Duyuru

Collapse
No announcement yet.

APARTMAN YÖNETİMİ,İŞLEYİŞİ,SAKİNLİĞİ HAKKINDA.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• APARTMAN YÖNETİMİ,İŞLEYİŞİ,SAKİNLİĞİ HAKKINDA.

Arkadaşlar;
    Apartman yönetimi hakkında; apartman yöneticiliği yapmış ve-veya işleyişini bilen arkadaşlarımızın ( Tabi hukukçularımızın da)
    yardımına ihtiyacım var.
    Saygılar.

Ynt: APARTMAN YÖNETİMİ,İŞLEYİŞİ,SAKİNLİĞİ HAKKINDA.

Hayırdır

Yöneticimi oldunuz Yöneticiden şikayetçi misiniz ?

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
      Hayırdır

Yöneticimi oldunuz Yöneticiden şikayetçi misiniz ?
      Yöneticiden şikayetçiyim Fatih Bey.
      Bu yüzden işleyiş hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Yorum

Yönetici ne yaptı size ?
        Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

"kat mülkiyeti kanunu" var. bir indirip okuyun derim. özellikle hak ve mükellefiyetler bölümlerini.

ben bir müddet yaptım apartman yöneticiliğini acizane hiç tavsiye etmem. ama birisine kızıp "ben senden daha iyi yaparım" dediyseniz biraz itinayla yaparsınız hiç korkmayın. biraz insanlarla uğraşmak baş ağrısı yapar o kadar.
          MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Eğer bina yönetiminin aldığı kararlar ile ilgili sıkıntınız var ise, bu kararların resmi olup olmadığını bağlı olduğunuz belediyeden öğrenebilirsiniz. Bildiğim kadarı ile bina yönetiminin kararlarının geçerli olabilmesi açısından karar defterinin belediyeye ibraz edilmesi gerekmektedir.

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
              Yönetici ne yaptı size ?
              Yönetici bir tuhaf konuşuyor.
              Orjinal yazı sahibi: bilgecem
              "kat mülkiyeti kanunu" var. bir indirip okuyun derim. özellikle hak ve mükellefiyetler bölümlerini.

ben bir müddet yaptım apartman yöneticiliğini acizane hiç tavsiye etmem. ama birisine kızıp "ben senden daha iyi yaparım" dediyseniz biraz itinayla yaparsınız hiç korkmayın. biraz insanlarla uğraşmak baş ağrısı yapar o kadar.
              Naci Bey, yönetici olmam söz konusu değil. Zira dairemde ben oturmuyorum, kiracım oturuyor.
              Yardımcı olabilmeniz için konuya vakıf olmanız gerekiyor tabii.
              Durumu şöyle bir toparlayıp, objektif olarak paylaşayım birazdan.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem

