Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Full Depo Yakit Tuketimini Azaltiyor mu?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Full Depo Yakit Tuketimini Azaltiyor mu?

Herkese tekrardan iyi yillar diliyerek basliyorum,gecenlerde bir yazi okumustum full depo benzin alip belli bir seviyeye(yarim depo gibi) geldiginde tekrardan fullemek yakit ekonomisi yapiyormus.
    Fakat duz mantik bakinca daha fazla agirlik oluyor arabada,tam anlayamadim bende bu yuzden.

Bu konuda bilgisi tecrubesi olanlarin yorumlarini bekliyorum.

Not,bende fulluyorum yarim depoda bi 100 lira daha aliyorum
    2015 BMW F30 M Sport

Ynt: Full Depo Yakit Tuketimini Arttiriyor mu?

teknik anlamda bilemeyeceğim ama psikolojik olarak depo full olunca deponun fullden yarıya inmesiyle yarıdan boşa inme kilometresi bana farklı geliyor yarıya ınmesı sankı daha fazla oluyor

Yorum

Ynt: Full Depo Yakit Tuketimini Arttiriyor mu?

kardeşim 30 40 lt ağırlığından ne olucak ama yaz aylarında buharlaşma yapıyo diye duymustum pek bi artış olmaz herhalde...
      Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Ynt: Full Depo Yakit Tuketimini Azaltiyor mu?

4-5 sene öncesinde yakıtı fullemek yerine hep 30 liralık, 50 liralık yakıtlar alıyordum. Her seferinde benzinliğe gitmek için 1-2km fazladan yapıyordum. Herhalde fulllemiş olsam, gitgellerden kurtulacağım için daha az yakmış olurdum
        2012 - 1.4 Turbo Edition Elegance + Yeni Stil Paketi

Yorum

aynı şeyi bende duymuştum. bana da mantıksız gibi geldi. ama belki şöyle olabilir: full depo 300 liralık alsa; bunun yanında hep 50 liralık alsak, full depoya göre 6 kere istasyona gitmek gerek. her gidişte 5 km desek. 5*6=30 km.. buda yaklaşık %5 demek...
          MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: enxdesign
            4-5 sene öncesinde yakıtı fullemek yerine hep 30 liralık, 50 liralık yakıtlar alıyordum. Her seferinde benzinliğe gitmek için 1-2km fazladan yapıyordum. Herhalde fulllemiş olsam, gitgellerden kurtulacağım için daha az yakmış olurdum
            bu arada hızlı okurken dikkatimden kaçmış, aynı şeyi yazmışım
            MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Araçtaki fazla her 100 kg yaklaşık 100 km de 1 lt ye yakın yakıt tüketimini artırır araç ne kadar hafifse o kadar az yakıt tüketir ve o kadar rahat gider

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bu konuda iki etken söz konusu.Birincisi depoyu gırtlaklama doldurunca ibre en üst seviyenin biraz üzerine çıkıyor.Siz en az 100 km gitseniz dahi ibre daha full depoyu gösteriyor böylece bir dünya yol gittim depo hala full oluyorsunuz.Mesela bu yaz Kapıkule gümrük kapısından depoyu fulledim hatta taşana kadar pompacıya doldur dedim benzin ucuz tabi 3 TL falan nerdeyse Uzunköprüye kadar depo hala fuulll.İkincisi ülkemizin dini bütün insanları(çoğu benzinlik sahibi) pompada 3-5 vurkaç yaptıkları için çok sık benzin mazot almak zarar anlamına geliyor.Her defasında belli bir miktar hava basmak vs gibi olaylardan dolayı çok sık benzinliğe girmek ülkemizde çok yanlış bir davranış.

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
                17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
                35GB5825  A Rh+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                  Araçtaki fazla her 100 kg yaklaşık 100 km de 1 lt ye yakın yakıt tüketimini artırır araç ne kadar hafifse o kadar az yakıt tüketir ve o kadar rahat gider
                  Abi oranda sencede bir yanlışlık yok mu? Ben o zaman 5 kişi + dolu bagaj ile yola gidersem ve gelenlerin hepsi benim gibi olursa bagajda 100 kg olsa fazladan + 6 litre yapar.

Ben depoyu fullemekten yanayım. Depom dolu olunca ibre oynamasın diye daha sakin gidiyorum
                  2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

