Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bu 2. El Elektrikli Fluence Z.E. Mantıklı mı?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Bu 2. El Elektrikli Fluence Z.E. Mantıklı mı?

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
    İlk Sahibi de 4000 Km İyi Sabretmiş. Direksiyon Becerisi, Araç Hakimiyeti ve Trafik Kurallarına Adaptasyon İçin Ehliyet Kursu Veren Firmaların Araçlı İlk Eğitimlerinde Kullanılabilir. Atıyorum 10 Saat Araçlı Eğitimin İlk 2-3 Saati Bununla Verilebilir. Günde 90 Km. Yılda Yaklaşık 33,000 Km. (Kursların En Az 10 Saat Eğitim Verdiğini Varsayarak..)
    evet kullanilabilir. ama suda unutulmamalidir ki; kiralanan akuleri resmi sitelerindeki verilere gore yilda 10,000 km kullanmak sartiyla aylik 83 euroya kiraliyorsunuz. ilk mesajimdaki hesaplamaya gore km de 32 kurus maliyeti var. aslinda ehliyet kurslarida ilk egitim icin ekstra bir hizmet olarak kullanilmasi maliyet olarak pekte uygu. degildir. menzil hesabina gore mantikli olabilir ama maliyet dusunulunce gereksiz olabilir
    2009 Cosmo 1.6 Turbo + Landirenzo+Bej iç döşeme + DVD800 + Siyah

Yorum

Çok Doğru. Ancak Öte Yandan da, Teknolojinin Hızla Gelişmesi ve Elindeki Pilleri En Verimli Kullanabilmesi Aksi Taktirde Her Yeni Teknılojili Pil Maliyetinin Gelişen Teknoloji Karşısında Üretici Firmaya Zarar Yazacağı Gerçeği İle Yıllık 33.000 km Kullanım Karşılığının; 3.3*12*83=3287 € dan Daha Az Bir Bedel Olacağını, Ortalama Pil Ömrüne Göre Pili Yatırmak Yerine, Aynı Pilden Yılda Daha Fazla Kazanmanın Daha Mantıklı Olacağını Düşünüyorum. Tabi En İyisi, Kira Bedelinin Km Arttıkça Düşüp Düşmediğini Sorup Öğrenmek. Ortalama 6 Yıl Hizmet Vereceğini Düşünerek Vergi ve Diğer Avantajlarını da Yakıt Maliyetinden Düşmek Gerekebilir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
        Çok Doğru. Ancak Öte Yandan da, Teknolojinin Hızla Gelişmesi ve Elindeki Pilleri En Verimli Kullanabilmesi Aksi Taktirde Her Yeni Teknılojili Pil Maliyetinin Gelişen Teknoloji Karşısında Üretici Firmaya Zarar Yazacağı Gerçeği İle Yıllık 33.000 km Kullanım Karşılığının; 3.3*12*83=3287 € dan Daha Az Bir Bedel Olacağını, Ortalama Pil Ömrüne Göre Pili Yatırmak Yerine, Aynı Pilden Yılda Daha Fazla Kazanmanın Daha Mantıklı Olacağını Düşünüyorum. Tabi En İyisi, Kira Bedelinin Km Arttıkça Düşüp Düşmediğini Sorup Öğrenmek. Ortalama 6 Yıl Hizmet Vereceğini Düşünerek Vergi ve Diğer Avantajlarını da Yakıt Maliyetinden Düşmek Gerekebilir.
        sizde tekrar cok dogru soyluyorsunuz . bende israrla yilda 10,000 km icin verilen fiyat uzerinden gidiyorum cunku baska bir bilgi yok...Ama bir yerden duydum ve kesin olmamakla birlikte eger yillik 20 bin veya 30 bin km yapacaginizi soylerseniz kiralama bedelleri farkli oranlarda oluyor. resmi bir bilgiye ulasamadigim icin 1 deger uzerinden hareket ettim
        Ayrica akulerin belli bir sarj desarj omru olduguda gozardi edilmemelidir.
        2009 Cosmo 1.6 Turbo + Landirenzo+Bej iç döşeme + DVD800 + Siyah

Yorum

Dün Hollanda'da otoparkta gördüm.
          Ben farketmedim, bizim oğlan opel deyince ilgimi çekti, resimledim ama aceleden bakamadım.
          Resim gözükmüyorsa linki;
          2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Renault bu işe daha yeni yeni el atmaya başladı...Oysa bu işi 1990 lardan beri yapan mercedes, toyota gibi firmalar var...Yerinizde olsam toyota ya yönelirdim..Fluence in hangi aracı iyi ki bu aracı iyi olsun?Tabi burada aşağılama mahiyetinde söylemiyorum ama aracın menzili belli...Ayrıca klima,radyo,farlar vs gibi donanımları çalıştırdığınızda menzil daha da düşüyor..Melez bir motor olsa idi belki önerebilirdik ancak %100 elektrikli bir motor şu an için ancak motorsikletlerde iyi iş yapıyor Türkiye için..

Bizim hocalardan biri pirius aldı...Hybrid çok memnun...3 senedir kullanıyor..Aracın ort tüketimi 3.2 lt 100 kmde..Aracın tavanı komple cam ve güneş ışığını elektrik enerjisine dönüştüren panelli..Led stop grubu..Hoca çok memnun olmalı ki eşine de toyota yaris hybrid aldı eve gidip baktım fiyatlarına, 60 bini buluyor..Bu para verilir mi alala tabi kime göre neye göre durumu söz konusu..

Tabi değişen dünya,gelişimleri de beraberinde getiriyor...Elektrikli araçlar hepimizi tavlıyor ama henüz uygun alt yapı yok..İsveç bile daha yeni yeni bir karar aldı..O da 2025 yılında devlet tarafından tüm benzinli araçların kullanımını yasaklayan bir yasa çıkardı..Türkiye bu evreye ne zaman gelir bilinmez..
            İnsignia Cosmo 1.6 Turbo Flexride + Infınıty + 19'' + Şerit Takip + DVD800 + Buzdolabı + Sunroof +LPG

Yorum

İşleniyor...
            X