Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ÖTV Muafiyeti ile Araç Alımı Hakkında Yardım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: ÖTV Muafiyeti ile Araç Alımı Hakkında Yardım

ötvsiz araç sahibi olarak hemen size en basit yolunu yazayım aracın normal satış bedelini 1,45 bölmeniz çıkan rakam ötvsiz kdv dahil satış fiyatı oluyor 125900/1,45=86827,586 tl
    insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ulas79
      ötvsiz araç sahibi olarak hemen size en basit yolunu yazayım aracın normal satış bedelini 1,45 bölmeniz çıkan rakam ötvsiz kdv dahil satış fiyatı oluyor 125900/1,45=86827,586 tl
      abi bu şekilde yapılan hesaplama yönteminin yanlış olduğunu iddia edenler çoğunlukta.. Çünkü bayiler fabrika fiyatı üzerine, yani aracın ham fiyatı üzerine önce ÖTV sonra KDV ekliyorlar, ki ÖTV nin de KDV sini almış oluyorlar.. Bu şekilde iddia var ve bunun haksızlık olduğunu savunanlar çoğunlukta. Zaten üzerine bir de aracın anahtar teslim fiyatı karlı fiyat, bayi zaten karını içerisine koyuyor öyle satış fiyatı belirliyor.. Bu yüzden bu yöntem doğru değil diye iddia eden çok insan var..

Bir de, bayiler zaten araçlarının ayrıntılı fiyat bilgisini bilirler. İnternet sitelerinde bile artık koyuyorlar mesela aracın net fiyatı + ÖTV+KDV+Tescil masrafı bandrol vs vs diye.. Baktığın zaman aracın fabrika çıkış fiyatı zaten oldukça düşük ve uygun bir fiyat.. Vergilerle birlikte ikiye üçe katlanıyor.. Tabi Fiyat Listesini hazırlarken karını da içerisine yazıp sonuç gösteriyorlar..

Şimdi bayiye gidiyorsun, adam arabaya en ufak bir indirim yapmadan kafadan fiyat veriyor sana nasılsa ÖTV indirimi ile alıyosun diyor indirim yapamıyoruz diyor, ve ufak tefek oyunlarla yine olduğundan bikaç bin lira yükseğe satıyor yani dürüst davranmıyor. Lafa gelince de engelli vatandaşların kanunu ve hakkı bu denir saygı gösterilir kolaylıklar sağlanır yardım edilir vs ama iş ticari çıkar olduğu an bunun net bi kuralı olmaz.

Bazı matematikçi engelli vatandaşlarımız da kendileri de araç alırken hesaplamayı farklı şekilde yaptıklarını belirtmişler ve öyle hemen 1.45 e bölmekle olmadığını belirtmişler..

Adı üstünde yüzde 45.. yüzde 18.. yüzde hiçbir zaman başında bir rakamı ile bir sayıya bölünmezmiş.. vs vs.. yani farklı farklı iddialar var..

Demek istediğim, bu işi eğer vergi dairesi biliyorsa, her bayiye yazı gönderip, arkadaş sen hesaplamayı şu şu şekilde yapacak ve vatandaşa aracı böyle satacaksın demeli. Bayiler kendi kafalarına göre hesap yapmamalı.. Ortada net bir kural yok. Rakam var ama hesaplamalarda hep küçük oyunlar var ve bu da hiç güzel birşey değil. Devlet engelli vatandaşlara bu hakkı tanımış diye nasılsa indirimle araç alıyorlar diye bayilerin bunu bile bile rant sağlamaları dürüstlüğe vicdana sığmaz bir yerde..

Gerçi hangi sektörde işler adam gibi yapılıyor ki.. Bir dolu yer rezalet durumda ağlanacak hallerine gülüyorlar.. Herkes günü kurtarma peşine düşmüş..
      Hal böyle olunca, Yapacak bişey yok

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

o sen zaten indirimli alacaksın diyen bayiiye de ki o şahsa %45 ötv senin cebine gitmiyor devlet alıyor ve devlet bunu benden istemiyor ben senden senin bayii karından indirim istiyorum sanane devletin alacağından de bir mtv vermediğimizden bandrol vs alamazlar bunuda belirt
        insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Şaman bey aslında konuyla ilgili beğendiğim bir yazı yazmıştı.Ötv indiriminden yararlanarak araç almak arkadaşım,almayı düşündüğü araçla ilgili ayrıntılı proforma fatura istesin.proforma faturaya bakarak hesaplamanın doğru olup olmadığına bakabiliriz.Örnek basit hesaplama aşağıdaki gibidir.

- araç bedeli : 25.000 TL (CIF )
          -aksesuar bedeli : 5.000 TL
          -gümrük vergisi : - (Avrupadan ithalat)
          - ötv : - (Ötv muafiyeti)
          - diğer gider : 5.000 TL
          kdv matrahı : 35.000 TL
          kdv %18 : 6300 TL
          araç bedeli : 31.300 TL (diğer vergiler hariç )

not:ötv muafiyeti olan kişiler kdv tutarını da olması gerekenden az ödeyeceklerdir.Çünkü ötv tutarı kdv matrahının içine dahil edilir.
          https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

İşleniyor...
          X