Aslında bütçem 50 civarıydı, 62 küsüre çıkmak zaten bayaa bir zorlayacak beni. Suberb gerçekten güzel ama beni aşıyor. En büyük sıkıntım aracın çok çekici görünmemesi ve 105 hp olması. Çekicilik için yapacak birşey yok ama eski 1.6TDI 105 likleri ECU ile 120-130 hp seviyesine çekebiliyorlardı. Umarım bunda da öyledir.
Haftaya sunroof, jant ve siyah döşeme gibi opsiyonların durumunu da öğrendikten sonra daha detaylı konuşabiliriz aslında
bu motorlar çok verimli dsg liler 145 bg dsg siz 155 bg oluyor
1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler
Abiler beni yanlis anlamayin skodayi kotulemiyorumda hatta superb sini cok begeniyorum
ama zaten max butce 50 milyarmis hem 10 milyar kendimi zorlayip hem ne kadar kullanisli ve amaca yonelik ve is gorcek olsada asla ve asla ruha hitap etmeyen,insignia ve astra gtc kullanip onlarin performansini aldiktan sonra hicbir sekilde performans olarak tatmin etmicek,dis goruntu ve prestij olarak insignia gibi 50-60 milyara alinip 3.20,c180 gibi arabalarla nerdeyse ayni kefeye konulan bi arabadan sonra, ayin sonu geldiginde butceyi denklestirmek icin girilen stresi gorup her arabanin yanina gittiginde ulan bunun icin mi bu sikintiya girdim,arkadaslarinin ne 60 milyara skoda mi aldin gibi dalga gecmelerinide onemsemicek olsam ozaman ben belki alirdim
Anladigim kadariyla illa sifir olsunda demiyosunuz 50-60 milyar civarina ikinci elde birsuru secenek varken skodayi tercih etmek sadece saygi duyulmasi gerekilen bi dusunce
Can abi öncelikle hayırlısı olsun.. Yeni Octavia komşumuz aldı çok memnun gerçekten çokta şık duruyor araç gece arka lambaları ledler yanınca güzel görüntü veriyor.. iç mekan kalitesi hakikaten iyi yumuşak malzemeler bana 99 vectra b aracımızı anımsattı süspansiyonundan çok memnunlar özellikle yumuşak konforlu ve sessizmiş.. yakıt tüketimi ş.içi zaten çok az, ş.arası 3.3 lt harika bir değer... jettadan falan çok çok daha kaliteli bir araç bence abi.. malzeme kalitesi olsun işçilik olsun donanım olsun çok daha iyi..
Sen de inceledikten sonra bizimle yorumlarını görüşlerini paylaşırsan sevinirim abi..
Ya zaten Seat-Skoda hep VW çatısında bunu biliyoruz. VW ve modele yönelik Jetta forumunda bile Jetta sahipleri aracın Jetta dan daha kaliteli ve donanımlı olduğunu söylüyorlar. Kaldı ki bahsettiğim donanımda sıfır araç istediğiniz zaman en azından bir 10bin tl daha üste koymak gerekiyor. Benim için hacmi ve yakıt tüketimi süper, perf işi sorundu ama onu da ECU ile çözüyoruz. Tek olumsuz yanı ruha hitap etmeyen görünüşü. Ayrıca hatırlayın Insignia ilk çıktığında da bu para bu arabaya verilemz görüşleri vardı, millet passat suberb öneriyodu. ama şimdi yollar Insignia dan geçilmiyor. Bence aynı durum Octava için de olacak. Çünkü gerçekten donanıma göre fiyat ucuz. Hele haziran dan itibaren gelecek opsiyonlar çok güzel. Bence birçok VW müşterisi uygun fiyat nedeniyle buraya kayacak.
Aslında 2. ele sıcak bakıyorum, ama 2. Elde de beni cezbeden bir araç yok. BMW-Audi baksan bu fiyata km leri almış yürümüş durumda. Mondeo desen yakında yeni kasa çıkacak. Ford-MAzda-Citroen benim beğendiğim araçlar değil. Geriye zaten çok sevdiğim Insignia kalıyor ki onda da LPG muamma olduğundan cesaret edemiyorum.
Ya zaten Seat-Skoda hep VW çatısında bunu biliyoruz. VW ve modele yönelik Jetta forumunda bile Jetta sahipleri aracın Jetta dan daha kaliteli ve donanımlı olduğunu söylüyorlar. Kaldı ki bahsettiğim donanımda sıfır araç istediğiniz zaman en azından bir 10bin tl daha üste koymak gerekiyor. Benim için hacmi ve yakıt tüketimi süper, perf işi sorundu ama onu da ECU ile çözüyoruz. Tek olumsuz yanı ruha hitap etmeyen görünüşü. Ayrıca hatırlayın Insignia ilk çıktığında da bu para bu arabaya verilemz görüşleri vardı, millet passat suberb öneriyodu. ama şimdi yollar Insignia dan geçilmiyor. Bence aynı durum Octava için de olacak. Çünkü gerçekten donanıma göre fiyat ucuz. Hele haziran dan itibaren gelecek opsiyonlar çok güzel. Bence birçok VW müşterisi uygun fiyat nedeniyle buraya kayacak.
