Duyuru

Collapse
No announcement yet.

MISIR'daki darbe ve katliam

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: MISIR'daki darbe ve katliam

Orjinal yazı sahibi: bigbrother
    Orjinal yazı sahibi: bilgecem
    Orjinal yazı sahibi: bigbrother
    Biz Mısır'ı niye bu kadar abartıyoruz anlamıyorum. Mısır bu tutumumuz nedeniyle bize düşman kesildi. Müslüman kardeşlere olan politikamız nedeniyle S.Arabistan ile de aramız açıldı. Peki biz neyin peşindeyiz? Türkiye bölgesinde resmen izole olmuş durumda... Ülkem için üzülüyorum...
    Bende sizin bu duyarsızlığınızı anlamıyorum.

Ortada bir zulüm varsa ki var, buna karşı üç maymunları mı oynasaydık. Üç beş tane diktatör bize küsecek diye seyirci mi olsaydık. Ne yani zulüm kediye köpeğe ağaca yapılınca zulümde, Müslüman Karseşlere yapılınca başka birşey mi oluyor. Yalnız kalmışız. Ne yani Esatın, sisinin yanımızda yapacağı kalabalığa mı kaldı Türkiye mmızın işi.

İnanın bende sizdeki sığlığı anlamıyorum.
    Ülkemizdeki bütün sorunlar bitti, blz mısır ve suriye'ye mi kaldık? Sanki Herşeyimiz tam, ülke refah içinde... mısır ile kötü olduk ve olan ordaki şirketlerimize oldu. Libya'da 300 milyon dolar rüşvet verdik resmen... sonuç ne? yine kahraman olan batı dünyası...

Önce kendimizi bir düzlüğe çıkartalım bakalım... Ülkedeki şu kutuplaşma bölünmeyi önleyelim. Yakın zamanda güney doğuya gittiniz mi hiç? Türk bayrağımızı asmak neredeyse suç oldu orada... polis halkı tahrik etmeyelim diye bize bayrak asmayın diyecek duruma geldi. Peki bu nasıl oldu? İşte asıl sığlık burada yatıyor.

Kaderin bize biçtiği liderlikten bahsediyorsun... ne liderliği allah aşkına... gezi olaylarından sonra niye faizleri yükselttik hemen, niye? Lider olduğumuz için mi? Hayır... çünkü piyasadan çıkan parayı kontrol edemiyorduk da ondan... lider ülkelerde bu kadar basit bir olayda böyle bir durum yaşanmaz... kendinizi kandırmayın ya da başkalarını yanlış yönlendirmeyin...

Yabancı milletlerin umudu olacağımıza önce kendi sorunlarımızı halledelim... Kafasını gömen birisi varsa o da medyanın gazıyla ülke ve dünya gerçeklerinden haberi olmayan sizsiniz bence...

Herkes herkesin düşüncesine saygılı olmak zorundadır... Bu da benim düşüncem...
    Doğru tabi. Sizin düşünceniz size. Ama düşünceniz birilerini beğenmiyor diye yanlışlara sarılmamalısınız.
    Birincisi: Türkiye lider ülkedir ve öyle kalacaktır. Ayaklarına vurulan prangalardan kurtulan milletimiz ara verdiği görevi tekrar üstlenecektir.
    İkincisi: peki neden merkez bankası faizcilerin çağırmasına aldırmayıp sınırlamıştır. Bağımlı olduğu için mi?
    Üçüncüsü: eğer maksadınız hükümeti eleştirmekse(ki ben öyle olduğunu zannediyorum) 90 yıldır bu ülkeyi yönetenlere de bir çift sözünüz var mı?
    Dördüncüsü: hergün yalan haber yazan gazeteleri yalan haber yazan köşe yazarlarını okuyarak mı bu kadar özgüveninizi kaybettiniz?
    Beşincisi: gezi olaylarının foyası ortaya tamamen çıkmıştır. Devletimize ve ülkemizin birliğine yönelik bir kalkışmadır. Ucu dışarıda olan kuklaların bir oyunudur. Millet bu oyunu görmüş ve bozmuştur Allah'ın izniyle.
    Altıncısı: demokrasi özgürlük, anlayış ve empati yapmakla olur. Siz değerli arkadaşım gibi düşünenler yapılan yalan yanlış haberlere inanıp "acaba bu adamlar ne diyor" diye düşünmediğiniz sürece anlayamayacaksınız bizleri.
    Yedincisi: şu at gözlüklerini çıkarın, kendinize ülkemize milletinize devletinize güvenin. Bu millet 16 büyük devlet kurmuş binlerce yıl dünyayı yönetmiş bir millettir.
    MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Hocam sizin metamatik zayıf biraz 90 yıl olmuyor bu hesaba göre son hükümetin 10 yılını çıkarırsak

