vw nın yakıt verılerıne kesınlıkle ınanmıyorum, arkadasım da 2010 passat 1.4 tsı 122 bg var man.vıtes, fabrıka verılerı sehrici 7.8, sehirdısı 4.8 olmasına ragmen, arkadasım sehırıcı, 12, sehırdısı ıse 9 litrenın altına dusuremedı...
yeni passat 1.6 TDI yı düşük hızda test edip fabrika verisi olarak ortalama ş.içi 5.2 lt, ort. 4.3 lt. olarak tanıttılar ama VW nin satış elemanları bile o kadar da değil diyor, soran müşterilere 7-8 lt falan diyoruz duruma qöre de artabilir bu rakam diyorlar
madem öyle neden reklam yapıyosunuz az yakıyor diye passatı olan arkadaşlarımla da konuşuyoruz, hiçte qöründüğü qibi değil diyolar.. özellikle de benzinlileri. hala İnsiqnia fazla yakıyo diyenler neden bilip bilmeden yorum yaparlar yakıt konusuna anlayamıyorum.. bana sorduklarında 9 lt - 10.5 lt arasında değişiyo dediğimde şaşkın bi tebessüm oluyo yüzlerinde
Abi 1,6 tdi 105 Hp donanımsız bir arabaya binecem, c sınıfı olacak, attığım her özellik sap gibi elimde kalacak, boş boş birsürü düğme yeri olacak 49000 TL para verecem, bütün arabalara yanımdan geçerken el sallayacam Murat 131 bile cinnah yokuşunda beni sollayacak neymiş araç az yakıyormuş, ekonomiymiş. Yerim ekonomini ayda 150-200 Km az yol yaparım binerim insigniama millet beni görünce aha tepemize çıkar bu araç diye yol verir, donanım mı donanım, tip mi tip güçmü güç varsın 2 LT fazla yaksın.... Ben bu vw gencileri anlamıyorum Bu kadarda marka fanatikliği olmazki...
2011 1.6 T 180 hp Insignia Edition Elegance P. / Teknik Gri
Abi 1,6 tdi 105 Hp donanımsız bir arabaya binecem, c sınıfı olacak, attığım her özellik sap gibi elimde kalacak, boş boş birsürü düğme yeri olacak 49000 TL para verecem, bütün arabalara yanımdan geçerken el sallayacam Murat 131 bile cinnah yokuşunda beni sollayacak neymiş araç az yakıyormuş, ekonomiymiş. Yerim ekonomini ayda 150-200 Km az yol yaparım binerim insigniama millet beni görünce aha tepemize çıkar bu araç diye yol verir, donanım mı donanım, tip mi tip güçmü güç varsın 2 LT fazla yaksın.... Ben bu vw gencileri anlamıyorum Bu kadarda marka fanatikliği olmazki...
Efemurat marka fanatikliği değilde.... donanım/fiyat/performans olayına bakıp optimumunu bulabilmek mesele... Valla ben hangi alman markası ama özellikle alman olacak bu yukarıdaki kriterlere uyarsa direk gider ondan alırım... 99 Astra G, 2006 Astra H ve şimdi 2011 insignia kullanıyorum. Hiçbirine bakımları dışında bir masraf yapmadım. Akü ve tekeri filan saymıyorum tabi... Şimdi ben bu markaya kötü diyebilirmiyim bugüne kadar beni hiç üzmedi tabiki ufak sorunlar oldu ama hepsi giderildi... Ben bütün araçlarımı alırken vw baktı. aynı donanımda vw herzaman 5-10 bin fazla oluyordu, içinin dışının güzelliği görecelidir. Hep tercihim bu dediğim sebeğlerden opel oldu. Ucuz diye değil hoşuma gittiği için. Yoksa 30000 veren 5000 de verir. Neyse ama bu insignia olayı bence kopardı. Artık kıyas kabul etmez bir hal aldı olay. Kıyaslayabildikleri ve insigniaya çamur atabildikleri tek konu benzin tüketimi kaldı....
2011 1.6 T 180 hp Insignia Edition Elegance P. / Teknik Gri
bora 1.6lar ilk cıktıgında da 260 ibre koymuslardı, yanlıs hatırlamıyorsam 2000li yıllardı, way be araba 260 basıyomus diyoduk, yasım geregı ozamanlar pek anlamıyoduk beygırden fılan, sımdı degıl 280, 380 ıbre koysalar yemezler artık, aracın mx.hızı 190 ama 280 ibre koyuyolar, göz boyamak ıcın sanırım...
Yorum