Tüm Türk Milleti'nin Nevruz'unu kutluyorum. Umarım güzel bir gün olur.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
NEVRUZ KUTLAMASI
Collapse
X
-
Ynt: NEVRUZ KUTLAMASI
Bir sonraki adım teörist başı serbest bırakılacak ikinci adım başkanlık sistemine geçilecek ve sonunda öcalan kürt bölgesi başkanı olacak
İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA KIRMIZI
35GB5825 A Rh+
Yorum
-
Yenigün (Nevruz) Bayramı Pers kökenli değildir. Ergenekon Destanı ile bağlantılı olarak
Ergenen Kün:Yenigün, uyanan tabiatla özdeşleşmek, ataların ruhlarını yad etmek, birbirinin
gönlünü almak, dayanışmak yoluyla milli benliğinin ve milli kimliğinin farkında olunduğunu
göstermek amacıyla yapılan bir kutlama, bir çeşit bayramdır.
Eski Çin kaynaklarında Hunların, Milattan önceki yüzyıllarda, 21 Mart günü kırlara çıktıkları,
şenlikler yaptıkları yazılıdır. Uygur duvar resimlerinde de (Karahoça) “Yenigün” kutlamaları
ayrıntılı olarak resmedilmiştir.
Türk Dünyası'nın YENİGÜN bayramı kutlu olsun, sağlık, huzur ve bereket getirsin
Yorum
-
Necmettin agbi vikipedi aya gore iranlilarin diyor ya ben yanlis anlamisim yada yanlis yazmislar
Kaynak http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Nevruz
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: FacomXNecmettin agbi vikipedi aya gore iranlilarin diyor ya ben yanlis anlamisim yada yanlis yazmislar
Kaynak http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Nevruz
Vikipedia verileri anonim olarak hazırlanıyor, çalışmaların (konu başlıklarının) bazıları doyurucu,
bilimsel verilere dayanan bilgiler içeriyor, bazıları da saçma sapan, temelsiz mesnetsiz bilgiler
oluyor, sizin verdiğiniz link de onlardan biri. On İki Hayvanlı Türk Takvimi ve Erkenen Kün bayra-
mını konu alan bir makale hazırlayıp paylaşayım bari
Yorum
-
oleyy Yaşasın gece gündüz eşitliği oleyy
http://turkoloji.cu.edu.tr/kapsamli_...=tr&web=0#10392011 1.6 T Cosmo Sports Tourer
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: denz
oraya, birileri tarafından derhal bir sızma oluyor. Erkenen Kün (Yeni Gün) Bayramı Türkiye'de 1919 yılına kadar
kutlanılmaktaydı. Araya 'kara bir sayfa' girdi: Yurdun İşgali ve İstiklal Savaşı süreci, bayramımızı unuttuk, çünkü
bayram edecek durumda değildik.
Sovyetler Birliği döneminde , Ruslar da egemenlikleri altında bulunan Türk yurtlarında, Kazakistan, Kırgızistan,
Türkmenistan, Azerbaycan gibi Türk illerinde Yeni Gün Bayramı'nın kutlanılmasını yasak etti. Sovyetler Birliği
dağılana kadar bu bayramımızı kutlamamıza engel oldular. Yeni Gün Bayramı'mızı genç kuşak Nevruz olarak
belledi, bu isim Farsça, anlamı da yeni gün, böyle meşhur oldu. Özbeöz Türk malı olduğunu da yeni yeni
öğrenmeye başlıyoruz
Yorum
-
Doğrudur Şaman Abi, ama Kırgızlar, Azeriler, Tatarlar, bilimum Türk Boyları da nevruz dediği için ben de nevruz olarak kullanıyorum, yoksa dediğinizde haklısınız, madem bu işin özü ergenekon, öyle kulanmak gerekir. Eğer mümkünse patronlar başlığı değiştirsin lütfen.ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT
Yorum
Yorum