Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ÖZEL ARAÇLARA-DA KAR LASTİĞİ MECBURİYETİ GELDİ

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: ÖZEL ARAÇLARA-DA KAR LASTİĞİ MECBURİYETİ GELDİ

Orjinal yazı sahibi: bigbrother
    Yapılan testlerde özellikle frenlemelerde 10 derece üstü havalarda su tahliye özelliği olan (yani tüm) yaz lastiklerinin daha başarılı olduğu görülmüştür. Bu nedenle 10 derece ve üstü havalarda yaz lastikleri kullanılmalıdır. Profesyonel testler bunu diyor. Ama tabii ki antalya dışına çıkarsak kış lastiği şart olur ki zaten benim aracımın kış lastikleri var...
    "...Kış lastikleri tüm bir kış sezonu boyunca, Ekim`de aracınıza takılıp Nisan`da çıkarılabilecek ve bu süre içerisinde kötü hava koşullarından dolayı oluşabilecek risklere karşı sizi güvenle koruyacak lastiklerdir. Dolayısıyla kış lastikleri karlı ve buzlu zeminlerde yere tutunmayı sağlayıp zorlu kış koşullarına çok mükemmel cevap verebilmektedirler. Aynı zamanda, kuru ve ıslak zeminlerde ise performanslarında herhangi bir azalma olmaksızın güvenle kullanılırlar. Islak zeminlerde ise suyu en hızlı biçimde tahliye ederek ve lastiğin yolla temasının devamlı olmasını sağlayarak aquaplaning (suda kızaklama) riskini en aza indirir..."

kaynak:www.lassa.com.tr

Yorum

Antalyada da mı yaaaaaa???? hatayda da mı yaaaaa ??????ben en soguk 6 dereceyiş görüyorum o da, grcenişn zifiri karanlığında :O

Yorum

Antalya ,Mersin , Adana , İzmir gibi iller için gereksiz.

Yorum

zincir kontrolu olmalıydı ,kar lastiğide hikaye , cam gibi buz da , benim kar lastiğim var zincir takmıyorummu dicez.
          2012 İnsignia 1.4 turbo edition elegance+beyaz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
            Yapılan testlerde özellikle frenlemelerde 10 derece üstü havalarda su tahliye özelliği olan (yani tüm) yaz lastiklerinin daha başarılı olduğu görülmüştür. Bu nedenle 10 derece ve üstü havalarda yaz lastikleri kullanılmalıdır. Profesyonel testler bunu diyor. Ama tabii ki antalya dışına çıkarsak kış lastiği şart olur ki zaten benim aracımın kış lastikleri var...
            "...Kış lastikleri tüm bir kış sezonu boyunca, Ekim`de aracınıza takılıp Nisan`da çıkarılabilecek ve bu süre içerisinde kötü hava koşullarından dolayı oluşabilecek risklere karşı sizi güvenle koruyacak lastiklerdir. Dolayısıyla kış lastikleri karlı ve buzlu zeminlerde yere tutunmayı sağlayıp zorlu kış koşullarına çok mükemmel cevap verebilmektedirler. Aynı zamanda, kuru ve ıslak zeminlerde ise performanslarında herhangi bir azalma olmaksızın güvenle kullanılırlar. Islak zeminlerde ise suyu en hızlı biçimde tahliye ederek ve lastiğin yolla temasının devamlı olmasını sağlayarak aquaplaning (suda kızaklama) riskini en aza indirir..."

o biraz hikaye kusura bakmayın... envay çeşit test okudum inceledim... 10 derece ve üstü havalarda kış lastiği işe yaramıyor...
            1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

4 mevsim lastik yalan mı yani o zaman 3 mevsim lastik çıkarsınlar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY

Buyurun buradan da inceleyin... diyorki "havanın 7 derece ve altında olması gerekiyor kış lastiklerinin etkili olabilmesi için"...
                1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

Kış lastikleri için havanın 7 derece ve altı olması gerekiyor. BAhsettiğimiz ve kar lastiği diye de bilinen M+S ibareli lastikler aslında en çok asfaltın çok soğuk olduğu veya kar ya da buz olduğu durumlarda daha etkili. Oysa hava sıcaklığının 7 derece üstü olduğu ama yağmurlu havalarda çok da iyi tutunma sağlamıyor.