+1
                34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Nasıl yani tuhaf konuşuyor,neler diyor size anlatın lütfen.
                  Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Onur Bey durum aynen belirttiğiniz gibi.
                    Şimdii olay şööle efenim: ihihi (Güldüğüme bakmayın sinirim boşaldı iki gündür.)
                    Apartman yeni 3 yıllık bir apartman.
                    Muhtelif zamanlarda apartmanın ihtiyaçları için kamera takılması, elektrik direği kablolarının yenilenmesi vb. adlar altında para toplanıyor ve kiracım aracılığıyla bana iletiliyordu. Ben de sorunsuz bir şekilde ödüyordum.
                    Son olarak bu yazın kurak geçeği bahanesiyle apartmana hidrofor taktırmaya karar vermişler, hatta taktırmışlar. Yalnız bu karar oy birliğiyle alındı deselerde kendi arkadaşlarınca alınmış. Şöyle ki:
                    Apartman yönetimi resmi değil. Biri bir ay yapıyor diğer ay başkası.
                    Kiracım bana durumu iletti ve masrafın 200 tl olduğunu söyledi.
                    Ben de kendisine -Sizin bu hidrofora ihtiyacınız var mı? diye sordum.
                    Kiracım - Hayır, biz gün içinde işteyiz. Su bize yetiyor sıkıntımız yok. Zaten aslında ben toplantıda hidrofor takılmasın diye oy kullandım fakat 6-7 kişi özellikle yönetici ısrarcı dedi.
                    Öyleyse hidrofor parası ödemeyin dedim.
                    Burada ki amacım para vermemek değil, yöneticinin tavrını görmekti.
                    Çünkü; kendi istedikleri konularda kamera vb, çoğunluk istiyor diyerekten kiracım aracılığıyla para istiyorlardı, sorun etmiyordum. Yönetici arkadaş 3 yıldır bir kere bana ulaşıp para istediği konuda bilgi vermek,toplantıya çağırmak, tanışmak ihtiyacı duymadı.
                    Apartmanın altı kapalı otopark fakat kullanılamıyor. Çünkü; otoparkın çıkışına uzaktan kumandalı daraba takılması gerekiyor. Kiracım da arabasının çizildiğini ifade ederek yardım istedi. Ben de toplantıda bu konuyu gündeme getirmesini, kendisini desteklediğimi, masraf neyse ödeyeceğimi söyledim. Toplantıda kiracıma bu konuda cvp verilmemiş, birkaç gün sonra çoğunluğun kapalı otoparkı istemediğini söylemiş.
                    Yani istedikleri konuda 'coğunluk' desteklemiş, istemedikleri konuda 'çoğunluk' desteklememiş oluyor.
                    - Bakalım para alamayınca yönetici arkadaş beni aramaya tenezzül edecek mi diye para ödetmedim.İki gün önce arkadaş arayarak apartman yönetici yardımcısı olduğunu söyledi. ( Yönetici de değil yrd. muhatap oluyor.)
                    Başta güzel güzel hal hatır sordu, iyi akşamlar diledi. Ben içimden efendi adammış ödeyim sıkıntı olmasın diye düşünürken.; - Hidrofor aldık, ya bu parayı verirsin ya da mahkemeyle senden alırım dedi.
                    Ben daha para verip vermemekle ilgili tek kelime söylememişken direk mahkemeden tehdit eder gibi bahsetmesi sinirlerimi hoplattı. Ben vermiyorum desem,ısrarlara rağmen diretsem tamam. fakat son söylenecek lafı en başta söyleyince şalter attı.
                    Hadi mahkemeye git. Yok para dedim. -Yok öyle demedim, güzellikle anlaşalım filan demeye çalıştı. Fakat ben,
                    - Yanlış anlaşılacak durum yok, beni mahkemeye ver. Rahatsız etme deyip tlf. kapattım.
                    Yönetim anladığım kadarıyla resmi değil. Bir yetkileri yok.
                    Dün benim kiracımdan gizli, kafadar 6-7 kişiyle gizli bir apartman toplantısı yapmışlar. Bildiğiniz ayrı baş çekme yani.
                    Şu apartman yöneticiliği yapan şirketler var ya onlara dilekçe verip yöneticiliği şirkete devretmeye çalışıyorlar.
                    Şirkete devrederlerse parayı ödemezsem ne olur, süreç nasıl işler?
                    Şirketin para tahsilatı için bana uyarı mektubu vs. yollaması gerekir mi, uyarıdan sonra ödeme süresi ne kadardır?
                    Hidrofor şu an hiç para toplanmadan takılmış olduğu için bir emri vaki durumu da var. Şirkete devredilse bile şirket geçmişe yönelik para talep edebilir mi?
                    Arkadaşın benle konuşma şekli yakışıksız olduğu için amacım: Ödeme yapmamak için dayanak noktası bulursam ödeme yapmamak, ödemem gerekiyorsa en geç ne zamana öteleyebilirsem o zaman ödemek. Bu tutum karşısında 3 gün sonra - Al parayı demek istemiyorum. Uğraştıracam anlayacağınız.
                    Aslında daha çok konu var fakat sizi yormak istemem. Temel konu bu çerçevede.
                    Çok gereksiz yere oluşan bir durum. Ancak iş bu noktaya geldi.
                    Onur Bey yönetimin belediyeye onaylatılması lazım, aksi halde yetkisizdir demiş.
                    Ben bunu bilmiyordum.
                    Kanunu indirip okuyabilirim tabi. Fakat kitap bilgisinden ziyade bu konuları bilen arkadaşların tavsiyeleri daha faydalı olur diye düşünüyorum.
                    Durum bundan ibaret sayın Hakim.
                    Not: Elektrik zırt-pırt kesildiğinden tekrar tekrar yazmak zorunda kaldım.Dolayısıytla uzun sürdü.Kusura bakmayın arkadaşlar.
                    Not 2: Konu para değil , benimle mahkeme üzerinden tehditvari konuşmaya çalışmasıdır.
                    Saygılar.

Yorum

Geçmişte yapılan masrafların (kamera vb..) faturalarını isteyin yada yönetim varsa denetleme kurulu da olur ki onlar da saklamak zorundadırlar zaten.Vermezlerse siz de usülsüz para toplanıyor diye dava açacağım yönünde sıkıştırısınız.Yok herşey nizamiyse komşularınızla uyum içinde olun derim ben.
                      http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                      2.0 CDTI
                      Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Müsait olunca detaylı cevap vereceğim. Ama gönlünüzü rahat tutun
                        34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia
                          Geçmişte yapılan masrafların (kamera vb..) faturalarını isteyin yada yönetim varsa denetleme kurulu da olur ki onlar da saklamak zorundadırlar zaten.Vermezlerse siz de usülsüz para toplanıyor diye dava açacağım yönünde sıkıştırısınız.Yok herşey nizamiyse komşularınızla uyum içinde olun derim ben.
                          Umut Bey şahıs komşum değil.Kiracımın komşusu ve apartman yönetici yardımcısı.

Orjinal yazı sahibi: ratip
                          Müsait olunca detaylı cevap vereceğim. Ama gönlünüzü rahat tutun
                          Ratip İsmail Bey ve arkadaşlar hepinize ilginiz için tşk.

Yorum

Dediğim gibi aldıkları kararların resmi olması için , belediyedeki apartmanın karar defterine işletilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bir avuç laftan başkası değildir. (Hukukçu arkadaşlar eminim daha net bilgi verir, yanlışım var ise kusura bakmayın)
                            Bu durumda ; Umut beyin dediği gibi bugüne kadar yapılan masrafların belgelerini isteyebilir ayrıca belediyeden bugüne kadar sizden alınan ödemelere karşılık olarak alınan kararları karşılaştırabilirsiniz.
                            Ayrıca dava edilmekten ya da dava açmaktan korkmayın 100-200 tl gibi rakamların mahkeme masrafı çok komiktir

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Onur Bey, apartmanda oturulmaya başlandığı günden itibaren hiçbir toplantı kararları deftere işlenmediği gibi defterin belediye tarafından onaylanma durumu da yok. Çünkü; defter hiç tutulmamış. Bu durumda belirttiğiniz gibi şu zamana kadar aldıkları kararlar, topladıkları paralar ( Yaptıkları harcamaların faturası olsa bile ) gayri resmi oluyor sanırım.
                              Bu detay işime yarayabilir.
                              Tşk.
                              Düzeltme yapayım:
                              Sanırım Toplantı karar defteri belediyeye onaylattırılmıyor.
                              Her yılın başında notere mühürletilip açılıyor, yıl sonunda notere kapattırılıyor.

Yorum

İşleniyor...
                              X