Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yollarda dikkat etmemiz gereken modeller

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yollarda dikkat etmemiz gereken modeller

İşim gereği otomobil ile genelde şehirlerarası yollarda çok km yapıyorum.
    Bu güzel grup ile tanışmama vesile olan İnsignia 1.6 Turbo Cosmo ile 3 yılda 108.000 km yaptım ,
    Canavarımızın neler yaptığına alışıncaya kadar yaşadığım maceraların bazılarını da paylaştım.
    Şimdi yola 320i ED ile devam ediyorum maksimum hız düştü ama tempo aynı 5 ayda 17.000 km.

Tempolu kullanmayı sevdiğim için bu başlığı açtım ,
    yollarda bileği bizim kadar sağlam (ki çok fazla yok) ellerde farklı modellerden nelere dikkat etmeliyiz ya da süprizler nelerdir paylaşalım istedim ki ofsaytta kalmayalım,

Ben başlayayım tabi öncelik şart karşı tarafın bileği ,
    Mesela iki hafta önce çeşme dönüşü aile temposunda 150 ile takılırken arkadan 4 serisi geldi eh yol verdik tabi ki baktım 428i xdrive çil çil
    Balıkesir Susurluk arası Kay süte gelmeden iniş ve çıkış sonrası sol viraj olan bölümde eleman asıldı eh hali ile ben de 200 geçtik baktım bu panik yapıştı viraj içine ben de 205 dolma lastiklerim ile sağından geçtim sol virajda dedim isterse M4 olsun salla gitsin, dolayısı ile bilek önemli.

320i ED için kesinlikle 200kmh kadar dikkat edelim derim, her halikarda İnsignia 1,6 Turbo 180 hp (kullandığım için) o hızlara kadar çok zorlar. dolayısı ile 320d daha da dikkat edelim çünkü 320i ED den daha hızlı bir araç en azından Yalova Bursa arası izmir plakalı ama 18 jantlı bir eleman ile denememden bunu söyliyebilirim. Çipli olduğunu sanmıyorum aramızdaki fark çok azdı.(ben tektim onlar 3 kişi)
    520d ve 525d xdrive halen çözemedim sağlam bilekli birisi denk gelmedi ama 200kmh kadar iyi gideceklerini düşünüyorum.
    520i (1.6 170 hp için referans Bülent Hocam)

Mercedes için 250 ibaresi önemli benzini de dizeli de her kasa da iyi gidiyor. (C 250 , A 250 , CLA 250 , E 250 hatta GLK 250 bile) GLK 250 kullandım 160 kmh kadar soluksuz hızlanıyor. Sonrası malum ağırlık 4çeker aerodinamik etkenler.

Yeni testlerimden izlenimlerim, Volvo S60 D4 çok tehlikeli aman diyeyim , çok torklu ve yumuşak karakterli motor acayip rahat devir çeviriyor ve o da 8 vitesli oldu. 180hp ve 400 nm ile 0-100 7.4 sn maksimum 230kmh var. Lütfen dikkat
    yEni Mini 1.5 turbo 3 silindirli motoru ile nispeten hafif kasada 160kmh kadar çok zorlar.
    Q3 1.4 TSI arkada sadece TSI yazıyor da oldukça güzel kalkışa sahip 160 kmh vardır.
    Lancia Delta ve Alfa Guiletta 1.4 turbo 170 hp motor kısa şanzıman oranları ile 200kmh kadar çok canlı

Ha unutmadan Subaru da kampany avar Forester XT (2,0 turbo 240 hp) 130 TL ye bırakıyorlar. Aman dikkat

Hatırladıkça ya da yaşadıkça paylaşmaya devam edeceğim sizlerde neler var merak etmiyor değilim

İyi haftalar

Ynt: Yollarda dikkat etmemiz gereken modeller

Bu güzel Paylaşım için teşekkürler Hakan hocam

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Ynt: Yollarda dikkat etmemiz gereken modeller

2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
      [center]

Yorum

İşleniyor...
      X