Bundan önce kullandığım Michelin ALpin Pilot ve şimdi kullandığum Kumho KW31 lastikler aynen bu şekilde. KArda buzda mükemmel. ama hava ılık ve yağmurlu ise felaket bir tutunması var. Şöyle söyliim yağmurlu havalarda kullandığım Michelin Plito Soprt un su tahliyesi kışlılkardan daha iyi durumda. Dün yine test ettim. Hava 11 derece civarındaydı. Yüksek hızlara çıkıp ani şerit değiştirmeler yaptım ve aracın arkası kopacak gibi oldu, oysa yazlıklarda bu durum yaşanmıyordu.

Kanuna gelirsek. Her ilde bir mecburiyet yok aslında. Yetki valiliklerin elinde. Atıyorum Antalya gibi sıcak illerde vali insiyatif kullanıp gerek yok diyebilir.

Yorum

Kış lastiği kesin şart.
                    Ama yolların bakımı daha bir şart.
                    Mesela Bursa ile İstanbul'u kıyasladığımda bile İstanbul'un karla mücadele farkını görüyorum ki çoğu zaman o da yetmiyor.
                    Gelelim son anda alınan bu karar
                    Maalesef yine keyfe keder alınmış gibi
                    Arkasında yine basit hesapların olduğu bir hareket gibi görünüyor

Herşeyden bu karar için kaç lastiğe ihtiyaç var,
                    Karar uygulamasında me kadar önce tüketici ve üretici-distribütörlere haber verildi merak ediyorum.

Ama insigniateam olarak gerektiği zaman zaten bu lastikleri kullandığımız için içim rahat

Yorum

İstanbul için düşünecek olursak.Aralık-Nisan ayı arasında kaç kere kar yağıyor ve yağan kar kaç gün kalıyor.İkinci olarak istanbulda hava bu zaman diliminde kaç kere 7 derecenin altına düşüyor.Kış lastikleri 7 derece altında kullanılır diyoruz.Hava 7 derece ve yağış yok kış lastiğimi iyi tutunur normal lastikmi.Her bir derece düşüşünde yaz lastiği ile kış lastiği arasında performans nekadar fark eder.Kış lastiğini taktık hava 10 derece ve yağmurlu genel istanbul havası diyelim.Kış lastiği olanmı yoksa yazlık lastiği olanmı daha iyi tutunma sağlar yola.Aralık Nisan arasında dört ay boyunca bir inceleme yapılsa ortalama kaç gün kar yağar kaç gün hava 7 derece altına düşer incelense oran olarak karlı ve 7 derece altı günmü yoksa 7 derece üstü yağışlı yada kuru günmü çoktur.İki durumdada lastiğe uygun olmayan havada daha dikkatli olmak lazım.Kış lastiği varsa araçta ocak ayında havalar 10 15 derecede gidiyorsa normalden daha dikkatli olacak.Yaz lastiği olanda kar varsa yada hava 7 derece altına indiyse dikkatli olacak.Ortada kar yok yada yağacağı konusunda herhangi bir bilgi yokken beni çevirip kış lastiğin yok diye ceza yazması saçma olur.Kar yağarken yada yağacağı durumlarda kontrol yapılır olmayana yazılabilir.Birde merak ettiğim bir konu var.Tamam 7 derece altında normal lastiklerin performansı düşüyor.165x65x14 jantlı ölçüyü atıyorum.Kış lastiği ile 245x45x18 yaz lastiği arasında sıfır derecede fren mesafesi olarak fark olurmu.Hangisi çabuk durur.Lastik testlerini aynı ölçülerin yazlığı ile kışlığı arasında yapıyorlar çapraz karşılaştırma yapılıyormu.
                      2011 Teknik Gri+Nav800+Sunroof+Chip+Performans buji+Sprintbooster+KN Kutu içi Filtre+OPC Pedal Seti

