Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni Laptop almayı düşünüyorum fikirleriniz ..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yeni Laptop almayı düşünüyorum fikirleriniz ..

Yeni bir bilgisayar almak istiyorum ama bu ekran kartı işlerinden hiç anlamam bilen veya anlayan varsa yardımına ihtiyacım var Bilirsiniz belki Test Drive Unlimited diye bir oyun var en azından onu çalıştırsın minimum sistem gereksinimlerini aşağıda vereceğim. Bütçe de 1500 tl ye kadar çıkabilir ucuz ama performanslı bilgisayar da yok ki hiç arkadaş ihihi

neyse bu Test Drive Unlimited ın gereksinimleri :

Operating System : Windows 2000/XP/Vista
    CPU : Intel P4 @ 2.4Ghz or AMD Athlon 2800+.
    GPU (Video Cards) : ATI Radeon 9800 256MB VRAM or Nvidia 6600 GT with 256 MB of VRAM.
    Video Cards with vertex/pixel shaders 2.x and above are recommended.
    SPU (Sound Cards) : DirectX 9.0 compatible Sound Card.
    System Memory : 512 MB 1 GB recommended
    Hard Disk free space: 8 GB
    DVD drive: 8x minimum
    DirectX 9.0C

Bu da Test Drive Unlimited 2 nin sistem gereksinimleri :

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi : Windows XP SP2, Vista SP2, Windows 7
    İşlemci : Intel Core 2 Duo 2.2GHz / AMD Athlon X2 4400+
    RAM : 2GB
    Ekran Kartı : Nvidia GeForce 8800 / ATI Radeon HD 3870
    HDD : 14 Gb

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi : Windows XP SP2, Vista SP2, Windows 7
    İşlemci : Intel Core 2 Duo 2.2GHz / AMD Athlon X2 4400+
    RAM : 2GB
    Ekran Kartı : Nvidia GeForce GTX 280 / ATI Radeon HD 4870
    HDD : 14 Gb

Anlayan birileri vardır umarım
    Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
    Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
    VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Ynt: Yeni Laptop almayı düşünüyorum fikirleriniz ..

TDU 2 çıktımı???

yıllardır toshiba kullanıyorum, son makinayı alana kadar da memnundum. Toshiba'ya sorunlu diyenlere inanasım gelmiyordu açıkçası.
    Satellite a210-16g (3 yıllık makine) TDU çok rahat destekliyor hatta full detay+HDR oynuyordum
    bir süre sonra çok ısınmaya, daha sonra kilitlenmeye başladı. serviste pc tamamen temizlendi + fan değişti
    ama kilitlenme devam ediyordu. ram bozulmuş..
    ram değiştirdim şuan 15 dk TDU oynayabiliyorum sonra yine kilitleniyor.
    onun haricinde birde kafasına göre donup kalması var. ekran sabit kalıyor, mouse klavye gidiyor. Toshiba'nın kronik sorunuymuş.
    + pc'yi servisten aldığımda da sağı solu kırık durumdaydı.

kısaca Toshiba, Acer, Dell, HP (servisten memnun kalma olasılığın %10) bu markalardan uzak dur derim.
    HP belki sorun çıkartmaz ama çıkarttı mı çok uğraşırsın.

model önerisinde bulunmayım zamanım yok araştıramadım, Asus bak derim. bütçeyi biraz artırabilirsen de Monster tavsiye ederim.
    InsigniaTEAM

Yorum

Ben Asus kullanıyorum. N61JQ serisinde. Daha önce Toshiba vardı. Toshibada yumurta pişirebilirsin.

