Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Emniyet Kemeri neden önemlidir ve kemer takmayınca airbag neden açılmaz?...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Emniyet Kemeri neden önemlidir ve kemer takmayınca airbag neden açılmaz?...

Bu kadar hayati bir donanımın hala kullanılmaması, gerekli özen gösterilmemesi ve kemer takmak yerine ısrarla kemer tokası takanları tekrar tekrar uyarmak için henüz yeni yaşanmış bir olayı paylaşmak istiyorum.

Bir arkadaş şehirlerarası yolda 150 ile giderken yanından yeni Mercedes tahmini 200 kmh ile geçiyor.
    Mercedes daha ileride kaza yapıyor ve tarlaya uçuyor. Aracın fotoğrafları aşağıda, inanmak zor ama aracın sürücüsü vefat etmiş.
    Verilen bilgiye göre sürücünün beli kırılmış ve iç kanama geçirmiş. Tahmin edilebileceği gibi kemer takmak yerine kemer tokası kullanmış ve airbagler açılmış.
    En azından kemer tokasını da takmasaydı belki biraz hoplayıp zıplayıp kurtulabilirdi ama airbagin ne kadar hızlı açıldığını ve nasıl baskı yaptığını herkes bilir.
    Lütfen biraz daha özen...

InsigniaTEAM

Ynt: Emniyet Kemeri neden önemlidir ve kemer takmayınca airbag neden açılmaz?...

Talihsiz bir kaza, emniyet kemerinin hayati önem taşıdığını gözler önüne sermiş, sürücü kaza anında kendini kasmış ve tarlaya uçunca sert darbe alarak kasılmış vucudundan beli kırılmış ve kırılan kemikte iç kanama yapmış olabilir...

Yorum

Ynt: Emniyet Kemeri neden önemlidir ve kemer takmayınca airbag neden açılmaz?...

Allah rahmet eylesin.
      Küçük ayrıntılar büyük sonuçlara sebep olabiliyor.

Yorum

Allah rahmet eylesin. Yazık olmuş.
        Geçenlerde bir arkadaşım benim araca bindi, az ilerledik ve kemer uyarısı ötmeye başladı. Arkadaşım "bu arabaya bu kadar para veriyorsun bir kemer tokası alamadın mı?" diye sorunca "hayatım kemer tokası kadar ucuz değil" demiştim. Haklıymışım...
        2015 İnsignia 1.6 Turbo Sidi Cosmo Asteroid Gri.

Yorum

Allah rahmet eylesin.. Emniyet kemerini bende çok kullanmıyorum sehir içi... ama kesinlikle takmak lazım.. araçlarımız ne kadar güvenlikli olursa olsun tedbiri elden brakmamalıyız

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Talihsiz bir kaza. ama soyle de bir durum soz konusu. sadece onde oturanlar degil, arkada oturanlarin da emniyet kemerini takmasi lazim. Ben sahsen aracimdaki insan onde ya da arkada otursun emniyet kemerlerini taktiriyorum.

Bir de Insigniateam Kemer tokasi kullanmaz, Emniyet kemerini takar.
            Whiteangel Ahmet de..

Yorum

Arabanın hasar durumuna bakarak söylüyorum, emniyet kemeri bağlı olsaymış,sürücü kurtulurmuş.
              Söyleyecek fazla bir şey yok, akacak kan damarda durmaz derler ya, o hesap

Yorum

Erhan ve hasanda toka kullanmaz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                  Erhan ve hasanda toka kullanmaz

Yorum

allah rahmet eylesin .. ölümlü kazaların çoğu emniyet kemeri takılmadığı için sanırım

Yorum

Emniyet kemeri benim de çok önemsediğim bir ayrıntı değil di açıkçası.
                      Ancak İnsigniamın kemer uyarısı sayesinde artık iki adım öteye bile gitsem takıyorum kemeri
                      Şehiriçinde birşey olmaz zaten yavaş gidiyoruz mantığı çok yanlış aslında
                      Arabanın ne kadar süratle gittiğinin bir önemi yok.
                      Geçen yıl başıma gelen bir olayda abartmıyorum sokak arasında yürür hızla giderken aniden sert bir fren yapmak zorunda kalmıştım.
                      Ne oldu biliyor musunuz burnum dreksiyona çarptı ve neredeyse kırılıyordu.
                      Hızım 10-15 km vardı ya da yoktu.
                      Artık siz düşünün gerisini.
                      Ölümle yaşam arasında inanın o incecik kemerin kalınlığı kadar mesafe var.
                      Tedbir bizden taktir yüce Mevlamdan.
                      Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler...
                      Dost ise düşünme, ver ömrünü gitsin.
                      Dost değilse, hiç bekletme yol ver gitsin....

Yorum

İşleniyor...
                      X