Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Haşimato Hipotiroidi...!!!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Haşimato Hipotiroidi...!!!

Eşime Normal Kan Tahlili yaptırdıktan sonra bu teşhis kondu Aramızda Dpktor Arkadaşlar Varsa Yardımcı Olabilirler mi?

Şimdiden Teşekkür Ederim...Allah Hepimizin Hastasına Acil Şİfalar Versin İnşallah...
    '' Ya Ganiyy, Ya Muğni... ''
    '' Melik-i Muktedirsin Ya ALLAH ''

Ynt: Haşimato Hipotiroidi...!!!

nette bunu buldum

aşimato Hastalığı, tiroid bezinin müzminleşmiş bir iltihabıdır.
    Hakaru Haşimato adlı bir Japon doktoru tarafından tanımlandığı için onun adıyla anılmaktadır.
    Tiroid bezinin iltihaplanmasına genel olarak Tiroidit adını vermekteyiz. Bunun pek çok nedenleri olabilir: Bakteri, virüs, ışın tedavisi, iyot eksikliği ve henüz bilemediklerimiz... Haşimato Hastalığı, bilinmeyen medenlerle ortaya çıkmaktadır.Tiroidit, yeni doğandan yaşlılığa kadar hayatımızın her döneminde görülebilir.
    Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
    [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

GEÇMİŞ OLSUN

Yorum

sağolun arkadaşlar...Allah Şifasız Dert Vermesin

Yorum

AMİNNNNN
          Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
          [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

MErhabalar...
            Her ne kadar endokrinolog olmayıp ürolog olsam da bildiğim kadarı ile anlatayım.
            Hashimoto tiroid iltihabının bir çeşididir. Tam olarak nedeni ortaya konulmamakla birlikte virusların tetiklediği düşünülmektedir. Yalnız bu mikrobik bir iltihap değildir. Tamamen vücudun tiroid dokusuna karşı antikor denilen savunma elemanları geliştirmesi ile ilgilidir. Genel olarak tiroid hormonlarını düşürerek klinik tablo yapar. Hipotiroidi denilen bu tabloda, kilo alma, halsizlik, iştahsızlık en önemli bulgulardır. TEdavisinde çeşitli ilaçlar kullanılmaktadır. En önemlisi de tiroid hormonu içeren ilaçlarla yerine koyma tedavisidir. Bir süre sonra kendiliğinden gerileyebileceği gibi nadiren de olsa bu ilaçları ömür boyu kullanmak gerekebilir. Düzenli olarak T3-T4 ve TSH denilen hormon seviyelerine bakılarak ilaç dozları ayarlanır ve ona göre bir protokol belirlenir.
            Özetle çok telaşlanılacak bir hastalık değildir. İhmal etmeyip düzenli kontrol yaptırırsanız sizinle dost olarak gelir gider
            Benim bildiklerim aşağı yukarı bunlar.
            Allah şifa versin inşallah...
            Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Teşekkürler Cem Bey,
              Doktor Olarak Benim için Yorumlarınız önemli tekrar teşekkürler...

Orjinal yazı sahibi: drdilmen
              MErhabalar...
              Her ne kadar endokrinolog olmayıp ürolog olsam da bildiğim kadarı ile anlatayım.
              Hashimoto tiroid iltihabının bir çeşididir. Tam olarak nedeni ortaya konulmamakla birlikte virusların tetiklediği düşünülmektedir. Yalnız bu mikrobik bir iltihap değildir. Tamamen vücudun tiroid dokusuna karşı antikor denilen savunma elemanları geliştirmesi ile ilgilidir. Genel olarak tiroid hormonlarını düşürerek klinik tablo yapar. Hipotiroidi denilen bu tabloda, kilo alma, halsizlik, iştahsızlık en önemli bulgulardır. TEdavisinde çeşitli ilaçlar kullanılmaktadır. En önemlisi de tiroid hormonu içeren ilaçlarla yerine koyma tedavisidir. Bir süre sonra kendiliğinden gerileyebileceği gibi nadiren de olsa bu ilaçları ömür boyu kullanmak gerekebilir. Düzenli olarak T3-T4 ve TSH denilen hormon seviyelerine bakılarak ilaç dozları ayarlanır ve ona göre bir protokol belirlenir.
              Özetle çok telaşlanılacak bir hastalık değildir. İhmal etmeyip düzenli kontrol yaptırırsanız sizinle dost olarak gelir gider
              Benim bildiklerim aşağı yukarı bunlar.
              Allah şifa versin inşallah...

Yorum

Geçmiş olsun
                [center]
                İnsignia 1.4 Edition Elegance Yeni Stil Paket 2012 OPC Body Kit (Kara Şahin)

BİR ZAMANLAR

Yorum

Geçmiş Olsun
                  insignia 1.6 Turbo Cosmo+flexride+teknik gri+sunroof+deri+cd 500 navi+19" Jant
                  honda accord 2.4 Executive...