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oceanexplorer
        Olayın analizi şudur;

Üst kimlik meselesi...İnsanların eğitim durumları düşük ve tabiri caizse Cahil ise yapacakları seçimler sadece kendilerine sunulandan ibaret olacaktır..Cahil toplumları istenilen düşünceye kanalize etmek çok kolaydır..Ülkemizde yapılmak istenilen milletimizin çoğunlukla kendisini tanımlamak için için kullandığı TÜRK ve MÜSLÜMAN kelimelerini birbirlerine tezat gibi gösterip cahil vatandaştan bir seçim yapmasını istemektir..Böylece İstiklal Savaşımızda 7 düvelle yapamadıklarını milletimizi birarada tutan kutsal değerlerinden birini diğerine tercih ettirerek halkımızı birbirlerine ötekileştirerek yapmaktadırlar..

Bu oyun geçmişten beri oynanmaktadır.Yaşı müsait olan arkadaşlarımız bilirler..Sağcı/Solcu,Kominist/Kapitalist,Laik/Anti-laik,Kürt/Türk,Sünni/Alevi ve şu an aklıma gelmeyen bir sürü kimlik birbiriyle tezat gösterilerek insanlarımızı saflara bölmeye çalıştılar..Kısmen de başarılı oldular..

Şu anda yapılmak istenilen de TÜRKLÜK kimliğinin yok edilmeye çalışılmasıdır..TV de seyrettim;Muhabir almış eline mikrofonu sokaktan geçen vatandaşlara soruyor;LAİK misiniz yoksa MÜSLÜMAN mı??? Maalesef 10 vatandaştan 9 u bu önceden planlanmış ard niyetli soruya LAİK yada MÜSLÜMANIM diye cevap veriyor..Sanki hem Laik hem müslüman olunamazmış gibi...Maalesef eğitim sistemimiz çok kötü..Bu tarz absürd cevapları üniversite mezunlarından bile duyabiliyorsunuz...
        Aynen, kişiler laik olmaz. Ya müslümandır, ya hristiyandır , ya musevidir vs. Ama laik o-la-maz-lar. Çünkü laiklik devlet sistemiyle alakalı bir kavramdır. Kişilerle alakalı değil.
        Kusura bakmasınlar ama, "laik misin, Müslüman mı?" Sorusuna laikim cevabını verenin kendini imani açıdan gözden geçirmesi gerekir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: adamsapple
          Hocam sizin metamatik zayıf biraz 90 yıl olmuyor bu hesaba göre son hükümetin 10 yılını çıkarırsak
          Kardeşim asıl senin tarih bilgin zayıf. İttihat terakki dönemini de yaklaşık olarak hesaba katmıştım.

Yorum

Osmanlı dönemini işin içine katacaksak bari 1299'dan başlatsaydınız

Yorum

Hocam peki devletin laik olması iyi birşey midir sizce?

Yorum

Olayın analizi şudur;

Üst kimlik meselesi...İnsanların eğitim durumları düşük ve tabiri caizse Cahil ise yapacakları seçimler sadece kendilerine sunulandan ibaret olacaktır..Cahil toplumları istenilen düşünceye kanalize etmek çok kolaydır..Ülkemizde yapılmak istenilen milletimizin çoğunlukla kendisini tanımlamak için için kullandığı TÜRK ve MÜSLÜMAN kelimelerini birbirlerine tezat gibi gösterip cahil vatandaştan bir seçim yapmasını istemektir..Böylece İstiklal Savaşımızda 7 düvelle yapamadıklarını milletimizi birarada tutan kutsal değerlerinden birini diğerine tercih ettirerek halkımızı birbirlerine ötekileştirerek yapmaktadırlar..

Bu oyun geçmişten beri oynanmaktadır.Yaşı müsait olan arkadaşlarımız bilirler..Sağcı/Solcu,Kominist/Kapitalist,Laik/Anti-laik,Kürt/Türk,Sünni/Alevi ve şu an aklıma gelmeyen bir sürü kimlik birbiriyle tezat gösterilerek insanlarımızı saflara bölmeye çalıştılar..Kısmen de başarılı oldular..

