Duyuru

Collapse
No announcement yet.

APARTMAN YÖNETİMİ,İŞLEYİŞİ,SAKİNLİĞİ HAKKINDA.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: APARTMAN YÖNETİMİ,İŞLEYİŞİ,SAKİNLİĞİ HAKKINDA.

Karar defteri belediyede değilde, noterden onaylı "karar defteri" olmuyormu. Ben 5-6 sene yöneticilik yaptım. Hiç belediye ile ilgili karar defteri duymadım.
    Karar defteri noterden onaylatılır. Eğer usulüne uygun yazılır ve imzalanırsa geçerlidir. Ama tabi usul tutturmak zor iş.
    Örneğin: toplantılara kiracınız değilde sizin katılmanız gerek. Ya da vekalet vermeniz gibi. Kararlar arsa paylarına göre alınıyor. Örneğin sizin 10 dairelik bir apartmanda 7 imza bazen herşeye yrtmeyebiliyor. Çünkü kabul imzası atanların arsa payları %70'i bulmayabiliyor.

Ben acizene, kötü olmayın derim. Çünkü mahkemelerde uğraşır ve haklı çıkabilirsiniz. Ama yarın öbür gün sizin bir öneriniz olduğunda inatlaşma olabilir. Şöyle yapabilirsiniz:

Faturaları kontrol edin. Eğer bir yanlışlık görmüyorsanız, yani parayı iç etme durumu yoksa ödemenizi yapın. Sizi arayan kişiye ders vermek için kendinizi bu kadar yormayın.
    MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Naci Bey, yukarıdaki mesajımda düzeltme yaptığımda saniye farkıyla onay işlemi ile ilgili aynı şeyi söylemişiz. Sanırım aynı anda yazdık.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem
        Karar defteri belediyede değilde, noterden onaylı "karar defteri" olmuyormu. Ben 5-6 sene yöneticilik yaptım. Hiç belediye ile ilgili karar defteri duymadım.
        Karar defteri noterden onaylatılır. Eğer usulüne uygun yazılır ve imzalanırsa geçerlidir. Ama tabi usul tutturmak zor iş.
        Örneğin: toplantılara kiracınız değilde sizin katılmanız gerek. Ya da vekalet vermeniz gibi. Kararlar arsa paylarına göre alınıyor. Örneğin sizin 10 dairelik bir apartmanda 7 imza bazen herşeye yrtmeyebiliyor. Çünkü kabul imzası atanların arsa payları %70'i bulmayabiliyor.

Ben acizene, kötü olmayın derim. Çünkü mahkemelerde uğraşır ve haklı çıkabilirsiniz. Ama yarın öbür gün sizin bir öneriniz olduğunda inatlaşma olabilir. Şöyle yapabilirsiniz:

Faturaları kontrol edin. Eğer bir yanlışlık görmüyorsanız, yani parayı iç etme durumu yoksa ödemenizi yapın. Sizi arayan kişiye ders vermek için kendinizi bu kadar yormayın.
        Naci Bey,
        Zaten toplantılarda yönetici ve yardımcısı iki kafadar olarak ne işlerine geliyorsa gündeme alıyorlar.
        Örneğin; yukarıda bahsettiğim gibi biz kapalı otoparka uzaktan kumandalı daraba yaptırmak istediğimizde, toplantıda gündeme almadıkları gibi 2 gün sonra çoğunluk istemiyor demişler kiracıma.
        Bu ve benzeri olaylarda kiracımın teklifleri hep reddedilmiş.
        Çoğunluğun oyunu neden toplantıda sormuyorsun, iki gün sonra istemiyorlar diyorsun?
        Ben üç yıldır türlü türlü ödemeleri hiç sıkıntı çıkarmadan ödedim fakat, sonuç bu.
        Aslında size bir konuda danışmak istiyorum:
        6 yıl yöneticilik yaptığınıza göre yardımınız dokunur diye düşünüyorum.
        Bizim yönetici zemin kattaki 1+1 kapıcı dairesini bir vatandaşa kiraya vermiş. Fakat daireyi kiralayan arkadaş 3-4 aydır kirayı ödemediği gibi hiçbir ortak ödemeye de katılmamış. Yönetici çıkarmak istemiş ancak arkadaş rest çekmiş çıkmıyormuş.Yönetim resmi olmadığından ellerinden bir şey gelmiyor.
        Binaya görevli alamıyorlar çünkü kapıcı dairesi dolu. ihihi :P
        Ve başka bir arkadaş 2 yıldır kalorifer parasından üstüne düşen payı ödemiyormuş.
        Anlayacağınız rest çeken keyfine bakıyor.
        Bu arkadaşların hiçbirine mahkemeye veririz gibi bir lafta etmemişler.
        Şimdi;
        Resmi olmayan olmayan yönetimin boş daireyi kiraya vermesi yasal mı? Kiracıdan kirayı alamadığı zaman apartmanı zarara uğratmış olmuyor mu?
        Bu arkadaşlar gözüne kestirdiklerinde şanslarını deniyorlar.
        '' İte dalanmaktansa çalıyı dolanmak evladır'' düsturunu uygulamayacağım.
        Daha önce de belirttiğim gibi mesele para değil, mesele yakışıksız tavırlar.
        Sizin ve konuyla ilgili, bilgili arkadaşların fikirleri önemli.
        Saygılar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: genc_avcI
          Orjinal yazı sahibi: bilgecem