Yorum

Geçmiş olsun
                    Allahtan acil şifalar dilerim.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Selamlar. Geçmiş olsun.
                      Bende de yaklaşık 10 senedir var. Sanırım bir tahlil sırasında çıkmıştı. Yani beni rahatsız eden bir sıkıntısı yoktu. Hala da bir şey hissetmiyorum ama sürekli zorlana ilacını kullanıyorum (sürekli ilaç kullanmak hiç hoşuma gitmiyor). Ara ara kaçamak ilacı bıraktığımda oldu. Ama baskıyla yine devam ediyorum. Bizim sülalede de bildiğim bir kaç kişide var. Benim kolesterolümde yüksek onu da buna bağlıyorlar. Hatta kolesterol için ilaç kullanmam gerekmiş ama kullanmıyorum. (kolesterolde ailemizde yüksek).

Düzenli kontrol olmaya çalışıyorum. Ama bir yükseliyor, bir düşüyor (tiroid). Hatta geçen gün yine tahlil oldum bu seferde yüksek çıktı.
                      Ben biraz sıkıntılı yapıya sahibim o yüzden ilaç kullanmak falan zoruma gidiyor. Sıkıntım o yüzden.

Allah cümlemize sağlık-şifa versin.
                      2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

geçmiş olsun
                        2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                        [center]

Yorum

katkisi olan tum arkadaslara tesekkurler , turkcelestirmek biraz zor ama bi iki kelime de ben ekleyeyim , toplumda gorulen en sık tiroid bezi tembelligidir , iyot alim eksikligo vs gibi baska sebeplerle de olur , bu yuzden piyasa da sofra tuzlari iyotludur vs vs bazal metabolizma denen durumu kontrol eder bu tiroid hormonu , az calisirsa halsizlik, kilo alma , sac dokulmesi , kabizlik , âdet duzensizligi vb cok calisirsa huzursuzluk carpinti kilo verme sinirlilik titreme hipertansiyon vb yapar... cok olursa metabolizma hizlanir / agresiflesir , az olunca azalir / tembellesir, tedavisi eksik ilaci tabletlerle vucuda vermek , ve zaman zaman bu hormon seviyelerini kan tetkikleri ile takip etmek , bi de varsa tiroid dokusunda kist vb yapilar varsa ultrason ile caplarini ve sayilarini takip etmek ... sık gorulur , nadide bur hastalik degildir , ortalama kadinlarda erkeklere gore 7 kat fazla gorulur , tedavisi basit ancak insanlar omur boyu ilac kullanirken arada uzun sureli ihmal edebiliyorlar ( buna hastaligini kaniksama , kabullenme denebilir ) cerrqhpasada bir hocamiz " cok calisacagina az calissin daha iyi " der di , cunku hiper-tiroidi yani hasimatonun tam tersi , daha cok suprizleri olqn bir durum..

ancak burada bu bilgileri yazdim ama , tekrar tekrar soylemek istiyorum , lutfen hastaliginiz ya da merakiniz ne olursa olsun internetten sorgulamayin ya da burada okuduguunuz bilgilerle doktorunuza basvurmayim , insanlar durumlarini paranoya haline getirebiliyorlar yoksa ... hastalik herkeste ayni syretmez ,mesela 1 aylik cocukta hasimato tespit edilemezse kalici zeka geriligi yapar ancak 16 yasinda zeka geriligi ( kalici IQ geriligi ) yapmaz gibi pk cok varyasyonu vardir ... zaten cocuklarda yenidogdugu zaman alinan topuk kan ornekleri ( halk arasinda buna zeka testi denmesini sebebi de bu sanirim )basit bir hipotiroidi taramasidir ...

herkesin bir aile hekimi var , sizi ailenizle beraber tanimasi gerekir , bu konularda her zaman yardimi olur size

saglikli kalin , google dan uzak durun

Yorum

Geçmiş Olsun. Allah Acil Şifalar Versin.

Yorum

Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun geçen ay derste işlemiştik aklımda kalan kadarıyla şunları hatırlıyorum
                              Hashimoto, kronik hipotiroidi hastalarında en sık görülen neden. Yukarıda da bahsedilmiş, vücuttaki tiroit sentezinde görev alan bazı maddelere karşı otoantikorlar yani vücudun kendi öz elemanlarını tanıyamayıp saldırdığı antikorlar oluşuyor. Hashimotoda antitiroglobulin ve anti TPO olarak geçen anti mikrozomal antikorlar T3 ve T4 sentezini engelliyorlar. Bu T3 ve T4 hormonları vücut için çok gerekli hormonlar. Metabolizmayı aktive ettiği için eksikliğinde birçok sorun çıkabiliyor. Tedavisinde eksik olanı yerine koyma mantığı kullanılıyor yani sentezlenemeyen hormonu dışarıdan alıyorsunuz.
                              Cem abinin de dediği gibi telaşlanacak çok bir şey yok ama tiroit hormonları vücudun her yerinde etkisi olan hormonlar olduğu için hayati değer taşıyor tedaviyi aksatmazsanız çok bir sorunla karşılaşmazsınız diye düşünüyorum. Tekrardan geçmiş olsun
                              Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                              Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                              VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

İşleniyor...
                              X