Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Android + Avea Kullanıcılarına bir soru

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Android + Avea Kullanıcılarına bir soru

ilk android telefonum olan Samsung Galaxy Ace 5830i aldığımdan beri neredeyse her gün şebeke sorunu çıkarıyor.
    sorun ortaya çıktığı zaman 4 seviyeli sinyal göstergesi full olmasına rağmen ne beni arayanlar ulaşabiliyor ne de ben birisini arayabiliyor yada internete girebiliyorum.
    telefonu kapatıp açınca herşey normale dönüyor. genelde bir sonraki şarja kadar da sorun tekrarlamıyor.
    Tarık abi (Odak) telefonlarla çok haşır neşir olduğu için ona sordum, aynı problemi Galaxy S3'de yaşamış, şuan S2 kullanıyor ve bu konuda bir şikayeti yok.

Samsung müşteri hizmetlerini aradım, diyorlar ki ülkemizde 900-1000küsür mhz kullanılıyormuş ama avea baz istasyonuna olan mesafeme göre zaman zaman 1900mhz'e ulaşıyormuş. (ki İstanbul içinde bile telefonun çekmediği yerler oluyor nasıl bir kaliteyse)
    bundan dolayı da çok akıllı android telefonuma böyle bir etkisi oluyormuş. kapatıp açınca sinyali yenilediği için normale dönüyormuş. androidli LG yada başka telefon kullansam da aynı sorun olacakmış.
    başka bir hatla telefonu kullanmamı, sorun tekrarlarsa servise göndermemi söylüyor.
    Avealılara android telefon satmasınlar bari.

Daha sonra Avea'yı aradım, daha önce böyle bir problem olmamış ama hattınıza güncelleme yapıyorum 1 saat sonra kartı telefondan çıkarıp geri takın dedi, şuan beklemedeyim.

Böyle bir sorun yaşayan başka kullanıcı varmı aramızda? Bada zamanında bir daha Samsung kullanmamaya karar vermiştim ama android ile bir şans daha verdikten sonra yine pişman oldum.
    en kısa zamanda bir şekilde iphone'a geçip Samsung defterini kapatacağım.
    InsigniaTEAM

Ynt: Android + Avea Kullanıcılarına bir soru

Avea+S2 kullanıyorum bazen telefon acikken arayanbil mesaji geliyor,o da aveanın kronik problemi onun disinda sıkıntı yok.
    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
    2.0 CDTI
    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia
      Avea+S2 kullanıyorum bazen telefon acikken arayanbil mesaji geliyor,o da aveanın kronik problemi onun disinda sıkıntı yok.
      mesaj deyince aklıma geldi, zaman zamanda bana 1 sefer gönderilen mesaj aradan zaman geçtikten sonra 2-3 sefer daha geliyor. bende cevap verince karşıdaki ne diyosun felan diyor ihihi onu farkettiğim günden beri de aynısı tekrarlayan mesajları takmamaya başladım. buda Samsung'a geçtikten sonra başladı daha önce yoktu.
      InsigniaTEAM

Yorum

Merhaba Çagrı

2G 850-900-1800-1900 MHZ bantlarında 3G ise 2100-2200 MHZ bantlarında yayın yapmakta. Türkiyede satılan çogu akıllı telefon bu bantların tümünü desteklemekte.

Anladıgım kadarıyla samsung 900 1800'de sorun olmadıgını 1900'e geçişte sorun oldugunu söylemiş. Böyle birşeyi ilk defa duyuyorum. Eğer frekanslar arası geçişlerde sorun yaşansa BTK olaya hemen müdahale eder. Böyle birşeye izin vermez yani. Avea'da belli lokasyonlara takılıp kalmışsınızdır diye kullanıcı bilgilerini sıfırlamış.

Çözüm olarak
        - Telefonun şebeke modundan sadece 3G(UMTS)'i seçerek kullanmayı dene. Sonuçta Samsung'a göre frekanslar arasında geçiş yaparken sorun yaşıyorsun. Eger sadece 3G'yi seçersen 2100 bandıda kalırsın.
        - Fabrika ayarlarına geri döndür.
        Agırlıklı olarak şüphelendigim işletim sistemi. Android'in böyle sorunları mevcut. ( Başıma gelen bir kaç örnek; görüşmenin 2dk sonra otomatik kapanması, telefon çalmadıgı halde karşı taraftan çalıyor görünmesi, şebeke oldugu halde arayanların ulaşamaması gibi... ) Bu sorunların bazılarına fabrika ayarlarına geri döndürerek çözüm buldum. Bazılarında ise işletim sistemi versiyonunu değişerek.
        - Birde androidli her telefonda işletim sistemi rom'ları oldugu gibi radio romlarıda bulunmakta. Bunlar şebeke ile iletişiminde görev alıyorlar. Samsung'a güncelligini kontrol ettirebilir yada biraz araştırmayla kendinde kontrol edebilirsin.
        -En son ihtimal olarak orjinal rom yerine bazı grupların yazmış oldugu (Örnk. CyanogenMod) romları deneyebilirsin. Garantiyi etkilemiyor diye biliyorum ama o konuda net bilgim yok

