Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elektronik Projesi Hakkında Yardım ve Fikirleriniz

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Elektronik Projesi Hakkında Yardım ve Fikirleriniz

Merhaba arkadaşlarıım ve abilerim, okulumun yoğunluğundan dolayı foruma girememiştim fakat şimdi bir projeyi size sunmak ve fikirlerinizi almak istiyorum..

Malumunuz akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar hepimizin hayatında yerini almaya başladı. Doğal olarak evimiz - iş yerimiz/okulumuz - hatta arabamızda bile kullandığımız cihazlarımız hepimizin vardır sanırım. Bu cihazlar bir bataryayla çalıştığı için çoğu zaman günü çıkaramayor, günün yarısında şarjsız kalıyorlar. Ben de, piyasada power bank olarak adlandırılan (fakat 100-200 lira civarında fiyatları olan) cihazlara bir göz atayım dedim. Fiyatları çok fazla gelince, "ben niye üretemeyim ki bundan?" diye bir fikir geldi aklıma (Elektrik-Elektronik Tek. 3. Sınıf Öğrencisi Olarak).

Öğretmenime bu projeyi sundum ve öğretmenim mantıklı buldu ve onay verdi, fakat ben bunun usb çıkışlı adaptör devresini ve bunun neresine batarya yerleştireceğimi, bu boyutta bir bataryayı nasıl bulabileceğimi düşünmeye başladım (6000+ mAh)

Şimdi size (elektronikçi abilerim vardı diye biliyorum forumda) sorum şu ki, bu işin baskı devre şemasını ve pili nereden bulabileceğimi bilmiyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Hazırdaki projelerim: Termometre, Işık Kontrol devresi (dimmer), Apartman tipi sensörlü lamba.
    İleriki projelerim: Saat/Tarih Sayacı+ Termometre, Şarj aleti.
    Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho
İşleniyor...
X