Naci Bey,
          Zaten toplantılarda yönetici ve yardımcısı iki kafadar olarak ne işlerine geliyorsa gündeme alıyorlar.
          Örneğin; yukarıda bahsettiğim gibi biz kapalı otoparka uzaktan kumandalı daraba yaptırmak istediğimizde, toplantıda gündeme almadıkları gibi 2 gün sonra çoğunluk istemiyor demişler kiracıma.
          Bu ve benzeri olaylarda kiracımın teklifleri hep reddedilmiş.
          Çoğunluğun oyunu neden toplantıda sormuyorsun, iki gün sonra istemiyorlar diyorsun?
          Ben üç yıldır türlü türlü ödemeleri hiç sıkıntı çıkarmadan ödedim fakat, sonuç bu.
          Aslında size bir konuda danışmak istiyorum:
          6 yıl yöneticilik yaptığınıza göre yardımınız dokunur diye düşünüyorum.
          Bizim yönetici zemin kattaki 1+1 kapıcı dairesini bir vatandaşa kiraya vermiş. Fakat daireyi kiralayan arkadaş 3-4 aydır kirayı ödemediği gibi hiçbir ortak ödemeye de katılmamış. Yönetici çıkarmak istemiş ancak arkadaş rest çekmiş çıkmıyormuş.Yönetim resmi olmadığından ellerinden bir şey gelmiyor.
          Ve başka bir arkadaş 2 yıldır kalorifer parasından üstüne düşen payı ödemiyormuş.
          Şimdi;
          Resmi olmayan olmayan yönetimin boş daireyi kiraya vermesi yasal mı? Kiracıdan kirayı alamadığı zaman apartmanı zarara uğratmış olmuyor mu?
          Bu arkadaşlar gözüne kestirdiklerinde şanslarını deniyorlar.
          '' İte dalanmaktansa çalıyı dolanmak evladır'' düsturunu uygulamayacağım.
          Daha önce de belirttiğim gibi mesele para değil, mesele yakışıksız tavırlar.
          Sizin ve konuyla ilgili, bilgili arkadaşların fikirleri önemli.
          Saygılar.
          sizin mesele beni aşar. çünkü ben küçük (10 daireli) bir apartmanda yöneticiydim. hiç böyle sorunlar yaşamadım. tecrübem yok. yanlış bilgi vermek istemem.

ancak biraz mahkemelik bir mesele gibi geldi bana.
          MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Bilgisayarın başına ancak geçebildim.

Kat mülkiyeti kanununa bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Gayet basit ve açık dille yazılmış bir kanundur. Apartman toplantısı dediğimiz toplantılara kat malikleri kurulu denir ki, mülk sahiplerinden müteşekkildir. Kiracı sadece açık yetkilendirmeniz halinde sizin adınıza vekil olarak katılabilir. Karar defterleri ticari defterler benzeri noterden onaylı olurlar. Kararlar özelliğine göre nitelikli çoğunlukla alınır, karar defterine işlenir ve altı katılanlarca imzalanır. Usulüne uygun olarak alınan kat maliklerini bağlar ve borç yükleyebilir.

Ayrıca kapıcı dairesi açısından tapuya verilmiş olan apartman yönetim planınızı incelemenizi öneririm. Bu metin de apartmanın anayasası sayılır.
            34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: genc_avcI
              Şimdi;resmi olmayan yönetimin boş daireyi kiraya vermesi yasal mı? Kiracıdan kirayı alamadığı
              zaman apartmanı zarara uğratmış olmuyor mu?
              Bizim oralarda 'etten evvel çömleğe düşmek' diye bir tabir vardır. Mealen 'işin ehli varken ondan
              önce söz almak' manasına gelir. Ben de 'etten evvel çömleğe düşmüş' durumuna gelmemek için
              sizin bu meselenize yorum katmadım, çünkü aramızda birden ziyade avukat arkadaşlar var. Anla-
              dığım kadarıyla işten güçten baş alıp size yeterince yardımcı olamıyorlar ki ben durumdan vazife
              çıkarıp size yardımcı olmaya karar verdim, umarım arzu edilen maksat hasıl olur

Öncelikle bir hususu aydınlığa kavuşturmak gerekir.Birkaç yerde 'yönetimin resmi olmadığı' biçiminde
              beyanınız var.Yetkisiz bir site-apartman yönetimi kat malikleri adına tasarrufta bulunamaz.Böyle bir
              sorumluluğu aklı başında hiç kimse üstlenmez.Bu cümleden olarak apartman kapıcı dairesini kiraya
              da veremez.Adı üzerinde 'kapıcı dairesi' apartman kapıcısının ikametine tahsis edilir ve kira ücreti de
              istenmez. Yanlış veya eksik bilgi ile yola çıkarsak yanlış sonuçlara varırız. Apartmanın seçilmiş
              bir yönetimi var mıdır,yok mudur; önce bu husus kesinleşmelidir.Bu bilgi sağlıklı olarak edinildikten
              sonra hukuki prosedür tayin edilir ve eyleme geçilir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ratip
                Bilgisayarın başına ancak geçebildim.

