadınız, kurşun dökme ritüeli, eski Türk Göktengri inancının İslam inancı içine
                gizlenerek günümüze kadar ulaşmış bir geleneğidir. Telli Baba'ya 'dilek' dilemek,kutlu ağaca bez bağlamak
                bunlardan yalnızca birkaçı

Bu konuda yazılmış detaylı bir makalem var;ilk fırsatta paylaşacağım. Konu nereden nereye geldi, umarım bir
                'sansür' uygulamasına muhatap olmayız

Yorum

Şaman abi, tamamen haklısın. Bir zamanlar kendi forumumuz olan ve halen kullandığım sketchup programının Türkiye destek sitesi forum bölümünde yöneticilik yaptım. ( site şu an da kapalı ) Orada, Türkçemize, imla hatalarına, noktalamalara kadar derin bir hassaslık içindeydik. Yönetim olarak gönderilen mesajları düzeltmekten tüm günümüz heba oluyordu. Tabiki de bunun tek bir amacı vardı. Oda, dilimize sahip çıkmak ve onu doğru şekilde kullanmaktı.
                  Tabi forum kapandı. İşler değişti. Şu oldu bu oldu derken '' hız düşmanımız '' ile çoğu şeyi unutur olduk. Kısaca kendi özümüzü kendimiz yaşamadan öldürüyor olduk.

Yazınız bana eski zamanlardaki bu özeni hatırlattı. Dikkat çektiğinzi bu noktanın hassasiyeti üzerine sanırım sansür yada benzeri durum yapılmaz.

Yorum

İşleniyor...
                  X