Duyuru

Collapse
No announcement yet.

insignia' dan sonra araç alımı, Hayal kırıklıkları : ) c5 - mazda 3 serüvenleri

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• insignia' dan sonra araç alımı, Hayal kırıklıkları : ) c5 - mazda 3 serüvenleri

Bikere, böylesi güçlü bir aracın ardından yakıt konusu haricinde, kıyas güdmek güç. Satmış olsam da buradaki sohbeti bırakmaya niyetim yok
    LPG kiti ile sorunlarım sebebi ile bir türlü düzen tutturamadım. En sonunda bıktım ve sattım. Dizel araca geçmek istiyorum, lakin bizim düldüllerin fiyat aralığında c5 e-hdi -MCP ve segment farkı olsa bile mazda 3 gözüme girmeye başlamıştı....
    Neyse 1 aydır cebimdem 500 tl heba oldu gitti exper yol filan telefon derken bıktım usandım. temiz araç bulmak imkansız efenim çok zor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...4361695/detay/
    ilk olarak belki daha ekonomik olur diye bu araca baktım. Sahibi ilandaki gibi sıfır dedi. Gittim baktım. Araçta turbo ve egzantirik dahil herşey değişmiş. Acaip bir değişen liste var. Motor hararet yapmış. İçide gayet yıpranıktı.
    Dedim temiz dediğiniz araç bumu? Eleman resmen salağa yattı desem yeridir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...5732908/detay/
    Aynı yerde bu araçta olduğu için bunada bakmak istedim. ARaç tamamen orjinal, harika. Fakat sahibinin tutarsız tavırları, meslea rahatsızım noter eve gelsin, parayı hesaba aktar gel, gibi cümleleri ve yakaladığım bir kaç yalanı beni caydırmaya yetti.
    aradan 12 gün geçti. evelsi gün arayıp müşteri var dedi alıyormusundedi. Dedim param eksik, sensat dedim. Ok dedi müşterisi de 50 bin önceden hesabına aktarmış onu anlattı bana on dakika. Güvenden söz etti. Sonra dedim hayırlı olsun.
    Sabaha tekrar aradı. 1000 kaporo yollamış mış, ama adam 1 gün olmuş hala gelmemiş ve aracı illa bana satmak istiyomus. Dedim adamın kaporosu yanıyor? Olsuna bi haber vermeliydi. Deidm daha iki saat olmus.
    Sonra bana ne dese beyenirsiniz hemen ardından; 500 TL yolla araç 1 hafta bekliyiyim seni. Dedim senin aracına çok talip var hehalde? 1 hafta sonra değil 2 saat içinde kaporomo yapmayacağı ne malum? Sanki aracı focus' da anında satılıyor. Töbeyaaa... Zaten çok da ısınamadım içi kutu gibi geldi bizim düldüllerin ardından. Gücü c5' den katkat iyi idi. : )

Sonra, C5 Ehdi MCP 'lere bakmayabaşladım. 48 bin den, 52 bin' TL ye kadar maxium 70 bin km civarı temiz araç aramaya koyuldum. Fakat bulduğum tüm araçlar ya km oynanmış, yada oldukça sorunlu araçlar çıktı....

ilk E-hdi C5 araştırmam çorum dan denk geldi. Link;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...52287690/detay
    ARaç ilk sahibinden miş. Tamamen temiz dedi. km düşük. Fakat araştırınca, araç 2013' de tescil yapılmış. Ve bikaç kere istanbula satılıp geri gelmiş. Kısaca araç ya ciddi sorunlu yada filo aracı.. Zaten nikelajlarında ciddi yıpranma vardı. Olmadı.

ikinci C5 denemem;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9847243/detay/