Yorum

Kış lastiği bence önemli , dediğiniz gibi istanbulda kar olayı eskisi gibi değil ama ben bu gün yaşadıklarımı sizinle paylaşayım;

Aracımda kar lastiği var trafiğe çıktım ilerliyemiyoruz neden ? çünkü önümüzdeki bazı araçların kar lastiği olmadığı için ve kar lastiği olmayan araçların durdukları yerde çektikleri patileri görseniz arabaya acırsınız acemice gaza yüklenmeler sağa sola kafa sallamalar banketlere vurmalar vs... sonuçta istanbul için beliki bir gün işinize yarıyacak o günde hazırlıksız olmak istemem televizyonlarda bilardo topu gibi 3-5 araca vuran araçların videolarını seyrederiz onlardan biri olmak istemem

İmkan dahilinde alınabiliyorsa kesinlikle alınması lazım almak istemiyorsanızda karlı günlerde toplu taşımacılık araçlarını kullanabilirsiniz kendinizi ve cevrenizdekilere zarar vermemek için

Örnek Resimler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                          İmkan dahilinde alınabiliyorsa kesinlikle alınması lazım almak istemiyorsanızda karlı günlerde toplu taşımacılık araçlarını kullanabilirsiniz kendinizi ve cevrenizdekilere zarar vermemek için
                          +100

Yorum

Bizim burda herkes çoktan taktı kışlıkları, sivas"da kışlık lastiğin yoksa 4 ay arabaya binemezsin (istisna güneşli günler hariç).
                               2012 1,3 ASTRA J BEYAZ

Yorum

Eşim bu sabah okula gitmek için çıktı, (3008 ile) 10 dakika sonra aradı, araba hareket etmiyor, herkes birbirine çarpıyor diye. subaruya (4x4) atladım gittim, köprüden uçan (korkuluklar henüz yapılmadı) araba mı istersiniz, birbirine kaynak yapmış arabalar mı? bir tek bizim arabaya çarpan olmamış. polis bekliyorlar. eşimi aldım subaruyla okuluna bıraktım, kaza yerine geldim, aracımı güvenli bir yere bıraktım, kimse buz yüzünden hareket edemiyor, ayakta bile zor duruyor insanlar. yolu eşimin araç kapatmış, yokuş yukarı olduğu için geri geri gitmek gerek fakat köprü yeni ve korkuluk olmadığı için köprüden aşağı uçmak da var işin içinde. bir deneyeyim dedim belki yokuş yukarı çıkar (3008) kar moduna aldım, o 4 mevsim lastiklerle patinaj bile çekmeden öyle bir çıktı ki ben bile şaşırdım. demem o ki, en az kar lastiği kadar arabaların özellikleri (önden çekiş, arkadan itiş, 4 çeker) ve şoförün kabiliyeti de önemli. 100 kişinin 99 kış lastiği taksa, 1 kişi takmasa, o bir kişi yüzünden 99 kişi yolda kalıp perişan olabilir.

Yorum

araçlara onlarca para verip kış lastiği almaya gelince çok masraf demek gerçekten komik.siz yazlık ayakkabılarınızlamı geziyorsunuz karın buzun üstünde.sonuç itibari ile bir evdeki en büyük masraflar arasında olan araçlarımıza gereken önemi verip her mevsime uygun lastiklerinide almak zorundayız.sonuçta araçlarımızda evimizin bir ferdi gibi yiyor içiyor geziyor öyle değilmi ayaklarını üşütmemek buzda kayıp incinmesini önlemek lazım.
                                2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                                2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

İşleniyor...
                                X