Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun... [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Bu bayram mecusilerin bayramı. Türkler Müslüman olmadan önce ateşe taparlardı. Peygamberimize bu bayramı sormuşlar. Sadece 2 dini bayramımız OLDUĞUNU söylemiş. Ateş'e tapan ...'lılar sayesinde tekrar Gündeme geldi. Osmanlı'da da kutlayan yoktu.Sadece Türkler'e ait bir kutlama ise Türklüğü kabul etmemiş Kürtler neden kutluyor?
"Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.
Bu bayram mecusilerin bayramı. Türkler Müslüman olmadan önce ateşe taparlardı. Peygamberimize bu bayramı sormuşlar. Sadece 2 dini bayramımız OLDUĞUNU söylemiş. Ateş'e tapan ....'lılar sayesinde tekrar Gündeme geldi. Osmanlı'da da kutlayan yoktu.Sadece Türkler'e ait bir kutlama ise Türklüğü kabul etmemiş Kürtler neden kutluyor?
Oğuz bey biz Boşnak asıllıyız ve bizde de bu bayram var ama Boşnak'lar hiç bir dönemde ateşe tapmadılar, Türkler'le de müslüman olduktan sonra karşılaştılar dolayısıyla yazdıklarınızda bir çelişki mevcut, bu arada Azerbaycan'da hala resmi olarak kutlanmakta
Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant Şimdi F30 Modernline Sunroof
Bu bayram mecusilerin bayramı. Türkler Müslüman olmadan önce ateşe taparlardı. Peygamberimize bu bayramı sormuşlar. Sadece 2 dini bayramımız OLDUĞUNU söylemiş. Ateş'e tapan ...'lılar sayesinde tekrar Gündeme geldi. Osmanlı'da da kutlayan yoktu.Sadece Türkler'e ait bir kutlama ise Türklüğü kabul etmemiş Kürtler neden kutluyor?
biraz zaman ver. Sorar öğrenir sana da söylerim.
Bu konuya başka yorum/ileti göndermek istemiyordum,ama bilgi kirliliği oluştuğu için mecbur kaldım.
Öncelikle belirtmek lazım ki Türkler tarihin hiçbir çağında ateşe tapmadılar, bu iddia sadece 'mesnetsiz'
değil, külliyen yalandır.
Türklerin kadim (eski) dinleri hakkındaki en önemli kaynak 'Hoytu Tamir' yazıtlarıdır. İlk defa bu yazıtlarda
Tanrı'ya 'Iduk' sıfatı verilmiştir. Hoytu Tamir yazıtlarından sonra 732 / 734 yıllarında Orkun ırmağı kenarına
dikilmiş olan Orhun Kitabeleri gelmektedir. Orhun (Orkun) anıtlarının, aslında birer 'mezar kitabesi' olmaları,
dini terminoloji olarak çok az kavram içermesine sebep olmuştur.
Kitabelerde yer verilen 'Tengri', 'Yer sub', 'Iduk', 'Umay', 'Kut' , 'Küç', 'Ülüg', 'Türk Tengrisi' gibi kavramlar ile
bütün bir dini hayatı ifade etmek elbette imkânsızdır. Ancak, Türklerin ateşe taptıklarına işaret olabilecek hiçbir
kavram veya ifadeye yer verilmemiştir. Bu birinci husus, ikincisine gelince; Mecusilerde (Zerdüşt Dini) 'Ateş Kültü'
vardır, ateş bir tapınma objesidir. Türkler için ise ateş bir temizleme vasıtasıdır. Türklerde su, toprak, hava, ateş
dörtlüsü (doğal elementler) yaşamın temel taşı sayıldıkları için kendilerine kutsiyet atfedilmiştir. Bir objeye 'tapmak'
başka bir şey, onu kutsal saymak başka bir şeydir.
Necmettin Bey,
Bende bu tür hassas konularda yorum yapmaktan imtina ediyorum. Bu forum yeri değil ve gereksiz polemiklere girilmesinden dolayı kendimi de suçlu buluyorum.
Bilgi kirliliği olduğu malum. Söylediklerimiz ve yanlış yönlendirmelerimizle imanın tehlikeye girmemesi için sizin gibi bende bildiğimi paylaştım. Aşağıda da bu konuda bir makale arz ediyorum arkadaşlara. Dinimize uymayan bir hususta davranış sergilediğimizde Allah affetsin demek başka, Bu günah değil ki demek bambaşka bir şey.