Ne gibi yenilikler olacak abi, konu hakkında bilgin varsa paylaşır mısın? Merak ettim
Sunroof, deri veya alcantara döşemeler, park asistanı, otomatik dikey ve paralel park pilotu, arka yan hava yastıkları, diz hava yastığı, sportif süspansiyon, adaptif cruze control, şerit takip sistemi
Sunroof, deri veya alcantara döşemeler, park asistanı, otomatik dikey ve paralel park pilotu, arka yan hava yastıkları, diz hava yastığı, sportif süspansiyon, adaptif cruze control, şerit takip sistemi
bunlar ilk başta aklımda kalan donanımlar.
bu donanımlar Elegance versiyonda standart mı sunulacak abi yoksa opsiyonel ekipmana mı gelecek? bilgin var mı..
Arkadaşlar dün itibari ile aracı gidip gördüm ancak test sürüşü imkanım olmadı. Baktığım donanaım kısmetse almayı düşündüğüm Elegance idi.
Dış görünüş olarak çekici. Evet heyecanlandıran veya yenilikçi bir tasarımı yok ancak oldukça oturaklı ve kaliteli duruyor.
İç kısımda kullanılan malzeme kalitesi oldukça iyi düzeyde. Ön konsolda bolca yumuşak plastik kullanılmış. Kumandalar, dashboard gayet derli toplu görünüyor. Focus-Civic vb futuristik tasarımlı araçlardaki o kumanda kargaşası yok. Bu sayede araç daha ferah görünüyor. İleri-geri ve yüksekliği ayarlanabilir kol dayama, hemen her yerdeki eşya gözleri, soğutmalı torpido ve ön koltukların arasında bulunana arka havalandırma kanalları çok kullanışlı. Bagajın genişliğinden bahsetmiyorum bile, tam benim gibi yeni çocuklu veya kalabalık ailelere göre. Kapılardaki krom detaylar oldukça şık. Çoğu kişinin sevdiği ön led farları ben çok sevemedim. Daha şık bir tasarım olabilirdi, hakikatten sonradan siz taktırmışsınız gibi duruyor. Yeni VW lerdeki gibi mercekleri saran bir led yapısı olsa eminim daha çekici olurdu.
Beni en çok endişelendiren koltuklar ve bej döşeme idi. Öncelikle söylemeliyim ki bej döşeme zaten geniş olan iç mekanı daha da ferah hale getiriyor. Bazı forunlarda döşemelere kalitesiz denmiş ama bence gayet güzeller. Şöyle karşılaştırayım yeni Hyundai Elentranın döşemelri hakikatten kalitesiz ama bu öyle değil. Belki kırçıllı görüntü bu izlenimi vermiş olabilir. Ben öncelikle siyah döşeme isterim diye düşünmüştüm ama kesinlikle bej tercih edilmeli. Bakması zor ama havası başka. Zaten siyah döşemenin ne zaman geleceğini bilmiyorlar, siyahı yarım deri veya tam deri isterseniz Temmuz da alabiliyosunuz.
Opsiyonlara gelirsek ben sunroof, siyah döşeme, 17'' jant, 3 kollu direksiyon istiyordum. Ama siyah döşemeden vazgeçtim. 3 kollu direksiyon da çok çok gerekli değil. Bu direksiyonu istersek sipariş özel olacağından aracı 1-2 beklemek gerekebilirmiş. Sunroof ise satıcının dediğine göre sadece panaromik olarak geliyor, 3Bin TL ve temmuzdan sonra teslim ki uzama ihtimali de olabilirmiş. Bu durumda ben sadece 17'' jant isterim. Ama durumu olan mutlaka panaromik sunroof u alsın derim.
Renk olarak ben kullanım kolaylığı bakımından beyazı sevdim. Showroom da cappucino bej ve platin gri vardı. Cappucino bej biraz daha ağır, platin ise hem ağır hem sportif duruyordu. Şansıma platin gri bir elegance ı hava kararmak üzereyken yolda gördüm ve gidişi duruşu rengi çok hoşuma gitti.
Şimdi aracımı satılığa çıkardım. Eğer düşündüğm fiyata satabilrsem biraz da kredi çekip bu aracı almak istiyorum. Artık hayırlısı.
Yorum