Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sagra (Sağra) Belgeseli

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Sagra (Sağra) Belgeseli

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152138994179798

videoyla konuya giriş yaptıktan sonra asıl konuya geliyim

Sagra Special'i bilmeyen yoktur sanırım,
    bu dükkanlarda öyle bir gofret satılıyordu ki en son çocukluğumda yediğim o gofretin tadını hala hiçbir çikolatadan alamıyorum. çikolata çeşmesini saymıyorum bile
    Benim gibi bu gofret sevdasını çeken başka birini daha görünce dayanamadım, şu gofreti bulup çocukluğuma geri dönmek istiyorum artık

Neden bahsediyorum bkz;
    birde, öğrenciliğim zamanında samsun'dan memlekete dönerken ordu otogarında bir büfeden aldığım çikolatalı gofretin tadını unutamıyorum bir türlü. şeffaf poşetlere 6'lı, 12'li olarak doldurulmuş ağzı kapatılmıştı.
    adama sorduğumda bana sagra'nın ürünü olduğundan filan bahsetmişti ama marka yoktu üzerinde. ama bir kez yiyebildim onu.
    daha sonra yolculuklarımda hep ordu üzerinden giden otobüs firmalarını tercih ettiysem de o büfede çok sormama rağmen o gofreti tekrar bulamadım.

https://eksisozluk.com/entry/34382733

yıllardır izini sürüyorum ama kimseye ürünün nasıl birşey olduğunu anlatamıyordum. bu arkadaş güzel şekilde özetlemiş.
    en son 2000'li yılların başında Ordu'dan geçerken uğramıştık ve fabrika satış mağazasından almıştık, en son o zaman yiyebildim.
    aramızda Sagra'dan en ufak bir ürün bile alıp yiyen olduysa çektiğim çileyi anlayacaktır eminim ihihi

Sonuç olarak bu konuyu açma sebebim,
    Ordu'dan bir üyemiz olur, ürünler hakkında bilgi sahibidir yada fabrika satış mağazasına uğrayabilir,
    veya yolu oradan geçen bir üyemiz olur, ALLAH RIZASI İÇİN lütfen Ordu'da yol üstündeki şu mağazaya uğrayıp bu 90'lı, 2000'li yıllarda ürettikleri ürünlerin akıbetini sorun lütfen ihihi şu gofret markasız da olsa hala o mağazada satılıyorsa birisi alıp bana kargolasa yada iletişim bilgisi verse ben firmayla görüşsem nasıl bir hayır işleyeceğini anlatamam haha
    oralarda tanıdığımız olmadığı için buraya yazıyım dedim
    InsigniaTEAM

Ynt: Sagra (Sağra) Belgeseli

Vaah yavrucuk canin cektigi seye bak hemen sana ordudan uyelerimiz bir kutu goflet gonderirler

Bu arada sagra gercekten Turkiyede uretilen en iyi cikolata idi

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

yokmu bi Ordulu üye
      InsigniaTEAM

Yorum

Ordu/Kumruluyum 2-4 gün öncesine kadar memleketteydim konuyu görseydim sizin için bir ziyaret ederdim babam eddiğinizi yeri bilir her tur.da birşeyler alırdı.
        Edit: Şöyle bir adres buldum http://www.orduticaret.com/default.a...goster&id=2271
        Bayrağı Bayrak yapan, üstündeki kandır.Toprak; eğer uğrunda ölen varsa Vatandır.SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR !!!

Yorum

Şuanda sağra fabrikasının bitişiğinde perakende reyonu var ve bahsetmiş olduğun ürünün poşetlisi hala yapılmakta,

gıda-market sektöründe olduğum için firmanın satış elemanlarını tanıyorum, evime 15dk uzaklığı var Çağrı sende numaram var anladın sen
          İnsignia 1.4T-140hp (Ecufast +30hp), Necvox Navi-Infinity surround system,Sprint booster, Çift egzoz uygulaması

Yorum

Çağrı Kardeşim, o özlediğin gofret, gofreti Bursa'dan kokolin kaplaması Sağra'dan olan bir üründü.
            1995/2000 yılları arasında ben de kokolin (çikolata benzeri ürünler) ve şeker imal eden Tayaş Gıda San.AŞ'de görev-
            liydim. O dönemde, Rusya dağılmış, Türk Devletleri birer, ikişer bağımsızlıklarına kavuşuyordu. O günlerde
            Rusya'dan kopan öncelikle Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan gibi Türk Cumhuriyetleri'ne
            müthiş bir sert şeker/yumuşak şeker/kokolin/kokolin kaplamalı marşmelov ihracatı var. Demir Perde gerisinde
            bu insanlar gerçek çikolatayı bilmiyor, tanımıyorlar. Kokolini yıllarca çikolata niyetine yediler

O dönemde Nestle hariç hiçbir üretici (Ülker/Eti/Tayaş/Sağra vb) gerçek çikolata üretmiyorlardı; kokolin
            yok satıyordu
            Hey gidi günler heeey
            Gerçek çikolatalı gofret istiyorsan, Eti veya Nestle çikolatalı gofreti tavsiye ederim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hikmetapaydin
              Şuanda sağra fabrikasının bitişiğinde perakende reyonu var ve bahsetmiş olduğun ürünün poşetlisi hala yapılmakta,

gıda-market sektöründe olduğum için firmanın satış elemanlarını tanıyorum, evime 15dk uzaklığı var Çağrı sende numaram var anladın sen
              İŞTE BU YA! ihihi obaa obaa Koli koli gönder abi yarın arıyacağım
              InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                Orjinal yazı sahibi: hikmetapaydin

İŞTE BU YA! ihihi obaa obaa Koli koli gönder abi yarın arıyacağım

İnsignia 1.4T-140hp (Ecufast +30hp), Necvox Navi-Infinity surround system,Sprint booster, Çift egzoz uygulaması

Yorum

çağrı artık bir Perşembe gofret ikram edersin ihihi ihihi

Yorum

olmadı banada gönderirsin
                    2015 leon fr

Yorum

Cagrinin cikolata krizi tutmus yine bu ay) her ay nedir bu boyle cagri)
                      F30 Sport+

Yorum

Yaşın daha genç çağrı kardeşim,unutamayacağın daha nice tadlar olacaktır.

Yorum

Hikmet bey cikolatalari yedik ictik hakkini helal et

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                            Hikmet bey cikolatalari yedik ictik hakkini et
                            Biz bişi yiyip içmedik

Yorum

Çağrıya uğra sana da yedirsin

Yorum

İşleniyor...
                              X