Duyuru

Collapse
No announcement yet.

LPdi Liquid gaz sistemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: LPdi Liquid gaz sistemi

ömer faruk kardeşim; pompanın mantığı, sıvı da çekse, gaz da çekse, sıvı hale getirip enjektörlere sıvı olarak basmak.
    edition 1.6 220 hp.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hicbisey
      ömer faruk kardeşim; pompanın mantığı, sıvı da çekse, gaz da çekse, sıvı hale getirip enjektörlere sıvı olarak basmak.
      Sistem ömürlük gibi duruyor.. Bulamadık ki 50 bin km yapmış bir kullanıcı bizi cesaretlendirsin!

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

ilk çalışma sorunu !!! "tiguan"
        http://www.youtube.com/watch?v=pZKo9mzfBkg#

böyle tersliklerde gaz ile çalışma dendiğin de illaki çıkıyor...

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Sistem mantıken iyi gibi görünse de yine aynı sorun. Anladığım kadarıyla bazı firmalar katalog uyumlarına bakmadan her araca takarız deyip aynı kiti motor ve güç farkı gözetmeksizin monte etmişler.

Ben hala çelik subap, Benizn+Lpg veren sistem ve sakin kullanımın daha geçerli bir çözüm olduğuna inanıyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hicbisey
            antalya' da sanırım ilk kez insignia'ya vialle lpfi sistemini ben taktırdım. 2 hafta da 1100 km yol yaptım ve mükemmel arkadaşlar. bir çok lpg servisine gittim. hepsininde verdiği yanıt ortalama da şuydu: ani daha yeni bi sistem bi kaç yıl geçsin , bakalım, görelim. şeklindeydi. ömer uysal otogaz takarız dedi. neye göre takarız sorusuna, teknik bültenine göre 'cevabını alınca , tamam dedim. mükemmel bir performansı var. şu an araç chipli olmasına rağmen, şehir içi 40 kuruşa dek (ort. hız 35 km için) uzun yolda 150-200 hızda 40 kuruş . sabit 90-110 km de 27 kuruş yakıyor . bence hiç durma derim.

Bence aracınız fazla yakıyor. Benim ortalama hızım da aynı ama 29 kuruş yakıyor aracım... ayrıca lpfi sistemi de benzinde çalışıp gaza geçiyor. Ben araştırdım çok bir faydası yok... bu yüzden prins taktırdım...
            1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tonyhawk
              vialle insignialara ve tsı motorlara uygun sıvı lpg sıstemı ıle motor sorununu cozdugunu ıdda edıyor bızzat gıdıp konustum ve ustanın dedıgı bu sıstemde olmazsa daha hıc bır sıstem olmaz ve bu uygulamayı taktıgımız bır suru ınsıgnıa var dedı ben aradakı farkları kısaca arastırdım sızce bu sıstem ıle ınsıgnıayada rahatca lpg takılabılırmı herhangı bır bılgısı olan varmı

Insignia'lara lpdi sistemi olmuyor. Bunun için motorun direkt enjeksiyonlu olması gerekiyor. Insignia'lara vialle'nin lpfi sistemi oluyor. Bu sistemde motor ilk çalıştırmada benzinde çalışıp sonra gaza geçiyor. Yine manifold deliniyor. Tek fark LPG sıvı formatta manifolda enjekte ediliyor o kadar... başka hiç bir farkı yok... Lpfi abartıldığı kadar gelişmiş bir sistem değil. Zaten 40 kuruş yakmış arkadaş. Bende antalya'dayım, ortalama hızım aynısı ve 29 kuruş yakıyorum. Prins kit takılı bende...
              1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

vialle insignialara ve tsı motorlara uygun sıvı lpg sıstemı ıle motor sorununu cozdugunu ıdda edıyor bızzat gıdıp konustum ve ustanın dedıgı bu sıstemde olmazsa daha hıc bır sıstem olmaz ve bu uygulamayı taktıgımız bır suru ınsıgnıa var dedı ben aradakı farkları kısaca arastırdım sızce bu sıstem ıle ınsıgnıayada rahatca lpg takılabılırmı herhangı bır bılgısı olan varmı

tablonuz yanlış. lpfi' de, manifold'dan sıvı olarak veriyor. daha ayrıntılı bakabilmeniz için:
                http://viallelpg.com/?s=detail&t=pages&id=3
                edition 1.6 220 hp.

Yorum

canım kardesım lpdi ile lpfi ayrı bırı DIREK ENJEKSIONLU arabalarda kullanılıyor senın dedıgın ıse MANİFOLT BESLEMELİ ı araclarda kullanılıyor dıye ayrıca aralarında cok buyuk fark var en basıtı lpfi sistemınde arac benzınle calısıp sonra gaza gecıs yapıyor sıralı sıstem gıbı lpdi de ıse dırek gazla calısıyor

Yorum

canım kardesım lpdi ile lpfi ayrı bırı DIREK ENJEKSIONLU arabalarda kullanılıyor senın dedıgın ıse MANİFOLT BESLEMELİ ı araclarda kullanılıyor dıye ayrıca aralarında cok buyuk fark var en basıtı lpfi sistemınde arac benzınle calısıp sonra gaza gecıs yapıyor sıralı sıstem gıbı lpdi de ıse dırek gazla calısıyor

Neticede bu sistem sadece sıvı olarak gönderiyor LPG'yi o kadar... üstelik o taktıran arkadaş antalya'da 40 kuruş yakmış, ben ise 29–30 kuruş arası yakıyorum. 40 yakan LPG sisteminin ne avantajı var ki?

Yorum

haklısın bır avantajı yok ayrıca 3500-4000 gıbı rakamlara takılıyor kı asırı yuksek bır rakam bence hıc degmez ben sahsen yılda 10000 km yı gecsem gıder Prins VSI Keihn enjektör valve Care turbo kit li olandan taktırırdım sizin gibi ki bu gıdıslede lpg taktıracam gıbı duruyor

Yorum

haklısın bır avantajı yok ayrıca 3500-4000 gıbı rakamlara takılıyor kı asırı yuksek bır rakam bence hıc degmez ben sahsen yılda 10000 km yı gecsem gıder Prins VSI Keihn enjektör valve Care turbo kit li olandan taktırırdım sizin gibi ki bu gıdıslede lpg taktıracam gıbı duruyor
                        Bende dediğiniz prins markasını tercih ettim allaha şülür memnunum şuanlık

Yorum

kaç km oldu lpg lı olarak acaba vallahı son zamanlarda cok gıdıp gelıyorum taktırsammı taktırmasammı dıye

Yorum

Ben taktıralı 5 bin km oldu maşallah tık yok...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bigbrother
                              Fazla kullanmıyorsun sanırım abi yada ikinci araba filan var galiba
                              ne zaman lpg dönüşümü yapılmıştı?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bigbrother
                                masallah masallah ılerdekı km lerde deneyımlerınızı paylasırsanız sevınırım

Yorum

İşleniyor...
                                X