Bu vatandaşlar da, ilandaki gibi araç tamamen orjinal boyasız hatasız demekte. Bende şartlarımı söyledim; HATA ÇIKARSA FİYAT KIRARIM, ODEME, İMZA SONRASI HAVALE ARAÇ İÇİNDE, ARAÇ TEMİZ Mİ? OCAK BANDROLÜ TAMAMI? BAKIMI TAMMI?
    hepsinden OK yanıtını aldım. ARacın yanına geldiğimde, boya makinasını çıkarttım heryeri ölçtüm. Sağ arka çamurlukta lokal, ve tüm tamponlar boyalı. Ön tamponyerine bile takılamamış doğru düzgün. Sol kapıda hafif göçükler var.
    serviste de yağ konmadığını değişmediğini anladık.
    Bunları Es geçtim. Dedim doğru servise, Km kontrolleri de tamam. Problem yok. Fakat yığınla hata kodu var. Biraz araştırınca bunların geçici olduğunu anladım. Bu arada adamlar bu kadar çiçilememe anlamsızca homurdanmaya başladılar.
    3 kişi idiler. Ve resmen mafya kılıklılardı. Ben ise eşimle gitmiştim sadece 2 kişi
    Servis sonrası noterin yolunu tuttuk. sonra 4. bir şahıs geldi araca. Sigaraylar, dedim içmeyin araç benim artık dedim. Takan yok, Hemen para işi nasıl olcak dedi? Dedim biz onu konusmustuk XXXX beyle, imza sonrası para der demez, önce para sonra imza gardaşşşş... deyip beni zıplattı. Dedim imza atarız parayıda araç içinde EFT yaparımdedim. Dediler biz yamyammıyız? Dedim, parayı ödesem, notere giderkenbeni araçtan atayacağınız ne malum dedim? Neyse mırıldana mırıldana notere ulaştık,
    Aracın tamda tahmin ettiğim gibi OCAK bandorlü ödenmemiş. Dediler ki bu sende. Öde öyle al. O anda canıma tak dedi. Galerici ağzı ile bana ayak yapıyorsunuz siz ne ayaksınız dedim? ( yanda karakol var Rahatım satışı iptal ettim muhabbet sonunda merül merül dönüm.

üçüncü C5 hamlemde de araç şu;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...50205463/detay

Araç galeride fakat yeğenininmiş. Oldu ben de buradaki herkezin yeğeniyim dedim içimden on dk sonra aracın asıl sahibi aradı. Araç hakkında herşeyi söyledi. İlk sahibiymiş. Bakımlıymış. Hatasızmış.İlanda da öyle açıkladı bakınız : )
    Aracın şasisini istedim, motor no istedim. Ve sigorta şirketimizden kısa bir araştırma ile, aracın daha önce 34 plaka olduğunu ve filo sigortası ile 2,5 yıldır sigortalı olduğunu sonra bu vatadaşın aldığını öğrendim. Zaten e-devlet sitesinde de araç tescili 2014 ocak ayı gösteriyordu... Sigortacım, aracın km sinin 200 bin leri bulduğunu çarpışan araç olduğunu belirtti.
    Geri telefon açtım ardama artık insanların pisliklerinmi yüzüne vurmak gerekir diye, başladım söylenmeye, adam birden 2, sahibi oluverdi aracın. Sonra hakkını helal et deyip kapattı.

İnsanlarda utanma, arlanma, kalmamış, nasıl böyle bir kul hakkına girebiliyorlar anlamıyorum. Paylaşayım istedim. : )
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Ynt: insignia' dan sonra araç alımı, Hayal kırıklıkları : ) c5 - mazda 3 serüvenleri

Allah kolaylık versin epey bişeyler yaşamışsınız...
    Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Ynt: insignia' dan sonra araç alımı, Hayal kırıklıkları : ) c5 - mazda 3 serüvenleri

Allah doğru insanlarla karşılaştırsın....
      insignia 1.6 Turbo Cosmo+flexride+teknik gri+sunroof+deri+cd 500 navi+19" Jant
      honda accord 2.4 Executive...

Yorum

Az evvel de, kesinlikle iade garantisi veriyoruz birşey çıkarsa 1 ay içide, diyen şahıslara, noter huzurunda satış sözleşmesine '' bu araç, şu km de satılmıştır.'' İbaresi koyarsanız gelip alayım dedim,

biz size expertiz raporu kaşeli veriyoruz demekle yetindi. Hİç bir külfeti olmayan hatta varsa bile kendimin üstleneceği bu sözleşme metnini eklemekten kaçınana nasıl güvenebilirsiniz anlamıyorum
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

2. El araba almak gercekten bi ölum... ben dolandirilan savci taniyorum gerisini siz dusunun...
          F30 Sport+

Yorum

Ya savcı da olsa, bakkal da olsa dikaktli olmadıktan sonra dolandırılmak zor değil. Yeterki dikaktli olalım....

Ben ilk önce ilana bakarım. İlk sahibinden derse, https://www.turkiye.gov.tr/sorgula tescil tarihine bakarım. Oradan ilk sahibimi son sahibimi belli olabiliyor.