yakıt fullemek araca ekstradan 36,5 litrelik bir ağırlık sağlayacaktır (yarım depo yerine tam depo alırsak) her kilonun her gramın fark etmesenizde yakıta etkisi olur polo bluemotionlarda araçta stepne yoktur tamir kiti vardır. onun dışında aracın deposunda az yakıt bulunmasının riski ise deponun dibini çektirmektir. eğer daha önceden bir kaç defa pis yakıt alırsanız araç benzin azaldığında deponun dibini çekip enjektörleri tıkayacaktır. yani sonuna kadar kullanmayın. madem konu yakıt ekonomisinden açıldı bende bir kaç bişey söyleyim. bakımlı araç yakıt ekonomisinin en büyük parçasıdır. kullanım esnasında gaz pedalının altında yumurta varmışçasına basmanız gerekiyor yumurtayı kırmamaya çalışıyoruz. uygun vites uygun devir genellikle maximum torkun üretildiği devir o da turbo otomobillerde turbonun açılışı iyebiliriz.trafiği sadece önünüzdeki aracı izleyerek değil mümkün mertebe ileriyi görerek kullanmanız gerekiyor. ne kadar az fren o kadar az enerji kaybı anlamına gelir. mümkün mertebe az fren veya gerekiyorsa motor freni kullanmak gerekiyor. yokuş aşşağı vitesi boşa atanlar var az yakıyor diye açsınlar yol bilgisayarından kontol etsinler boştamı daha az yakar yoksa vitestemi. yaz aylarında ise klimayı genelde iç sirkülasyonda tutmak gerekiyor.bnun sebebi ise bütün dünyayı soğutma şansınız yok ama arabanın içindeki nispeten soğumuş havayı soğutabilirsiniz. bu da içerisi yeterli serinliğe geldiği anda klimayı kapatabilmeniz anlamına geliyor yakıt ekonomsine faydası vardır. kış aylarında ise klime modunu kapatmanız gerekiyor arabanın içini ısıtırken klima kompresörünü çalıştırıp boşu boşuna kam miline yük bindiriyoruz. vs vs kabaca bu hususlara uyduğunuz vakit yakıt ekonomisinde ciddi bir iyileşme göreceğinizden eminim

Yorum

ha bir konu daha var oda direkt olarak etkili atlamışım. bazı arkadaşlar arka tekerleklerin kamber açısı ile oynuyorlar. görüntü dışında hiç bir faydası yoktur. yakıt ekonomisi yol tutuşu ve lastik ömrü açısından çok zararlı yakıt ekonomisi için lastik havalarınızın olması gereken seviyede olduğunu kontrol ediniz ekonomi kullanımına göre lastik havası ayarlayınız yani kullanım kitapçığında bunların açıklamaları var konfor ve ekonomi şeklinde

Yorum

Orjinal yazı sahibi: özgür cengiz
                        ha bir konu daha var oda direkt olarak etkili atlamışım. bazı arkadaşlar arka tekerleklerin kamber açısı ile oynuyorlar. görüntü dışında hiç bir faydası yoktur. yakıt ekonomisi yol tutuşu ve lastik ömrü açısından çok zararlı yakıt ekonomisi için lastik havalarınızın olması gereken seviyede olduğunu kontrol ediniz ekonomi kullanımına göre lastik havası ayarlayınız yani kullanım kitapçığında bunların açıklamaları var konfor ve ekonomi şeklinde

kamber açılarını değiştirmek görüntü olarak çokta güzel durduğu söylenemez, hafif açılan kamberlerin virajlarda ve sollamalarda olumlu etkileri bulunmaktadır, diğer yandan lastiği içten yiyerek normal ömründen daha kullanılmasına sebep olur, konforda bi değişme sözkonusu olmaz...

Yorum

kamber aracın viraj içi stabilizesini arttrır viraja giren bir otomobilin üzerine yük binen tekerin mümkün olan en geniş alanda tüm lastik yüzeyinden faydalanmasını sağlar. düzlükte ise stabilizeyi yok eder yüksek süratlerde direksiyonda devamlı bir tepki olur ani manevralarda ise manevrayı bitirseniz dahi aracın bir miktar daha gezinmesine sebep oluyor. kamber fabrikasyon ortamına yapılan hesaplarda olmalıdır. kafaya göre kamber toe ve kaster ayarı yapılmaz yapılmamalıdır. bunu daha türkiyedeki yarış garajları bile tam anlamıyla çözemedi ki sanayi kenarlarındaki rotçular bunu becerebilsin. bir diğer konu ise kullanılan lastikler kompetisyon lastiği kullanmadığınız için yapılan bu tür müdahelelerin hiç bir sağlıklı açıklaması olamaz. o kullanılan impetus sport olsun potenza adrenalin olsun advan sport olsun bunların hiç birisi kompetisyon lastiği olmayıp cadde tipi binek lastiklerdir. prelli p zero olsun bf goodrich olsun impetus racing olsun kompetisyon lastikleri bunlardır. eğer bu lastikler kullanılıyor ise araç üzerinde yapılan ayarlamalar görünür ve hissedilir bir etki gösterecektir.

Yorum

benim aracın arka kamber ayarları 1,5 derece açık, kendimi daha güvende hissediyorum, makas atarken yada ani sollamalarda arkadan kaymaları önlediğini hissediyorum ancak anlattıklarına göre bunun bi faydası yok, peki zararları nelerdir? ayrıca mercedeslerde hızlandıkça arka kamberler kendiliğinden açılıyor diye biliyorum, bunun açıklaması nedir?

Yorum

Makas dedin tartışma bitti anlatabileceğim birşey yok aracın kendiliğinden kamber açması diye birşey söz konusu olamaz araç hızlandıkça şase geometrisi değişiyor bunu kulaktan dolma bilgiyle değil okuyup araştırıp tartışırsanız daha sağlıklı bilgi alışverişi yapmış olursunuz ayrıca kendi otomobilinizi mercedes ile kıyaslamayın orijinal billstein amortisör var onlarda konu yakıt ekonomisi üzerine ekomaraton 2.si arkadaşımdan edindiğim bilgileri paylaşıyorum makas atarken araba savrulmasından bahsediliyor araban yol tutsun istiyorsan önce bi lastik al sonra amortisör kamber ve toe ayarlarını ondan sonra göndereyim sana

Yorum

İşleniyor...
                              X