Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ÖZEL ARAÇLARA-DA KAR LASTİĞİ MECBURİYETİ GELDİ

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: ÖZEL ARAÇLARA-DA KAR LASTİĞİ MECBURİYETİ GELDİ

Fatih bey hız sınıfı orjinalinden daha düşük olamaz, fakat daha yüksek olabilirmi?
    Çünkü şu an baktığım kış lastiklerinin çoğunun yük sınıfı daha yüksek görünüyor
    Örneğin Petlas snowmasterda 245 / 45 R 18 RF 100 V yazıyor. Bizim araçların üstündeki lastiklerde yük sınıfı 96 olarak görünüyor. Ayrıca burda RF ibaresi neyi ifade ediyor?
    2011 Teknik Gri Opel Insignia 1.6 T Cosmo+DVD800+Sunroof+Flexride

Yorum

RF kısaltmasının manası Reinforce = Güçlendirilmiş.
      Yük sınıfının yüksek olması ise sakıncalı bir durum değil,tersine iyi bir durum.

Yorum

Kullanıcı el kitabında 245 / 45 R 18 ebatındaki lastikler kış lastiği olarak önerilmiyor; 235/45/ R18 ya da 245/40/R18 tavsiye ediliyor.
        Eğer lastik satın almadıysanız Nokian'ı şiddetle tavsiye ederim. Üstelik kampanya var %30 indirim yapıyorlar. Örneğin 245/40/R18 97V
        sınıfı bir lastik kdv dahil 495.- tl.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
          Kullanıcı el kitabında 245 / 45 R 18 ebatındaki lastikler kış lastiği olarak önerilmiyor; 235/45/ R18 ya da 245/40/R18 tavsiye ediliyor.
          Eğer lastik satın almadıysanız Nokian'ı şiddetle tavsiye ederim. Üstelik kampanya var %30 indirim yapıyorlar. Örneğin 245/40/R18 97V
          sınıfı bir lastik kdv dahil 495.- tl.
          Cevabınız için teşekkür ederim fakat kullanıcı el kitabında yazan ölçülerde yanak kısmı daha ince olduğundan zaten sert olan araçlarımızı daha da sertleştireceğinden dolayı düşünmüyorum. Burdaki yol şartları Türkiye standartlarından daha kötü çünkü Eğer imkanım olsa 4 adet 17" jant ve 215/55/17 Nokian düşünüyorum.
          Bu arada %30 indirim kampanyası nerede var ve Petlas la aradaki bu fiyat farkına değermi?

Yorum

[quote=erdo ]

215/55/r17 kış lastiğini ben kayın babama aldım, 634.- tl yerine 381.- tl ödedim. Petlas ile Nokian mukayese edilmez.
            Michelin ile edilir ve bence kış lastiğinde Nokian daha öndedir
            Bu arada benim kayınbaba Erzurum/İspir'lidir, enişte sayılırım yani

Yorum

Orjinal yazı sahibi: erdo
              Bu arada %30 indirim kampanyası nerede var ve Petlas la aradaki bu fiyat farkına değermi?
              Hepsiburada.com. Kargo da bedava

Yorum

Cevaplar için teşekkürler peki alttaki linklerdeki jantlarla lastikleri beraber alsam uyarmı bizim araçlara?

http://www.kmlastik.com/KORMETAL-KM2...t,PR-2360.html

http://www.hepsiburada.com/liste/nok...fview%3dlister

Yorum

Jant seçimi zevkinize kalmış, bir şey denmez; ama 215 taban bence az. İnsignia bu, hiç değilse 225 vaya 235 olmalı derim.

Yorum

Petlas ile olan mecburi beraberliğim neredeyse arabadan soğutacak beni

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
                      Petlas ile olan mecburi beraberliğim neredeyse arabadan soğutacak beni
                      Neden, o kadarmı kötü?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
                        Jant seçimi zevkinize kalmış, bir şey denmez; ama 215 taban bence az. İnsignia bu, hiç değilse 225 vaya 235 olmalı derim.
                        Kullanıcı el kitabında 17" jantlar için tavsiye edilen lastik ölçüsü bu olduğundan dolayı onu yazdım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: erdo
                          Kullanıcı el kitabında 17" jantlar için tavsiye edilen lastik ölçüsü bu olduğundan dolayı onu yazdım
                          El kitabında bir seçenek olarak sayılmış ama, zorunluluk yok
                          Kayın babamın arabası Renault/Fluence; İnsignia ile bir tutulur mu?

Yorum

Benim şahsi kanaatim kış aylarında extrem sürüşler yapmıyorsanız her hangi bir marka kış lastiği alabilirsiniz , sonuçta yazlık lastiklerden daha çok işe yarayacağı aşikardır

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                              Benim şahsi kanaatim kış aylarında extrem sürüşler yapmıyorsanız her hangi bir marka kış lastiği alabilirsiniz , sonuçta yazlık lastiklerden daha çok işe yarayacağı aşikardır
                              Kış şartlarında, en kötü kış lastiği, en iyi yaz lastiğinden çok daha iyidir...
                              1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

yarın kar yaz lastiklerine zincir takıp çıkacam yola gene ceza yermiyiz.
                                bide bu kar paletleri kullanan varmı , kullanışlımı acaba
                                2012 İnsignia 1.4 turbo edition elegance+beyaz

Yorum

İşleniyor...
                                X