Kat mülkiyeti kanununa bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Gayet basit ve açık dille yazılmış bir kanundur. Apartman toplantısı dediğimiz toplantılara kat malikleri kurulu denir ki, mülk sahiplerinden müteşekkildir. Kiracı sadece açık yetkilendirmeniz halinde sizin adınıza vekil olarak katılabilir. Karar defterleri ticari defterler benzeri noterden onaylı olurlar. Kararlar özelliğine göre nitelikli çoğunlukla alınır, karar defterine işlenir ve altı katılanlarca imzalanır. Usulüne uygun olarak alınan kat maliklerini bağlar ve borç yükleyebilir.

Ayrıca kapıcı dairesi açısından tapuya verilmiş olan apartman yönetim planınızı incelemenizi öneririm. Bu metin de apartmanın anayasası sayılır.
                Ratip İsmail Bey,
                Mesajınız 1. sayfanın en alt satırına denk gelmiş. Bu yüzden fark edememişim. Yeni fark ettim.
                Ben de merakla bir hukukçu olarak yorumunuzu bekliyordum kaç gündür.Boşuna beklemişim,yazmışsınız.
                Kanunun ilgili maddelerini okudum. Ve çok şaşırdım. Çünkü; bu maddelere göre, sadece karar defteri tutmamaktan bile yönetici arkadaşların yüklü bir idari para cezası ödemeleri gerek. Verdiğiniz bilgiler için tşk.
                Özellikle 32. maddeden 38. maddeye kadar olan kısım. Bir de beni mahkemeye vermekten bahsediyorlar.
                Sanırım bu sorunu apartman yönetimini şirkete devrederek çözmek istiyorlar.
                Size şunu sormak istiyorum:
                Sadece dilekçeyle apartman yönetimi şirkete devredilebilir mi, yoksa gene oy çokluğuyla toplantı karar defterine işlenmeli mi? Zira karar defteri diye bir şey tutulmamış.
                Yarın biri tlf. arayıp - Filan şirketten arıyorum apartman aidatı için... derse ne cvp vermeliyim.
                Yardımlarınız için tşk.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
                  Bizim oralarda 'etten evvel çömleğe düşmek' diye bir tabir vardır. Mealen 'işin ehli varken ondan
                  önce söz almak' manasına gelir. Ben de 'etten evvel çömleğe düşmüş' durumuna gelmemek için
                  sizin bu meselenize yorum katmadım, çünkü aramızda birden ziyade avukat arkadaşlar var. Anla-
                  dığım kadarıyla işten güçten baş alıp size yeterince yardımcı olamıyorlar ki ben durumdan vazife
                  çıkarıp size yardımcı olmaya karar verdim, umarım arzu edilen maksat hasıl olur

Öncelikle bir hususu aydınlığa kavuşturmak gerekir.Birkaç yerde 'yönetimin resmi olmadığı' biçiminde
                  beyanınız var.Yetkisiz bir site-apartman yönetimi kat malikleri adına tasarrufta bulunamaz.Böyle bir
                  sorumluluğu aklı başında hiç kimse üstlenmez.Bu cümleden olarak apartman kapıcı dairesini kiraya
                  da veremez.Adı üzerinde 'kapıcı dairesi' apartman kapıcısının ikametine tahsis edilir ve kira ücreti de
                  istenmez. Yanlış veya eksik bilgi ile yola çıkarsak yanlış sonuçlara varırız. Apartmanın seçilmiş
                  bir yönetimi var mıdır,yok mudur; önce bu husus kesinleşmelidir.Bu bilgi sağlıklı olarak edinildikten
                  sonra hukuki prosedür tayin edilir ve eyleme geçilir

[/quote]

Şaman Bey, ilginiz ve tavsiyeleriniz için tşk.
                  Müsaade ederseniz size gündem dışı bir soru sormak istiyorum:
                  Kullanıcı adınız gerçek mi, yoksa lakap olarak mı böyle seçtiniz?
                  İsim , soy isim acayip denk getirmişsiniz de...

Yorum

Yönetimin şirkete devri de netice itibarı ile bir karar olduğundan nitelikli çoğunlukla ve karar defterine işlenmek suretiyle olur. Kimsenin kendi kafasına yapacağı bir işlem değildir. Madem sizi tehdit ediyorlar, siz de dolandırıcılıktan dolayı bu şahısları savcılığa şikayet edebilirsiniz.
                    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Ratip İsmail Bey tavsiyeleriniz için tşk.
                      Şu an için karşı tarafın hareketlerine göre davranış belirlemek daha uygun gibi geliyor.

Yorum

İşleniyor...
                      X