Milli motosiklet yarışcımız Kenan Sofuoğlu, Portekiz yarışını ikinci sırada bitirerek Dünya Supersport Şampiyonası'nda 2012 sezonunun tamamlanmasına bir yarış kala puanını 218'e taşıyarak şampiyonluğu garantiledi. Bu şampiyonluk ile 3. kez dünya SuperSport şampiyonu olan milli sporcumuz yine ay yıldızlı kaskı ve bayrağı ile pistte tur atması bizleri bir kez daha gururlandırdı.
Üzülerek söylüyorum ki başta Kenan Sofuoğlu ve Avrupa'da yarışan diğer genç motosiklet pilotlarımız her hafta podyuma çıkıyorlar "Dünya Şampiyonu" oluyorlar ancak haberlerde ikinci lig futbol takımlarında oynayan "basit" bir sporcu kadar anılmıyorlar...Bugün sokağa çıktığımızda 3 kez dünya şampiyonu olmuş sayısız zaferler almış pilotumuzun ismini 10 kişiden 9'u bilmezken... Daha doğru dürüst başarısı olmayan ( Şampiyonluk bir kez olunca o şansdır... Bana göre başarı istikrar demektir) takımların ilk 11'leri hatta yedek kadroları şaşırmadan sayılıyor...
Kendi imkanları ile yurtdışına gitmiş ve ne federasyondan ne de ülke yönetimince destek görmemiş hala da görmediği halde tamamı kendi imkanlarıyla ülkemize okul, motosiklet pisti ve yarış okulu açmış milli sporcumuzla her zaman olduğu gibi bugün bir kez daha gurur duydum. Allah yolunu açık etsin başarılar ŞAMPİYON...
Yorum