Şu anda yapılmak istenilen de TÜRKLÜK kimliğinin yok edilmeye çalışılmasıdır..TV de seyrettim;Muhabir almış eline mikrofonu sokaktan geçen vatandaşlara soruyor;LAİK misiniz yoksa MÜSLÜMAN mı??? Maalesef 10 vatandaştan 9 u bu önceden planlanmış ard niyetli soruya LAİK yada MÜSLÜMANIM diye cevap veriyor..Sanki hem Laik hem müslüman olunamazmış gibi...Maalesef eğitim sistemimiz çok kötü..Bu tarz absürd cevapları üniversite mezunlarından bile duyabiliyorsunuz...
                Aynen, kişiler laik olmaz. Ya müslümandır, ya hristiyandır , ya musevidir vs. Ama laik o-la-maz-lar. Çünkü laiklik devlet sistemiyle alakalı bir kavramdır. Kişilerle alakalı değil.
                Kusura bakmasınlar ama, "laik misin, Müslüman mı?" Sorusuna laikim cevabını verenin kendini imani açıdan gözden geçirmesi gerekir.
                Ben bu hükmün ahirette Yüce Allah tarafından verileceğini zannediyordum oysa...
                2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Osmanlı dönemini işin içine katacaksak bari 1299'dan başlatsaydınız
                  [quote=adamsapple ]
                  Hocam peki devletin laik olması iyi birşey midir sizce?
                  [quote]
                  kusura bakmayın ama bu lafı demek zorundayım: Osmanlı dönemine laf söylemek hiçkimsenin haddine değildir.
                  İkinci sözünüz demagoji olduğu için cevap vermiyorum.

Yorum

Osmanlı dönemine laf söylemek kimsenin haddine değildir mi hocam??
                    Ben Atatürk'e laf söylemek kimsenin haddine değildir deseydim ki diyemem;
                    ne kemalistliğim kalırdı, ne darbeciliğim, ne ulusalcılığım, Atatürk'ü putlaştırdığımdan başlardınız kimbilir nerelere giderdi sözün sonu.
                    Gayet büyük Osmanlı padişahları olduğu kadar aciz olanları da vardı. kendi içki içip içkiyi yasaklayan da.

Yorum

Olayın analizi şudur;

Ben bu hükmün ahirette Yüce Allah tarafından verileceğini zannediyordum oysa...
                      Arkadaşım günaydın: o dediğiniz hüküm verilmiş ve 1400 yıl önce yüce peygamber tarafından insanlığa tebliğ edilmiştir.
                      Yani kişi ya müslümandır ya değildir. Bu kadar basit.

Not: bu sözümden diğer inanç sahiplerini küçümsediğim çıkmamalıdır . Kişi inancında tabiki serbesttir. İstediğine inanabilir. Ama ben laikim diyemez.
                      Sonuçta: onların dini onlara, benim dinim bana.

Yorum

Osmanlı dönemine laf söylemek kimsenin haddine değildir mi hocam??
                        Ben Atatürk'e laf söylemek kimsenin haddine değildir deseydim ki diyemem;
                        ne kemalistliğim kalırdı, ne darbeciliğim, ne ulusalcılığım, Atatürk'ü putlaştırdığımdan başlardınız kimbilir nerelere giderdi sözün sonu.
                        Gayet büyük Osmanlı padişahları olduğu kadar aciz olanları da vardı. kendi içki içip içkiyi yasaklayan da.
                        Güzel arkadaşım: tabiki Osmanlı padişahlarını eleştirebilirsin. Kişisel olarak birsürü hataları vardır, olabilir. Kemal Paşa da bir insandır. Onunda hataları vardır, olabilir.

Dikkat edin, ben "Osmanlı Dönemi" dedim. E koca bir dönemi eleştirmek için o dönemlerde yapılanlardan daha ileri olmak lazım. O ise görünürde mümkün değil.

Yorum

Hocam Amazonlarda bazen yeni keşfedilen kabileler çıkıyor, ne televizyon biliyorlar ne radyo, onlar da cehennemlik değil mi? Cem Yılmaz'ın dediği gibi onların durumu daha vahim

Yorum

Ayrıca bir arkadaşım o videonun tamamını paylaşsın lütfen. Lafın başı sonu nedir? Hangi soruya cevapte merak ettim

Yorum

Hocam Amazonlarda bazen yeni keşfedilen kabileler çıkıyor, ne televizyon biliyorlar ne radyo, onlar da cehennemlik değil mi? Cem Yılmaz'ın dediği gibi onların durumu daha vahim
                              Hani işine gelince kendimize bakalım diyorsunuz ya kardeşim. Siz kendinize bakınız. Kendinizi kurtarınız.
                              Allah (CC) peygamber göndermediği kavme azap etmeyeceğini buyurmuş. Cenab-ı Hak adili mutlaktır. Hiç bir yaratılmışa haksızlık edecekte değildir. Niye zoru görünce onları araya sıkıştırıyorsunuz. Siz kendinizi kurtarınız.

Not: bu mesele cevapsız bir mesele değildir. Madem çok okumuşsunuz araştırınız efendim. Meraklı arkadaşlarım "sorularla İslamiyet " isimli bir site var. Açın okuyun, sorunuz varsa da sorun.

Yorum

Hangi video hocam? Bakanın videosu mu?

Yorum

İşleniyor...
                                X