TRABZON - AYDER - UZUNGÖL
Bayram tatilinde kendi çapımda gezdim dolaştım. Elimden geldigince resimlemeye çalıştım. Bu güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim. Umarım hoşunuza gider
Gezi ilk etabı Ayder yaylası. Ayder Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda yeralan 1350 m rakım'a sahip bir yayla. Gidipte dönmek istemeyecegim yerlerden biri
Ayder yaylası için Trabzondan Rize istikametine kadar yaklaşık 120Km yol aldıktan sonra Çamlıhemşin çıkışından çıkılır. Buradan sonra Ayder'e ulaşım için yaklaşık 40Km kadar daha yolculuk yapmanız gerekmekte.
Hani kartpostallardan fırlamış gibi
Ayder'de ne kadar vakit geçirirseniz geçirin insanın dönesi gelmiyor. Ama yapacak bir şey yok. Geceyi geçirmek için Uzungöl'e dogru yola çıkma vakti gelmişti. Ayder'den Uzungöl yaklaşık 160Km
Resepsiyondaki uyarı dikkatimi çekti. Böyle bir uyarıyı ancak Karadeniz'de görebilirsiniz zaten haha
"Silahlarınızı Lütfen Resepsiyona Teslim Ediniz."
Yeşilin her tonu. Seviyorum ben buraları
Tabi herşey yolunda gitmedi.. Sabah uyandıgımda beni güzel bir süpriz bekliyordu Lastik patlamıştı. Değişip en yakın lastikçinin yolunu tuttuk.
Bu kadar mı tipsiz görünür
Lastigi de tamir ettirdikten sonra biraz daha oyalanıp Trabzon'a dogru yola koyuldum.
Ve sona geldik.. Yakıt alıp yol bilgisayarını sıfırlamıştım. Gezi bitiminde toplam 770 Km yol yapmışım. Gezinin öncesinde de farklı yerlere gittim. 770Km'nin güzergahı aşağıdaki gibiydi. Yaklaşık 200 TL'lik yakıt harcadım.
Trabzon -> Gümüşhane -> Trabzon -> Ayder -> Uzungöl -> Trabzon
Yorum