Duyuru

Collapse
No announcement yet.

IFA 2013 Fuarı Bugün Başladı!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• IFA 2013 Fuarı Bugün Başladı!

Evet arkadaşlar sabırsızlıkla beklediğim fuar bugün başladı. Sanırım 6 eylülde ziyaretçilere açılacak. Keşke diyorum, orada olabilseydim..

Peki bu fuarda neler tanıtılacak, meraklılar için bilgi mahiyetinde üzerinde duracağım.

Ultra HD ve OLED smart TV'ler

2013 yılındayız, Smart TV'lerinin yoğunlaştığı nokta, daha hızlı işlemciler sayesinde daha akıcı bir görüntü, daha fazla uygulama, daha iyi bir hizmet ve QWERTY klavye veya akıllı ceplerle uzaktan yönetilebilme idi. Bu seneki IFA Fuarında Full HD olarak bildiğimiz 1920x1080 çözünürlüklü TVler yerine, 3.840 x 2.160 çözünürlüklü UHD TV'ler, OLED TV'ler görebileceğiz. Bunların bazıları Almanyadaki fuarın ardından satışa sunulacak.

IFA 2013de tanıtılacak başka cihazlar ise Akıllı telefonlar, peki hangi telefonlar tanıtılacak?

Galaxy Note III !

Bu fuarda tanıtılması beklenen yeni "delimanyak" ( ihihi ihihi ihihi ) Samsung telefonu Full HD Super Amoled çözünürlüğünde ekran ve LTE versiyonunda, QualCommun 1,5-2 ay önce tanıttığı Snapdragon 800 işlemcisini kullanması, Exynos kullanan modelde yeni tasarlanan Exynos 4+4 işlemci ile piyasaya çıkması kesinken, muhtemelen 2,5 GB Ramle, 3500 mAh pille gelmesi bekleniyor. Şimdilik bilgiler bu kadar.

Ve benim favorim olması hazırlanan Sony Xperia Z1 (Honami) ! Xperia Zden sonraki Canavar Xperia Z1! Bu sefer olmuş dedim. Gerçekten, bu sefer olmuş. Aynen alıntılıyorum.

" Sony, bugüne kadar pek çok söylentiye konu olan akıllı telefonu Xperia Z1'e (nam-ı diğer Honami) Berlin'de düzenlenen IFA 2013 etkinliği kapsamında resmiyet kazandırdı.

Fiziksel özelliklerle başlamak gerekirse 144 mm uzunluğunda, 74 mm genişliğinde, 8.5 mm kalınlığında ve 170 gram ağırlığında tasarlanan Xperia Z1, hem IPX5 / IPX8 hem IP5X dayanıklılık sertifikalarını beraberinde getiriyor. Bu da akıllı telefonun, 1.5 metre derinliğindeki suya (maksimum 30 dk) ve toza karşı dayanıklı olduğu anlamına geliyor. Siyah, beyaz ve mor olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip akıllı telefonun çerçevesi alüminyumdan imal edilmiş.

Xperia Z1, gücünü Qualcomm'un dört çekirdekli MSM8974 Snapdragon 800 platformuna borçlu. 28 nm HPm üretim süreci teknolojisiyle geliştirilen, 2.2 GHz saat hızında çalışan ve Krait 400 çekirdeğinin desteğini arkasına alan bu platformda grafik birimi Adreno 330. 16 GB'lık dahili depolama alanı, microSD kartlar yardımıyla arttırılabilen (64 GB'a kadar) akıllı telefonun RAM miktarı ise 2 GB.

5-inç büyüklüğünde, 1920 x 1080 piksel (Full HD) çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif Triluminos ekrana yer verilen akıllı telefonun kamera konusunda bir hayli iddialı olduğunu söylemek mümkün. Sony, akıllı telefonun arka yüzüne 20.7 megapiksel çözünürlüğe, 27 mm f/2.0 Sony G objektife ve 1/2.3-inç büyüklüğünde Exmor RS sensöre sahip bir kamera yerleştirmiş. Loş mekanlarda çekim için LED flaşın eşlik ettiği kamera, önceki söylentilerin aksine 4K video kaydı değil, Full HD video kaydı gerçekleştirebiliyor. Akıllı telefonun ön yüzündeki kameranın çözünürlüğü ise 2 megapiksel.

Wi-Fi 802.11n, NFC, GPS, LTE gibi teknolojilerin eşlik ettiği akıllı telefon, Google'ın mobil işletim sistemi Android'in 4.3 JB sürümünü kullanıyor. Son olarak 3.000 mAh kapasiteli bataryayla gelen akıllı telefonun, bu aydan itibaren boy göstermesi bekleniyor. "

Ben, bu telefonu gerçekten, gerçekten çok sevdim. Xperia Z'nin o hoş tasarım anlayışı devam ettirilirken, SONY bu sefer doğru zamanlamayı yaparak Canavar donanımı ve muhteşem kamerasını da bizim kullanımımıza sunuyor. Ben telefonun 16GB modelinin Türkiyeye giriş fiyatını EN AZ 2000-2500 lira olmasını bekliyorum. KDVsi kar payı derken 3000 lirayı bulabilir. Fakat kamerası muhteşem bence.

Ve, yeni tablet bilgisayarlar.. Hayatımıza almaya başladığımız bu cihazlar yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladılar. IFA Fuarında yenileri de tanıtılacak bu tabletleri, Chip Online'dan alıntılıyorum.

"Bu seneki IFA'da yine denenmeye hazır yepyeni tabletler karşımıza çıkacak. Üreticilerin odak noktası, şu sıralar taşınması kolay 8 inç'lik modeller.

