Esp Olayı biraz garip bazen esp nin devreye girmemesi gerektiği durumlarda devreye giriyor bazende tam tersi olabiliyor ama genel olarak esp nin doğru çalıştığı yönde geri dönüşler çok, sonuçta ESP sistemin yapan firma aynı ya BOSCH yada Siemens tir zaten ikisi aynı firma hemen hemen bütün esp leri bu firma yapıyor diğer bir taraftan araçların özelliklerine göre yazılımsal olarak modifie ediliyorlar mesela benim sürüş stilime göre de esp fazla yanmaz ama bazı arkadaşlarda esp ışığı neredeyse sönmüyor
Melih bey sizin olayda esp ye ihtiyaç duyacak kadar bir kontrolsüzlük olmamıştır bu sebepten devreye girmemiştir.
geçmiş olsun
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Çok geçmiş olsun
size birşey olmasın
BMW de runflat lastik varsa arkadan çekişe de alışık değilsek bu tip durumlar çok sıkıntı yaratabilyor.
Bülent Hocam lastikleri değiştirince dünyalar kadar fark yaratmıştı gerçi ama
yağmurlu ve rüzgarlı şartlarda Şahsen İnsignia'yı aramıyor değilim
Esp Olayı biraz garip bazen esp nin devreye girmemesi gerektiği durumlarda devreye giriyor bazende tam tersi olabiliyor ama genel olarak esp nin doğru çalıştığı yönde geri dönüşler çok, sonuçta ESP sistemin yapan firma aynı ya BOSCH yada Siemens tir zaten ikisi aynı firma hemen hemen bütün esp leri bu firma yapıyor diğer bir taraftan araçların özelliklerine göre yazılımsal olarak modifie ediliyorlar mesela benim sürüş stilime göre de esp fazla yanmaz ama bazı arkadaşlarda esp ışığı neredeyse sönmüyor
Melih bey sizin olayda esp ye ihtiyaç duyacak kadar bir kontrolsüzlük olmamıştır bu sebepten devreye girmemiştir.
geçmiş olsun
Fatih hocam, hydro-planing gerçekleştiği sırada yanımda oturan arkadaş bile epey tedirgin oldu diyebilirim, mutlaka devreye girmesi gereken bir sapma oldu diye gözlemledim ben ama yinede araçlarımıza güvendiğimi söylemek isterim. Umarım hiç kimse esp nin hiçbir zaman devreye gireceği tehlikeler yaşamaz.
Arabayı genel anlamda limitlerin üzerinde kullanan biri olarak ESP her durumda devreye girdi diyebilirim. Ayrıca çok kazadanda kurtardı beni. ABS'den sonra arabadaki en önemli unsur bence
Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun... [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Geçmiş olsun. Dün bende çorumdan ankaraya geldim. Yağmur çok şiddetliydi ve yolda 3 tane kaza yapmiş araç gördüm ve 3üde bariyerlere çarpmiş. Bende dün kaza atlattim diyebilirim, çakallı mevkinde yoldaki biriken yağmur sularindan geçerken arabam hafif kayma yapti bu esnada frene basmadan ayağımı gazdan çektim ama beni şaşırtan şey ESP nin devreye girmemesiydi. Passat ta en ufak bir kayma veya cizgiden sapma oldugumda esp derhal devreye giriyordu ama insignia da yasadigim birkac tecrube de de es hic devreye girmedi.
oncelikle çok geçmiş olsun. Ben de astra J 2011 ile onemli bir kaza atlatmıştım. Viraja hızlı girdigimde aracın kontrolünü kaybetmiştim. motor frenini hissettim ancak ESP ışığı felan yanmamıştı. Ara. 4-5 defa yolda burgu yapmıştı. Servise goturduğumde testlere vs tabi tutuldu. Beyni incelendi fakat ESP ile ilgili bir arıza olmadığını, eger ESP devreye girseydi bunun kaydını bilgisayarda gorebileceklerini vs soylemişlerdi. ESP o zaman devreye girmeyecekse ne zaman devreye girecek!
Yorum