Yorum

- Telefonun şebeke modundan sadece 3G(UMTS)'i seçerek kullanmayı dene. Sonuçta Samsung'a göre frekanslar arasında geçiş yaparken sorun yaşıyorsun. Eger sadece 3G'yi seçersen 2100 bandıda kalırsın.
          bunu seçersem 3g çekmediği durumlarda ne oluyor? Zeytinburnu'nda zaten zar zor iletişim kuruyoruz sanki dağ başındayız avea çekmiyor

Agırlıklı olarak şüphelendigim işletim sistemi. Android'in böyle sorunları mevcut. ( Başıma gelen bir kaç örnek; görüşmenin 2dk sonra otomatik kapanması, telefon çalmadıgı halde karşı taraftan çalıyor görünmesi, şebeke oldugu halde arayanların ulaşamaması gibi... ) Bu sorunların bazılarına fabrika ayarlarına geri döndürerek çözüm buldum. Bazılarında ise işletim sistemi versiyonunu değişerek.

Aklımda var bu seçenek ama erindiğimden yapamadım bir türlü. ilk fırsatta deneyim

- Birde androidli her telefonda işletim sistemi rom'ları oldugu gibi radio romlarıda bulunmakta. Bunlar şebeke ile iletişiminde görev alıyorlar. Samsung'a güncelligini kontrol ettirebilir yada biraz araştırmayla kendinde kontrol edebilirsin.
          bir kontrol ediyim

-En son ihtimal olarak orjinal rom yerine bazı grupların yazmış oldugu (Örnk. CyanogenMod) romları deneyebilirsin. Garantiyi etkilemiyor diye biliyorum ama o konuda net bilgim yok
          rom atıldığı zaman garanti dışı kalıyor diye biliyorum o yüzden hiç girmedim bu işe.
          yoksa en azından programları sd karta yüklemek için ilk yapacağım iş rom atmak olacak.
          bu devirde 200mb dahili hafıza koymuşlar telefona, sürekli saklama alanı az diye uyarı veriyor
          yardımların için teşekkürler.
          InsigniaTEAM

Yorum

S3 telefonum var , turkcell kullanıyorum. Hiç sıkıntı yaşamadım, operatörünüzü bence değiştirin aveadan kurtulun derim hiçbir yerde çekmiyor

Yorum

Çağrı Avea için bu ısrar neden ?
              2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mehmet
                Çağrı Avea için bu ısrar neden ?
                senin gibi iş adamı değilizki abi biz öğrenci gibi aveayla takılıyoruz ihihi
                zaten sırf hattı değiştirirsem diye 2 yıl taahhüt vermeye korkuyorum.
                InsigniaTEAM

Yorum

samsung s3 kullanıyorum inan çelim göstergesi nerede yada nerde nekadar çekiyor hiç bilmem sen turkcell e geç çağrı ihihi
                  Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                  [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oguzhancilenk
                    Merhaba Çagrı

2G 850-900-1800-1900 MHZ bantlarında 3G ise 2100-2200 MHZ bantlarında yayın yapmakta. Türkiyede satılan çogu akıllı telefon bu bantların tümünü desteklemekte.

Anladıgım kadarıyla samsung 900 1800'de sorun olmadıgını 1900'e geçişte sorun oldugunu söylemiş. Böyle birşeyi ilk defa duyuyorum. Eğer frekanslar arası geçişlerde sorun yaşansa BTK olaya hemen müdahale eder. Böyle birşeye izin vermez yani. Avea'da belli lokasyonlara takılıp kalmışsınızdır diye kullanıcı bilgilerini sıfırlamış.

Çözüm olarak
                    Oğuz abim ne güzel açıklamış olayı.. 3Gde kullanırsın abi de, takılmalar falan olur çünki aveanın 3G alt yapısı pek sağlam değil diye biliyorum ankaranın ortasında 2 Diş EDGE çekiyor iPhone5 ile.

Rom olarak rom telefonu garanti dışı bırakır diye düşünüyorum (root telefonlarda öyle) , şahsen ben istediğim zaman telefonu garanti dışı/içi şeklinde değiştirebiliyorum bizim Sony'de Bootloader kilidi var, açıksa garanti dışı , kilitliyse garantide kalıyor. Rom atmak için kilidi açmak gerekiyor, doğal olarak benim telefonum garanti dışı. Öhöm, konudan sapmayalım

Samsunglarda daha farklı olabilir, çünki onlarda dahili CWM var. Biliyorum aklını çok karıştırdım abi ihihi , ama toparlamak gerekirse;

Cyanogenmod veya PAC Romları hem işlemci saat hızını artırır. (Overclock ile Galaxy Ace'den 1.4 Ghz'e kadar çekirdek hızı alınabiliyor.)
                    Aynı zamanda bant seçimini de kendi yaptığı için sıkıntı çekmezsin. Ayrıyetten Android 4.1.2 JB kullanmak da gerçekten keyifli, çok akıcı uygulama performansı sunuyor. (tabiri caizse yağ gibi akıyor bu romda benim telefonum )
                    Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho

Yorum

İşleniyor...
                    X