Kulüb Üyeleri 1. kemalwebnet 2. ekremucanok 3. iyaglidere 4. justburcel 5. xEvaNeSx 6. erdemlibjk 7. BlueFox

[center]
      2009 Insıgnıa 1.6 T Cosmo + Flexride + Sunroof + DVD800 + Ergonomik Spor Deri Koltuk [center]

Yorum

kardesim ben sana durumu soyle acıklayayım laptoplar alınırken onemli sey ekran kari on board olup olmaması anladıgım kadariyla oyun oynamak istiyorsun sana tavsiyem on boardtan uzakdur onboard ne demek dersen su oluyor ornegin senin makinan rami 2048 mb 256sını ekran karti calıyor yani sana 1792 mb ram kalıyor ve 256 ekran karti gibi 4de4 bir performans vermiyor senin idael makina ozellikleri olarak sunu soylerim işlemciler intel i5 i3 core quad yada core dou tarzi birşey finansal durumuna baglı tabikide minimun olarakta 2 gb ram minimum 512 paylasımsız erkan karti markalara gelince toshiba ilk siradaki markamdır biraz hor kullanırım ben düsmeye atmaya daha dayanıklı onun dısında hp(multimediası yuksek olan cihazlarını tavsiye etmem ) dell casperi acer oneririm acer ve casper narin kullanım ister ama digerlerine gore fiyatlarida daha caziptir

Yorum

Bizde de Toshiba var alalı 2 sene oldu tek sorun aşırı ısınması zaten onun dışında Toshiba dan oldukça memnunum. Şimdi üniversiteye geçtiğimden bana da bir laptop lazım oldu. Oyun her zaman oynamam yüklediğimi de çalıştırsın bir zahmet. Evdekinde bir oyun oynayamadık zaten bir Pes 2009 u bile şarjda donarak çalıştırıyor. Almışken adam akıllı bir şey olsun.

Çağrı abi TDU 2 çıktı sanırım baya bir haberi var piyasada ama ben oynamadım henüz.
          Orjinal yazı sahibi: cagri
          TDU 2 çıktımı???

Yorum

Orjinal yazı sahibi: goday
            Ben Asus kullanıyorum. N61JQ serisinde. Daha önce Toshiba vardı. Toshibada yumurta pişirebilirsin.

Kulüb Üyeleri 1. kemalwebnet 2. ekremucanok 3. iyaglidere 4. justburcel 5. xEvaNeSx 6. erdemlibjk 7. BlueFox

Bende de aynısı var. Amerikadan yeni aldım. Full HD olmaması dışında hiç bir eksisi yok.
            Full HD olmamasıda bana göre bir eksi değil. Laptoptan film seyretmiyorum.
            2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

Casper Nırvana CPQ.I370-4K35B Ürünü var ekran kartı 2 Gb NVIDIA GeForce GT 335M baya güçlü gibi duruyor ayrıca diğerlerine göre de ucuz. Sizce alınır mı Casper?

Yorum

Yaklaşık 1 senedir Toshiba Satellite A500-19W kullanıyorum.. Malatya da alan ilk bendim haftalarca takip ettim bekledim ve qelir qelmez tereddütsüz aldım..
                Şimdi söylemek istediğim, toshiba da yumurta filan pişer olayına katılmıyorum.. HP lerde omlet yapabilirsin ama
                Ben aldığım qünden beri eN ufak bi ısınma olmadı.. Elimi koyduğum yer bile ılık, ısınmıyor.. PC nin altı buz qibi elini koyduğunda bunu anlayabiliyorsun.. Adaptörde hiçbir şekilde ısınma qörmedim saatlerce açık kaldı ilk aldığım qün, ve son zamanlarda tatilde qün boyu açık kalıyordu.. Hep oyun + internet.. Ama hiçbir yerinde eN ufak bi ısınma olmadı ve o kadar ki sessiz bir bilqisayar benim şansım qaliba ama bi başka arkadaş daha benimkinden aldı o da benim qibi çok memnun.. Ben 2400 TL civarı bi fiyattan almıştım..
                Ama şu an sanırım düştü biraz fiyatı..

Özellikleri;

Intel Centrino 2 Teknolojisi
                Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU
                P8700 @ 2.53 GHz 2.53 GHz 3 MB L2 1066 MHz
                4 GB RAM DDR3
                64 Bit işletim sistemi (Windows 7)
                Nvidia GeForce GT 230M 1 GB paylaşımsız ekran kartı
                400 GB HD
                16'' monitör

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-T...ry=_NOTEBOOK63

Burdan bakabilirsin.. Görünüşü de çok hoşuma qitmişti ilk qördüğümde..
                Tavsiye ederim..

