Merhabalar, yasli ve amatör bir insignia kullanicisiyim. Geçenlerde arabam yokus asagi park etmisti ve ben geri geri yokusu çikmak zorundaydim. Geri vitese taktim ve araba çikmadi ! zorladim ve sonuçta galiba debriyaj balatasi yani. Dumanlar çikti ve koku 3-5 gün dagilmadi. Bu haliyle arabayi kullaniyorum ancak sizden ricam bana bu konuda neden geri viteste ve yokusta iken araba çekmiyor? Birde bu debriyaj isi bana kaça malolur ? Nerde tamir yaptirayim. Araba 2010 model Turbo 180 Hp. TESEKKüRLER.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Geri Vites- Yokus
Collapse
X
-
Ynt: Geri Vites- Yokus
Hos geldiniz
Dik yokuslarda geri geri cikmak bu araclarda zor olabiliyor aractaki hillholder sistemini kullanarak kalkmayi yada elfreni cekik olarak denerseniz daha basarili bir kalkis olur baski batadan duman cikmasi baskinin bittigi manasinda degildir ama yinede tedbirli olmak lazim ankara opel opis te ufuk bey var kendisi size yardimci olacaktir
Gecmus olsun
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
-
geri geri yokuş çıkarken özellikle ilk kalkış anında yarım debriyajı iyi kullanmayı deneyebilirsiniz.MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.
Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!
Yorum
-
Degerli arkadaslar, Verdiginiz bilgiler için tesekkürler.
Bu arabalar neden geri yokus cikamiyor? Bunu bence OPEL Türkiye ve Almanya ( Merkez galiba) bildirmek gerekir. 180 beygirlik araba yokusu geri çikamiyrsa teknik bir defodur.
Bir kampanya yapmak gerekir. Türkiyede bu türden arabalar neden satiliyor? Ben Almanya yada Avrupada böyle bir durumun oldugunu düsünmüyorum.Ayrica kullanmada sorun varmi bilmiyorum. Türkiyede en basit arabalar - Dogan vb vb gibi-bile daha iyi yokus cikiyor.? Haydi bir kampanya yapalim. Opel bu isi düzeltsin. Geri çeksin arkadaslar. Saygilarimla.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: AmatörDegerli arkadaslar, Verdiginiz bilgiler için tesekkürler.
Bu arabalar neden geri yokus cikamiyor? Bunu bence OPEL Türkiye ve Almanya ( Merkez galiba) bildirmek gerekir. 180 beygirlik araba yokusu geri çikamiyrsa teknik bir defodur.
Bir kampanya yapmak gerekir. Türkiyede bu türden arabalar neden satiliyor? Ben Almanya yada Avrupada böyle bir durumun oldugunu düsünmüyorum.Ayrica kullanmada sorun varmi bilmiyorum. Türkiyede en basit arabalar - Dogan vb vb gibi-bile daha iyi yokus cikiyor.? Haydi bir kampanya yapalim. Opel bu isi düzeltsin. Geri çeksin arkadaslar. Saygilarimla.
keşke bu kadar basit olabilseydi, ilk başlardan çok şikayet alsaydı belkide debriaj sistemini güçlendirirdi, ama şartık zor, belki makyajlı kasada daha güçlü bi debriaj sistemi koymuşlardır, araçlarmız önden çekişli olduğu için geri viteste rampa yukarı kalkış yapmak aracı oldukça zorlamaktadır, zaten zayıf olan baskı balata bu esnada oldukça zorlanarak yanabilir, koku yapabilir, bi kereden bişey olmaz ancak bu durumu bi kaç kere yaşarsanız baskı balatanız sıyırmaya ve kaçırmaya başlar, benim araç 75 bin kmde, yakın bi zamanda 3. baskı balatamı değiştirdim maalesef, yapcak bişi yok, fiyat olarak serviste baskı balata bilya değişim vs. vs. hepsi 1200-1400 arasını bulabilir...
Yorum
-
Aslında Opel bu durumun farkında olayı biraz teknik olarak düşünür isek 1.6 motorda 180 beygir güç üretmek ve 250 km hızlarının üzerine çıkmak için tasarlanmış şanzumanda geri vites ve torkunu artırma yapıldığı zaman araç maalesef 220 km hızları geçemiyor bu sebepten dolayı kalkışta tork düşük kalıyor ve araçlarımız baskı balataya yüklenerek kalkmaya çalışıyor 1600 kg devasal büyüklükteki aracımız zorlanıyor opel mühendisleri bunu absorve etmek için hill holder sistemini araçlasrımıza koymuşlar araçlarımızda bulunan sesnsörler ve kullanıcınız debriyaj ,fren ve gaz pedalı hareketlerine bağlı olarak devreye giren hill holderdan destek almak lazım ama çoğu sürücümüz maalesef hill holderi layıkı ile kullanamıyor özellikle geri geri çıkarken.Bu sebepten dolayı ben dahil gerekmedikçe ramplarda geri geri çıkmamak için araç yönünü rapmpaya doğru park ediyorm hasanın dediği gibi yeni nesil makyajlı insignialarda bu durumu çözerler diye bekliyoruz.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: AmatörPeki, bu hill holder i nasil layikiyla kullanabiliriz acaba?
http://www.insigniateam.com/forum/in...9295#msg169295
Yorum
-
Linki görmeniz lazım belki ben yanlış link paylaştım
Linkteki mesaj
Yokuş Kalkış Desteği (HillHolder) Nedir?
Belli bir eğimin üzerindeki yokuşlarda aracı kaldırırken ayağı frenden çekip gaza basıp debriyajı bırakana kadar geçen zamanda otomobilin kaymasını önlemek için araç kullanımını kolaylaştırmak amacıyla yapılmış bir sistemdir.
Nasıl Çalışır?
Sistemin çalışması için yokuşun eğimi, fren ve debriyaj pedallarından gelen verileri değerlendirir.
Öncelikle frene basılmalıdır. Debriyaja bastıktan sonra 3 saniyelik süre başlar.
- Fren basılı; boş viteste debriyaja basıp freni bıraktığınızda hillholder devrede olacaktır.
- Fren basılı; debriyaja basıp 1.vitese takıp freni bıraktığınızda hillholder devrede olacaktır.
- Fren basılı; debriyaja basmadan freni bırakırsanız hillholder devrede olmayacaktır.
- Fren basılı; debriyaja basıp 3 saniyeden fazla beklerseniz freni bıraktığınızda hillholder devrede olmayacaktır.
- Fren basılı; 1.vitese taktıktan sonra hareket etmek için 3 saniyeden fazla beklerseniz hillholder devrede olmayacaktır.
Aynı şartlar ters yokuşta da geri vites için geçerlidir.
Önemli: Debriyaj balatalarınızı çok zorlamamak için yokuşta kalkış esnasında süreye dikkat etmenizi öneririz. Aksi halde araç tutunurken yarım debriyaj yapmanızdan dolayı balatalar daha çabuk yıpranabilir.
Katkısı olan üyeler: efemuratt, SaMiL_N, cagri
Yorum
Yorum