Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fakülte ve Bölüm Seçimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Fakülte ve Bölüm Seçimi

Arkadaşlar;
    İş güç, çalışma temposu, çocuklar derken bir baktım yaş 35 e dayanmış. Hayat rutine kaymış.
    Hem bilim seviyemi yükseltmek, yeni bilgiler öğrenmek hem de hayat akışına yeni bir dinamizm katmak için -Böyle gitmez deyip üni. sınavlarına girerek 2. fakülteyi okumaya karar verdim.
    Hatay'da yaşadığım için sadece MKÜ fakültelerini tercih edeceğim.
    Aldığım sınav puanlarımla Fen bölümleri hariç diğer bütün 4 yıllık fakülte bölümlerini kazanıyorum.
    Kamu yönetimi, İşletme, Tarih, Coğrafya, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Türkçe öğr. vb. puanım tutuyor.
    Fakat kararsızım. Çünkü; hangi bölümü seçersem okumak daha kolay olur ve bana bilimsel olarak daha çok şey katar bilemedim.
    Aklımda kamu yönetimi var. Ancak, okumak zor olur mu, dersleri takip gerektirir mi? Bir de İngilizce dersi var.
    Doğal olarak günlük okula devam edemeyeceğim. Öte yandan Arkeoloji kolay ve eğlenceli bir bölüm gibi geliyor. Tabi bu benim düşüncem.Tarihte bir yandan cezbediyor. Şu an itibariyle Kamu Yönetimi düşünüyorum.
    Bu bölümleri okuyan veya okumuş tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Malum yarın tercihler başlayacak.
    Not: Lütfen dershane rehber öğretmenine danışın gibi tavsiyelerde bulunmayın. ihihi

Ynt: Fakülte ve Bölüm Seçimi

Azminiz takdire şayen
    clapclap clapclap clapclap

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Kendinizi gelisirmek istersniz tarih guzel okur fakat agir osmanlica dersleri vardir. Kamu yonetimide eglenceli sayilir en azindan sosyal bir bolumdur...
      F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
        Kendinizi gelisirmek istersniz tarih guzel okur fakat agir osmanlica dersleri vardir. Kamu yonetimide eglenceli sayilir en azindan sosyal bir bolumdur...
        Osmanlıca dersleri beni düşündürüyor. Sürekli ders takibi gerektirir gibi. Osmanlıca belgeleri incelemek vs. Kamu yönetiminde de ağır İngilizce dersleri var... Kamu yönetimi bir adım önde galiba.

Orjinal yazı sahibi: FacomX
        Azminiz takdire şayen
        clapclap clapclap clapclap
        Tşk. Henüz bir şey başarmış sayılmam.

Yorum

abi bunların arasından sana en çok şeyi kamuyla tarih katar bence,ben uludağda uluslararası ilişkiler okuyorum varsa orda onuda okuyabilirsin baya bi konuda fikir sahibi yapabilir güzel okunursa
          2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Yiğit kardeşim maalesef MKÜ de uluslar arası ilişkiler yok. Kamu ve tarih öne çıkıyor.

Yorum

Tarih bölümünü seçerseniz bence en son düşüneceğiniz konu Osmanlıca olmalı. Osmanlıca çok kolaydır. Bence çok da eğlenceli olur. Hemde eskilerin tabiriyle merakaver. Düşünün bir kere. Gittiğiniz her tarihi binada sadece süs olarak gördüğünüz kitabelerin artık anlamlı birer yazı olduğunu keşfedeceksiniz. Çözdüğünüz her belge size kendi tarihinizle ilgili yeni şeyler katacak.

Ama kamu yönetimi de yabana atılacak bir bölüm değil. Ben olsam direk kamu seçerdim. Zaten hayalimdi. Ama kanun, uluslararası ilişkiler, iktisat, işletme kokan bir bölüm. Okuması güzel olurdu. Ama bu alanla ilgili kariyer yapamazsınız. Çünkü bitirdiğinizde yaşınız kırkı bulur. Yani bence kariyer yapamayınca öğrendiğiniz onca şey birkaç yıl içinde kaybolacak demektir.

Kısaca, eğer ilk defa olsaydı kamu derdim. Ama "bana birşeyler katsın" diyorsanız Tarih derim.

Ama yinede bir dersanenin rehberlik bölümüne danış(may)ın derim.
              MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Tarihi dusunuyorsan osmanlıca takıldığın son sey olsun abi, Osmanlıca hallice ağır bir değil aksine anlamaya başlayınca ana dilin gibi konuşmaya başladığın bir dil olur şayet biraz osmanlıca biliyorum dershanedeki tarih derslerinden. Kuran okumayı da biliyorsan tam osmanlıca okur yazarı olabiliyorsun, net yönlendirme yapmayım simdi bana hafif gelen sana ağır, sana hafif gelen bana ağır gelebilir.

Türkçe öğretmenliği istiyorsan ve is olarak yapacaksan 30.000den fazla Türkçe öğretmeni işsiz çoğu KPSSye tekrar tekrar hazırlanıp ümidi kesilince intihar etmeyi düşünen var. Gidip bulabildiği yerde ne is olsa yaparım modunda Türkçe öğretmeni tanıdığım var.

Keza iktisat işletme ve kamu yönetimi de piyasaya doygun. İyi bir üniversiteden dereceyle mezun olunursa kendini de gelistirirsen ve iş tecruben de varsa o zaman aranan adam olma ihtimalin var abi.

Kamu yönetiminde ve iktisat işletmede devam zorunluluğu yok diye biliyorum ama bu sefer üniversiteyi 12 senede bitirme gibi bi durum olabilir üniversitenin efsanelerinden olursun

Ben de ilk tercihimi yapacağım bu sene.. Aslında sizin gibi insanları elestiriyorum bizim gibi orta halli öğrencilerin önünü kapattiginizi ve bunu sadece siz değil sizin gibi binlerce insanın bunu yaptığını. Ve başarılı da olduğunu, sınavda yani, kişisel algılama geneli eleştiriyorum.

Ama siz de haklisiniz bi yerde. İnsanın öğrenme isteği olmalı devamlı.
                Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho

Yorum

Yusuf kardeşim, bana sorarsan eleştirilmesi gereken senin tabirinle 'orta halli' öğrenciler. Sizlerin tek işi sınava çalışıp başarılı olmak iken, bunca işinin arasında ailesinin arasında ticaretinin arasında vakit bulup azmedip çalışan ve başaran abilerinizi tebrik etmek gerek. Yanlış anlama kardeşim senin şahsında kendimi de eleştiriyorum.
                  34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Naci Bey,
                    Sizin dediğiniz anlamda düşünürsek tarih yerine sanat tarihi okumak daha mantıklı gibi. Sanat tarihine de her zaman ilgi duymuşumdur. Yusuf kardeşim, emin ol senin rakibin ben yada benim gibi sınava girenler değil. Umarım istediğinden de iyi bir bölüm kazanırsın.
                    Bu arada tercih robotu çok güzel.Bizim zamanımızda tercihlerimizi optik kağıda kodlardık. Tercih değiştireceğimizde yada yanlış kodladığımızda siler tekrar kodlardık. Saatlerce kodların doğruluğunu kontrol ederdik.
                    Şimdi ise, kodlama otomatik. Tıkla tercih aşağı insin, tıkla yukarı çıksın. ihihi

Yorum

Bence benim gibi sivil havacilik okuyun
                      OPEL İNSİGNİA ST COSMO 1.6T AFL+ DVD800NAVI

Yorum

İşleniyor...
                      X