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Toshibalar çok güzel. Tek sorun Servisleri. Eskiden iyi idi.
                  Ama son zamanlarda çok şikayet var.
                  2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

Kesinlikle Toshiba derim ... Casper falan kesinlikle düşünmeyin adete cihazları insanın elini yakıyor ve çok sorunlu...
                    Bende bir Toshiba A300 serisi kullanıcısı olarak geçen sene aldım ve inanılmaz memnunum çok şükür şimdiye kadar tık demedi
                    Ne ısınma sorunu ne başka bir sorun birkez daha kesinlikle Toshiba derim
                    2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume

Yorum

Bende laptop alırken toshiba toshiba dediler Alacağım teknomarkette anladığım kadarıyla sony e karar kılmıştım pc den anlayan bir arkadaşı aradım yok sen toshibadan şaşma illa edip toshiba L 300 modelini aldırttı
                      Aşırı ısınıyor ve kapanıyor altına fan aldım nisbeten farketti ama çok uzun tutarsan yine kapanıyo Elini pc nin üzerinde tuttuğun zaman yanıyo sanki adamın fena canını sıkıyor .Bende değiştirmeyi düşündüğüm için bayağı araştırdım bir çok kişiyede baktırdım sony nin i3 i5 i7 turbo işlemcili modelleri var onlara çok iyi diyorlar hatta internet yorumlarına bakabilirsin ...
                      ÖLMEZ SAĞ KALIRSAM EĞER HESABIM VAR

Yorum

ben acer kullanıyorum o da çok ısınıyor ama kapanmıyor memnunum.
                        Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tugican

Aşırı ısınıyor ve kapanıyor altına fan aldım nisbeten farketti ama çok uzun tutarsan yine kapanıyo Elini pc nin üzerinde tuttuğun zaman yanıyo sanki adamın fena canını sıkıyor .
                          aynı sorun.
                          zaten kasa olarak a210 ile hemen hemen aynı.
                          sizin işlemci neydi?
                          InsigniaTEAM

Yorum

A serisi Toshibalardan hicbir şekilde ısınma problemi olan şikayeti serzenişi olan olmamış satıldığı qünden beri.. Teknosada ve qold da çalışan tanıdıklarım bunu söylediler ısınmayla ilqili ve performans olarakta mesela bahsettiğm ve kullanmakta olduğum A500 serisi çokda iyi.. Dedim ya, qün boyu açık hep başındayım, ama ne kasada ne klavyenin en ufak bi bölümünde ısınmayla karşılaşmadım.. Adaptör ılık bile değil.. Ve fanlarda qayet sessiz çalışıyo..

Bişeyi belirtmeyi unutmuşum,
                            Harman-kardon ses sistemi var ve hoparlörler müthiş bi ses kalitesi sunuyo Hem oldukça yüksek hem kaliteli ses.. Bass ıda çok harika, qayet yeterli
                            Ek olarak laptop hoparlörüne ihtiyaç kesinlikle duyulmuyo bu ses kalitesiyle

Yorum

Zaten markalar için bilinen, söylenen şeyler şunlar qenelde;

Sony lerin monitör ve ekran kalitesi,
                              HP lerin servis ağı,
                              Asus ve Acer ların dayanıklılığı,
                              Toshiba ların ise kasa olarak qerçekten sağlam ve dayanıklı olmaları..

HP lerin aşırı ısındığını hemen herkes biliyor qörüyor.. Diğer markalara nazaran daha çabuk ve çok ısınıyorlar.. Arkadaşımda qeçen ay aldı HP, qerçekten qerek kasaya klavyeye qerek adaptöre el vurulmuyodu..

Toshiba yı tavsiye ederim

Yorum

İşleniyor...
                              X