Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yandex.Trafik servisi nasıl çalışır ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yandex.Trafik servisi nasıl çalışır ?

Merhaba,

Dün akşamki buluşmada Fatih ve Özkan abilerimle sohbet ederken ufak bir beyin fırtınasında Yandex trafik uygulamasının nasıl çalıştıgını konuşmuştuk. Araştırdım konu hakkında sizleri de bilgilendirmek istedim.

Kısaca Yandex trafik'e veriler şu şekilde temin edilmekteymiş.
    - Büyük araç filolarına sahip ve çözüm ortağı olan şirketlere ait binlerce araç tarafından sağlanır. (Araç kiralama filoları, Kargo firmaları gibi firmaların araç takip sistemleri ... )
    - GPS fonksiyonlu ve İnternet’e bağlanabilen bir cep telefonuna gerekli Yandex.Haritalar uygulamasını yükleyip “Trafik durumunu bildir” seçeneğini açık tutarak trafikteki hareketlerinize dair tüm veriyi sisteme iletebilirsiniz.

Daha fazla detaylı bilgi için : http://company.yandex.com.tr/technologies/trafik.xml

Ynt: Yandex.Trafik servisi nasıl çalışır ?

Bence buradaki bilgilendirme biraz ortami yumusatma cevabi olmus gibi mutlaka bahsettigi fililar vardir ama bu kadar yogun ve stabil degillerdir dun soyledigim gibi veriyi biryerden alip yorumlamak en mantiklisik bu olur bizim firmanin 1000 adet arac izle sistemi var ama bu bilgilerin nasil islendigini cok iyi biliyorum ve bu kapsamda anlatilan bilgi beni tatmin etmedi

Biraz daha arastir bence

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Aşağıdaki Linkte olayı biraz daha gerçekci anlatmışlar

http://www.mobildunya.com/2012/08/22...sil-calisiyor/

Yorum

Fatih abi ekstra bir şey açıklamamış ki. İlk mesajdaki link'den kopyalayıp yapıştırmış sadece

Yorum

Konuyu unutma diye

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
            Konuyu unutma diye
            haha haha

Yorum

Microsoftun Bing haritasıda yoğunluk verisi veriyor bunun çalışması için 3d modülünün yüklenmesi gerekiyor.

http://www.bing.com/maps/

Yorum

Yandex haritasında ara sokakların verileri çok sağlıklı olmuyor.Genelde hep kırmızı.Sebebi İstanbul içindeki ara sokaklarda park halindeki araçları da veriye dahil ediyorlar.Fatih Beyin paylaştığı linkte araç hızları vs bir sürü analiz yapıldığı söyleniyor ama sonuçta kul yapısı. yandexe güvenip trafiğe çıkmak çok sağlıklı olmuyor.Ana yollarda da ibb verisi daha sağlıklı.en azından 10 dakika şaşma riski oluyor.
                Opel İnsignia Sport Tourer Cosmo 1.6T  2010 Metro Mavi+Panoramik Cam Tavan

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                  Bence buradaki bilgilendirme biraz ortami yumusatma cevabi olmus gibi mutlaka bahsettigi fililar vardir ama bu kadar yogun ve stabil degillerdir dun soyledigim gibi veriyi biryerden alip yorumlamak en mantiklisik bu olur bizim firmanin 1000 adet arac izle sistemi var ama bu bilgilerin nasil islendigini cok iyi biliyorum ve bu kapsamda anlatilan bilgi beni tatmin etmedi

Biraz daha arastir bence
                  ihihi haha

2015 leon fr

Yorum

İşleniyor...
                  X