Başta Fatih Bey olmak üzere tüm İnsignia Ailesinden özür diliyorum bu mesajım için. Bir daha da bu konularda yorum yapmayacağım. Saygılar,
Dinimizin peygamberi belli kitabı belli. Yani temeller sağlam. Maksat muhabbet ve tatlı bir tartışma neticesinde bilgi sahibi olmak maksatlı söylenen sözler bence dinimizi değiştirme anlamında bizi pek değiştirecek yada yönlendirecek değildir. Bu nedenle bence ÖZÜR gerektirecek bir durum yok bence. Belki bildiğimiz yanlış olabilir ancak bildiğimiz dile getirmezsek yanlış olduğunu nasıl anlayabiliriz ki. Bilgi paylaşılır, tartışılır ve neticede akla ve mantığa uygun olanın dogrulugu kabul edilir. Nevruz konusunda okumuş arastirmis değilim. Her ne bayramı olursa olsun yaza giriş olarak kabul edilen bir gün. SEVGILILER GÜNÜ, ANNELER veya BABALAR GÜNÜ veya YILBAŞI kadar tehlikeli gunlerden değil bana göre. Ama bu gunleride iyi niyetle hepimiz kutluyoruz. Oysa anne veya babanın bir günü mü olur. Allah affetmez onlara bir gün ayirirsak. Senede bir defa mı hediye alıyoruz yada senede bir defa mı onları yemeğe çıkarıyoruz. Tabiki Hayır. Ama bu günler hayatımıza ciddi anlamda girmiş durumda. Ama herkes annesini babasını ihmal etmek maksatlı o günü kutlamaz. Aman zaten anneler babalar gününde onlarla ilgileniyoruz, başka zaman ilgilenmezsekte olur diyen elbette yoktur.
Bu forum sitesini gercekten sevdim. Aile ortamı, seviye, saygı, sevgi hepsi mevcut ve gerçekten çok güzel. Muhabbetlerde elbette hatalı cümleler olur. Ailesine karşı kaç kişi düşünerek konuşur ki. Aman dikkat edeyim, yanlış cümle kurmayayim, kardeşlerim yada abilerim bana hemen küsür diye düşünerek ailesi ile konuşanı ben hiç görmedim. Bu TEAM de gerçekten aile gibi. Bu nedenle elbette rahat konuşuluyor. Zaten bu şekil muhabbetler olmasaydı gerçekten 1 hafta icerisinde siteye bakar ve ayrilirdim. Ancak pek yorum yazmasamda her gün yoğun işim arasında bir iki defa siteye girip paylaşımlara bakmaya çalışıyorum. Sanırım çenem cok düştü affedin. Diyecek tek sözüm kaldı:
Terör örgütü mensubu yada yardım yatakligi olmayan tum Türk, Kürt...vb. herkesin Nevruzunu Kutlarım. SAYGILARIMLA.
Bu forum her konuda bilgi ve fikir paylaşımı için değil mi? Tabii birbirimizi kırmadan, incitmeden, alay etmeden, inançlarıyla alay edip hor görmeden değil mi? Yani bence ne kadar farklı görüş mensubu bir arada kendi bakış açılarından yorum yaparsa , o kadar da zenginlik çeşitlilik ve güzellik olur kanaatindeyim, bu esnada yanlış bildiğimiz şeyleri de düzeltebiliriz belki , ama en önemlisi bence bizim gibi düşünmeyen bizden değildir felsefesi doğru değildir, biz Hz. Mevlana ve Yunus emre felfesenin doğduğu toprakların çocuklarıyız unutmayalım. Ben kendi hayat felsefemin merkezine insan sevgisini koydum inanın pişman olmadım her türlü yargıyı bir kenara bırakıp her türlü canlıyı sevmeye başladığımdan beri daha mutluyum
Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant Şimdi F30 Modernline Sunroof
Birkaç gündür facebook'ta çerkes solu diye bir sayfayı inceliyorum; çok moralim bozuldu, yuh dedim artık, adamlar bir partinin kucağına oturmuşlar. Aslında o sayfanın çerkeslerle bir ilgisinin olduğunu da sanmıyorum ya neyse. Ne olursa olsun insan kendine kucak açmış olan bu topraklara ihanet etmemeli. O sayfayı görünce utandım bir yanımın çerkes olmasından yemin ederim.
ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT
Yorum