Duyuru

Collapse
No announcement yet.

FİLOZOF TAŞI

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• FİLOZOF TAŞI

Ortaçağlarda Almanya'nın Hamburg kentinde Henning Brand isimli bir tüccar yaşarmış.
    Ticarette ne kadar başarılı olduğu bilinmez ama, çok kaba bir kimya görüşü olduğunu
    kesinlikle söyleyebiliriz. Ancak o, günahın çağrısına karşı koyamıyor ve bir anda zengin
    olmaya çalışıyordu. Bu kolay gibi görünüyordu; yapması gereken bütün iş, simyacıların
    iddiasına göre çakıl taşını bile altına dönüştürebilen ünlü ‘filozof taşı’ nı bulmaktan ibaretti.

Yıllar geçti. Tüccarlar Brand'in adını giderek daha az anıyorlar ve yeri geldiğinde üzüntüyle
    başlarını sallıyorlardı. Bu arada o, çeşitli mineralleri ve karışımları çözüyor, karıştırıyor, eliyor
    ve yakıyordu. Elleri kapanmak bilmez alkali ve asit yanıkları ile doluydu.

Güzel bir öğleden sonra eski tüccarın şansı iyi gitti. Kar kadar beyaz bir madde imbiğin dibinde duruyordu.
    Koyu boğucu dumanlar çıkararak hızla yandı. Ve en ilginci bu maddenin karanlıkta parlamasıydı. Yaydığı
    soğuk ışık o kadar parlaktı ki, Brand eski simya eserlerini artık bu ışıkta okuyabiliyordu
    (Onun için şimdi bu eserler, iş mektuplarının ve senetlerin yerini almıştı).

Böylece şans eseri, bir kimyasal element olan fosfor bulundu. İsmi Yunanca "Işık taşıyan" ya da "ışık taşıyıcısı"
    sözcüklerinden gelmektedir.
    Fosfor pek çok parlak maddenin ana bileşenidir. Sonunda Sherlock Holmes'un avladığı ünlü Baskerviller'in
    Köpeğini anımsıyor musunuz? Köpeğin ağzı fosfor ile parlaklaştırılmıştı. Periyodik Çizelgenin diğer hiçbir
    üyesi böyle eşsiz bir özelliğe sahip değildir. Fosforun değerli ve önemli özellikleri çok fazladır.

Alman kimyacı Moleschott bir keresinde "Fosfor olmadan düşünce olmaz" demiştir. Bu gerçektir, çünkü beyin
    dokuları birçok karmaşık fosfor bileşiğinden oluşur.
    Aslında fosforsuz yaşam düşünülemez. Fosfor olmadan solunum işlemleri gerçekleşmez ve kaslar enerji
    depolayamaz. Sonuçta fosfor tüm canlı organizmaların en önemli "yapı taşlarından" biridir. Bilindiği gibi kemik
    dokusunun temel bileşeni kalsiyum fosfattır.

Son olarak, acaba fosfor niçin parlamaktadır? Beyaz fosforun çevresinde daima fosfor buharından bir bulut vardır.
    Buhar, ortamda oksitlenir ve büyük bir enerji açığa çıkar. Bu enerji fosfor atomlarını uyarır ve parlamaya neden olur.

07.06.2014
    Şaman TÜRKSOY

Ynt: FİLOZOF TAŞI

Bu yazıyı okuyunca Rabbimin ne kadar hassas dengelerle en ince detaya kadar yarattığı varlık ve cisimleri görüyorum ve Dünyanın kendi kendine yaratıldığı tezini savunan sözde bilim adamlarına şaşıyorum. Paylaşım için teşekkürler Şaman Bey.
    "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Oguz_75
      Bu yazıyı okuyunca Rabbimin ne kadar hassas dengelerle en ince detaya kadar yarattığı varlık ve cisimleri görüyorum ve Dünyanın kendi kendine yaratıldığı tezini savunan sözde bilim adamlarına şaşıyorum. Paylaşım için teşekkürler Şaman Bey.
      İşbu yorum üzerine ben de düşüncemi açıklamak isterdim, ama izin verilmez

Yorum

Oğuz bey öncelikle kendinizi tanıtırmısınız...

Yorum

Şaman Bey,

Bu güzel yazınız için teşekkürler

Devamını bekliyoruz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Hasan Bey,
            Ben eski bir üyeyim. Mail adresim değişince Çağrı Beyle çözmeye çalıştım ama maalesef yeni üye açarak çözdüm.
            Sizinlede komşuyuz.Defalarca da pm olarak yazıştık. )) Sanırım hatırlamışsınızdır.Eski tanışma mailini paylaşıyorum. http://www.insigniateam.com/forum/in...?topic=11498.0
            "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
              Niyetim tartışma konusu yapmak değildi Şaman Bey.Gerçekten çok güzel bir yazı. Devamını bekliyoruz.

Yorum

Hasan Bey,
                Ben eski bir üyeyim. Mail adresim değişince Çağrı Beyle çözmeye çalıştım ama maalesef yeni üye açarak çözdüm.
                Sizinlede komşuyuz.Defalarca da pm olarak yazıştık. )) Sanırım hatırlamışsınızdır.Eski tanışma mailini paylaşıyorum. http://www.insigniateam.com/forum/in...?topic=11498.0
                Evet evet çok iyi hatırladım şimdi, nick isminiz yabancı gelmedi ama mesaj sayınızı 1 görünce yeni ğye olduğunuzu düşündüm, kusura bakmayın artık

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
                  herkesin düşüncesi ve inandıkları farklı olabilir kimse kimsenin inancına veya düşüncesine karışamaz şaman abi ne demişler atalarımız HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIRMIŞ

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

Evet bilgi bilgidir.
                    Paylaşım için teşekkürler
                    Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

İşleniyor...
                    X