Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni Corvette geliyor...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yeni Corvette geliyor...

Chevrolet 13 Ocak'da Detroit fuarında tanıtacağı yeni Corvette ile ilgili bir teaser video yayınlamış...

Daha önce alınan duyumlara göre güncel 6.2 litrelik motorun yerine daha güçlü fakat daha ekonomik olan 5.5 litrelik bir motor kullanılacak.

http://www.youtube.com/watch?v=lZ0JGkjtZXQ#ws

Ynt: Yeni Corvette geliyor...

Değişik Bir Reklam olmuş bekleyin diyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Ekonomik 5.5 lt
      Burasi ayri bir dunya olmaya devam ediyor
      Hyundai Elentra 2.0 turbo (280hp) genesis motoru ile satiliyor
      25000 dolara
      Yorum ekonomik ama yavas (!) bir arac

Yorum

Dünyada mal insanlar ve satılık siyasetçiler olduğu sürece amerikalılar ekonomik 5.5 lt'lik arabalara binerek ve depolarını 50-60 dolara doldurarak gezmeye devam edecek.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
          Ekonomik 5.5 lt
          Burasi ayri bir dunya olmaya devam ediyor
          Hyundai Elentra 2.0 turbo (280hp) genesis motoru ile satiliyor
          25000 dolara
          Yorum ekonomik ama yavas (!) bir arac
          o değil de abi yeni pug RCZ 1.6 260 bg'lik motorla geliyor, neler oluyor böyle ya valla corvette'i de acaip merak ettim

Yorum

5.5 litre söylentilerini çıkartanlar yanıldı, GM'in resmi basın bültenine göre yeni motor yine 6.2 litre.

Corvette'de baz motor olarak kullanılacak olan LT1 kodlu bu ünite, 60 yıla yakın bir geçmişi olan Small Block (fındık motor) motor konseptinin beşinci kuşağına ait ilk örnek.

Motorun tasarımı tamamen yeni, ancak bloktan eksantrik (ohv - overhead valve) ve silindir başına 2 süpap geleneğinden vazgeçilmemiş.
            Bu sayede benzer hacme ve silindir adedine sahip üstten eksantrikli motorlara (dohc - double overhead cam) göre daha az yer kaplama özelliğini koruyor.

Direkt enjeksiyon, aktif yakıt yönetimi (silindir kapatma) ve sürekli değişken süpap zamanlaması gibi özelliklere sahip olan motor 450 hp güç ve 610 nm tork üretiyor.
            Bunların sadece başlangıç değerleri olacağına ve aynı motorun çok daha yüksek güç üreten versiyonları olacağına kesin gözle bakılıyor.
            Motorun bu hali ile yeni Corvette'i sıfırdan 100 km/s hıza 4 saniye altında çıkartması bekleniyor.

http://media.gm.com/media/us/en/chev...mallBlock.html

http://media.gm.com/newcorvetteengine

Yorum

450 bg ve 0-100 4 sn altında, gayet iyi

Yorum

Yeni Corvette'i ilk görenler arasında olmak isterseniz Türkiye saati ile bu gece 02:00'de tarayıcınızı aşağıdaki adrese yönlendirin....

http://www.chevrolet.com/one13thirteen.html

Yorum

Chevrolet güzel bir sunum hazırlamış, tüm dünyaya canlı olarak yayınlamaları da çok yerinde bir hareket oldu.

Meraklılarının gayet iyi bildiği 1959 ve 1963 model Corvette'lerde kullanılmış olan özel "Stingray" adının yeniden canlandırılarak herşeyiyle sıfırdan tasarlanmış olan bu çok özel otomobile verilmesi uygun görülmüş. Kaputu ve tavanı karbon fiberden üretilmiş, eskisine göre 45 kg daha hafif ve %60 daha sağlam bir gövdeye sahip olan yeni Corvette'i ben çok beğendim, özellikle 4 adet dev egzoz çıkışı ile arkadan görünüşü son derece çekici...

Yorum

facebookta yayınladılar resmini abi

Yorum

Biliyorum, tüm kaynaklardan takip ettim

Birazdan yüksek çözünürlüklü fotolarını ekleyeceğim

Yorum

Yorum

Çok güzel olmuş.
                          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Ben de beğendim çok ii olmuş, özellikle arkası çok karakteristik ve vahşi olmuş.

Ön taraf sanki Ferrari FF leri anımsatıyor, iç tasarım özellikle dashboard un sürücüye dönük olması, yolcu koltuğunun solundaki tutunma barı gibi yapı sanki Supra gibi olmuş. Ama güzel olmuş

Yorum

begendım

Yorum

İşleniyor...
                              X