Sonra ararım. Şasi ve motor no isterim. Şasi no dan sigortacı arkadaşlarım araç geçmişini, daha önce hangi plaka ve hangi şirketten sigortalandığını araştırırım.

( Tramer sorgusunda görünmeyen hasarları orada görüyorlar. )

Yetkili servis bakımı varmı yokmu? , Bu km oynama hakkında biraz fikir vericektir. 15 - 30 - 45 bin bakım tarihleri ve 45 binden mevcut km ye kadar olan zamanda yapılabilecek maximum km..

Ondan sonra bu tip bilgiler de pürüz yoksa, araç başına gider kendim gözlerim. Direksiyon, vites kolu, ve pedal aşınmalarına bakarım. malum, bunlar değişebilir ama yinede fikir verebilir. Tam da bu sırada da araç sahibinin tripleri ve tavırları çok şey anlatır : )

Tabi asıl deneme kaput altı oynanan civatalar varmı yokmu. Değişenler ve ardından motor sesi ve performans.

Tabi ister istemez basit arızalar çıkabilir ve kullanıcı bunuda anlayamabilir.

Tüm bunlar tamam olmadıkça kolay kolay araç almamak lazım.

Tabi güvendiğiniz ve bildiğiniz araçlar istisna.......

Benim baktığım bir çok araç bu listedeki sıraladıklarımın biri yada birkaçından kalıyor.

Yorum

Allah Gönlünüze göre versin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Az evvel de bir araç hakkında görüştüm. İlandaki bilgilerin tamamını teyid etti. Hatta 8 parça boyanın milimetrik yerlerini ve değişenleri sıraladı.

Arkadaş da fiyatta düşmedi ama şeffaflığı sebebi ile kendisini tebrik ettim

Yorum

gercekten Allah kolaylık versin
                  Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                  [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Amin, hepimize.... Ben araç satarken aracım hakkındaki en ufak problemleri, kılcal çiziklere kadar, yaptıklarımı ve yapmadıklarımı hani herşeyini anlatırım. Fakat satarkende çok zorlanırım,

Ama böyle hurdaya dönecek araçları koşa koşa alırlar ya neye yanayım anlayamadım bilemedim

Yorum

Allah kolaylık versin.
                      Bu süreç zor çok iyi biliyorum toplam 11 adet araç aldım 2.el Allah şükür hiç birine masraf yapmadım ama satarken zarar ettim hep.
                      Çünkü her zaman piyasasının üst limitlerine yakın fiyatlardaki araçları aldım ama gerçektende fiyatı yüksek olan araçlar emsallerine göre gayet temiz oluyorlar.
                      2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                      2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Bence dizel cosmo bakın tabi bütce meselesi ama C5 arkadaşım kullanıyor full olanını led li dizel otomatik felan ama insignia daki dinamizm maalesef o arabada yok üzgünüm
                        İnsignia 1.4T-140hp (Ecufast +30hp), Necvox Navi-Infinity surround system,Sprint booster, Çift egzoz uygulaması

Yorum

Size kendi aracımı önereyim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9769281/detay/

Araç şu anda İzmirde babam kullanıyor isterseniz sizi buluşturup aracı inceletebilirim.Km de şu an 80000 civarına gelmiş olması lazım.
                          http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                          2.0 CDTI
                          Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Aracınız güzel. Beğenmemek elde değil. Elbette C5, insignia gibi değil, fakat aşşa da pek fazla kalmıyor. Ben yakıtı ve yaşadığım sorunlar sebebi ile sattım.
                            Sorunların tamamı da benim sebebiyet verdiğim sıkıntılardı.
                            Yakıtta ekonomik ve masrafı az araç baktığım için yıllık vergisi yüksek olan 2,0 motorlu araçların yanına dahi yanaşamıyorum. E birde satınalış maaliyeti de aşmakta.

İnsallah hakeden kişiye aracınız satılır efenim.

Yorum

Eski bir C5 kullanıcısıyız kesinlikle parasını hak eden araçlardan biri konfor konusunde kesınlıkle elıne kımse su dökemez yakıt konusunda da keza öyle motor olarak standart psa grubunun motor insignia gibi atik bir araç değil yazılımla halledersiniz.Olmadı şu araç favorilerimdeydi araçta birşey yoksa kesınlıkle alınır http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1988271/detay/
                              Bayrağı Bayrak yapan, üstündeki kandır.Toprak; eğer uğrunda ölen varsa Vatandır.SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR !!!

Yorum

İşleniyor...
                              X