"Asus Fonepad HD 7

Asus bu sene IFA'ya bizzat katılmasa da yeni HD Fonepad 7, Intel'in standında gösterilecek. Yeni model, 1.6GHz'lik Intel Atom Z2560 işlemciyle geliyor ve 1GB RAM sunuyor. Depolama seçenekleri ise 8GB ve 32GB arasında değişiyor. Cihazın 7 inç'lik ekranı 1.280x800 piksel çözünürlük sunuyor. Android 4.2 ile gelen cihazın pili, Asus'a göre 9 saatlik kullanıma olanak tanıyor.

Yeni Fonepad HD, selefinin aksine 5 megapiksellik bir kamerayla geliyor. Ön yüzdeki kamera ise Asus'a göre 1.2 megapiksel. Cihazın yurtdışı fiyatı 250 euro olarak belirlenmiş."

"LG G Pad 8.3

LG'nin IFA'da tanıtacağı 8.3 inç'lik tabletle tekrar tablet piyasasına girmesi bekleniyor. G Pad'in çözünürlüğünün 1.920x1.080 piksel olması bekleniyor. Bu ise tabletin ekran yoğunluğunun iPad mini'den yüksek olması anlamını taşıyor.

Qualcomm Snapdragon işlemcisini taşıyacak olan cihazda 2GB RAM bulunacak. Kişisel verilerinizi ise 16GB ve 32GB'lık depolama alanınızda depolayabileceksiniz. Cihazın Wi-Fi sürümünün yanında LTE/3G destekli bir sürümünün de tanıtılması bekleniyor.

LG G Pad 8.3'ün fiyatı henüz bilinmiyor."

"Samsung SM-P900

Samsung, popüler Galaxy Tab serilerini henüz yenilemiş olsa da firmanın yüksek çözünürlüklü yeni bir tablet tanıtacağı dedikoduları var. IFA'da karşımıza çıkacağı söylenen Samsung P900, 2.560x1.600 piksel çözünürlük sunacak. Cihazın ekran boyutunun ise 11.8 inç olması bekleniyor. Donanım konusundaki bilgiler henüz kısıtlı: Cihazın Wi-Fi ve LTE/3G sürümlerinin olacağı söyleniyor. ARM tabanlı 1.4GHz saat hızında çalışan bir işlemciyle geleceği iddia edilen cihaz, Android 4.2'yi kullanacak."

Sanırım Samsungun yeni tabletleri Apple'ın 9.7"lik iPadlere kafa tutmaya geliyor.

Geri kalanı konusunda bilgi sahibi olmak için: "http://www.chip.com.tr/makale/ifa-20...er_42424.html"

Ben telefonları çok beğendim, 10 Eylülde de iPhone 5S ve (muhtemelen) iPad Mini 2 ve iPad 5 (üstünü tekrar çiziyorum muhtemelen) tanıtılacak ve iOS 7'nin Betaları yerine ilk tam sürümü piyasaya çıkacak.. Takip etmenizi ve önümüzdeki birkaç ay telefon almamanızı öneriyorum. HTCden ve Microsoft-Nokia birlleşiminden de yeni birkaç Canavar telefon bekliyorum. Bunlar piyasaya çıkınca bugün aldığınız telefonların fiyatları düşecek. Çok acilse alın, fakat değilse sadece "alo" diyebilen bir cihazla idare edin, çünki LG G2 tanıtıldı ve bunun doğrultusunda Nexus 5 de tanıtılacak. Piyasa oturunca telefon ve/veya tablet almanız tavsiyemdir

En azından siz de düşüncelerinizi yazıp konuyu taze tutarsanız birçok arkadaşımız, forumdaşımız bu bilgilerden faydalanabilir.
    Taze bilgiler geldikçe isterseniz yazmaya devam ederim.

Bu arada an itibariyle Samsung Türkiye sayfasına Galaxy Note III tasarımı düştü, Galaxy S2yi andırıyor diyebilirim

İyi akşamlar, sağlıcakla.
    Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho

Ynt: IFA 2013 Fuarı Bugün Başladı!

Hadi be note 3 çıkıyor mu? Daha 2 gün önce note 2'yi hanıma kakalayıp galaxy mega aldım. yazık oldu

Yorum

Note 3 tanıtıldı.

Benim asıl beklediğim Xperia Z1'di.Baya güzel yapmışlar yalnız söylendiği gibi 4K olayı maalesef eklenmemiş telefona.

https://www.youtube.com/watch?v=blUhgOJXetM
      [CENTER][CENTER]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: adamsapple
        Hadi be note 3 çıkıyor mu? Daha 2 gün önce note 2'yi hanıma kakalayıp galaxy mega aldım. yazık oldu
        Note 3 çıktı abi -türkiyeye girmesi 1 ayı falan bulur- hatta donanımda Erdi Özüağ Hem Xperia Z1 hem de Note 3ün ön incelemesi yaptı onları izliyorum şu an

Orjinal yazı sahibi: hrnaltinsoy
        Note 3 tanıtıldı.

Benim asıl beklediğim Xperia Z1'di.Baya güzel yapmışlar yalnız söylendiği gibi 4K olayı maalesef eklenmemiş telefona.

https://www.youtube.com/watch?v=blUhgOJXetM
        Sanırım Note IIIde 4K desteği varmış abi

Sayın admin abilerim uygun görürler mi bilmiyorum ama donanimhaber'de incelemeleri izleyebilirsiniz. İncelemeler sabah 11de geldi. Umarım reklam gibi olmuyodur
        Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho

Yorum

İşleniyor...
        X