Duyuru

Collapse
No announcement yet.

NEVRUZ KUTLAMASI

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• NEVRUZ KUTLAMASI

Tüm Türk Milleti'nin Nevruz'unu kutluyorum. Umarım güzel bir gün olur.

Ynt: NEVRUZ KUTLAMASI

Hepimize kutlu olsun,umarım kutlamalar sorunsuz bir şekilde yapılır..
    Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Türklerin demir dağlardan çıkışının 4650. yılı olan Nevruz tüm Türk milletine kutlu olsun.
      insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Tanrı Türklere sabır versin, mide bulandırıcıydı bugün Diyarbakır

Yorum

Bir sonraki adım teörist başı serbest bırakılacak ikinci adım başkanlık sistemine geçilecek ve sonunda öcalan kürt bölgesi başkanı olacak

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
          17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
          35GB5825  A Rh+

Yorum

Tüm Türk Dünyası'nın Nevruz'unu kutluyorum.
            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Pers kokenli bir kutlama olan yeni yilin baslangici olarak nevruz Turklerde baharin baslangici olarak kutlanan bayramimiz kutlu olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Baharın herkese sağlık,huzur,mutluluk getirmesi dileğiyle milletimizin nevruz bayramını kutluyorum ...

Yorum

Yenigün (Nevruz) Bayramı Pers kökenli değildir. Ergenekon Destanı ile bağlantılı olarak
                  Ergenen Kün:Yenigün, uyanan tabiatla özdeşleşmek, ataların ruhlarını yad etmek, birbirinin
                  gönlünü almak, dayanışmak yoluyla milli benliğinin ve milli kimliğinin farkında olunduğunu
                  göstermek amacıyla yapılan bir kutlama, bir çeşit bayramdır.

Eski Çin kaynaklarında Hunların, Milattan önceki yüzyıllarda, 21 Mart günü kırlara çıktıkları,
                  şenlikler yaptıkları yazılıdır. Uygur duvar resimlerinde de (Karahoça) “Yenigün” kutlamaları
                  ayrıntılı olarak resmedilmiştir.

Türk Dünyası'nın YENİGÜN bayramı kutlu olsun, sağlık, huzur ve bereket getirsin

Yorum

Necmettin agbi vikipedi aya gore iranlilarin diyor ya ben yanlis anlamisim yada yanlis yazmislar

Kaynak http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Nevruz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                      Necmettin agbi vikipedi aya gore iranlilarin diyor ya ben yanlis anlamisim yada yanlis yazmislar
                      Kaynak http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Nevruz
                      Haklısınız Fatih Bey.
                      Vikipedia verileri anonim olarak hazırlanıyor, çalışmaların (konu başlıklarının) bazıları doyurucu,
                      bilimsel verilere dayanan bilgiler içeriyor, bazıları da saçma sapan, temelsiz mesnetsiz bilgiler
                      oluyor, sizin verdiğiniz link de onlardan biri. On İki Hayvanlı Türk Takvimi ve Erkenen Kün bayra-
                      mını konu alan bir makale hazırlayıp paylaşayım bari

Yorum

oleyy Yaşasın gece gündüz eşitliği oleyy

http://turkoloji.cu.edu.tr/kapsamli_...=tr&web=0#1039
                        2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Orjinal yazı sahibi: denz
                          oleyy Yaşasın gece gündüz eşitliği oleyy

http://turkoloji.cu.edu.tr/kapsamli_...=tr&web=0#1039
                          Evet, işte bu kaynak bilimsel verilere dayanıyor. Eşyanın tabiatı şöyle işliyor: Bir konuda boşluk, zaafiyet varsa
                          oraya, birileri tarafından derhal bir sızma oluyor. Erkenen Kün (Yeni Gün) Bayramı Türkiye'de 1919 yılına kadar
                          kutlanılmaktaydı. Araya 'kara bir sayfa' girdi: Yurdun İşgali ve İstiklal Savaşı süreci, bayramımızı unuttuk, çünkü
                          bayram edecek durumda değildik.

Sovyetler Birliği döneminde , Ruslar da egemenlikleri altında bulunan Türk yurtlarında, Kazakistan, Kırgızistan,
                          Türkmenistan, Azerbaycan gibi Türk illerinde Yeni Gün Bayramı'nın kutlanılmasını yasak etti. Sovyetler Birliği
                          dağılana kadar bu bayramımızı kutlamamıza engel oldular. Yeni Gün Bayramı'mızı genç kuşak Nevruz olarak
                          belledi, bu isim Farsça, anlamı da yeni gün, böyle meşhur oldu. Özbeöz Türk malı olduğunu da yeni yeni
                          öğrenmeye başlıyoruz

Yorum

Doğrudur Şaman Abi, ama Kırgızlar, Azeriler, Tatarlar, bilimum Türk Boyları da nevruz dediği için ben de nevruz olarak kullanıyorum, yoksa dediğinizde haklısınız, madem bu işin özü ergenekon, öyle kulanmak gerekir. Eğer mümkünse patronlar başlığı değiştirsin lütfen.
                            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Tüm halkımızın nevruz bayramını en içten dileklerimle kutlar Rabbimden tüm Türkiye HALKLARINA barış kardeslik ve huzur getirmesini diliyorum.

Yorum

İşleniyor...
                              X