Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mercedes'in üretildiği ülke sizce ne kadar önemli?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Mercedes'in üretildiği ülke sizce ne kadar önemli?

Mercedes'in çinde üretim yaptığını duyunca durumu merak ettim ve biraz araştırdım, Mercedes'in birsürü ülkede fabrikası varmış. liste aşağıda;

- Arjantin
    - Avusturya
    - Bosna Hersek
    - Brezilya
    - Kanada
    - Çin
    - Mısır
    - Finlandiya
    - Macaristan
    - Hindistan
    - Endonezya
    - İran
    - Malezya
    - Meksika
    - Nijerya
    - Filipinler
    - İspanya
    - Güney Afrika
    - Güney Kore
    - Tayland
    - Türkiye
    - İngiltere
    - Amerika
    - Vietnam

benim kafama takılan soru, dünyanın parasını verip örneğin Mercedes S serisi alıyorsunuz,
    güncel S serisi 4 ülkede üretiliyor; Almanya, Meksika, Mısır, Malezya
    bu arabayı alanların kimine Almanya üretimi, kimine Mısır üretimi geliyor belki, bu üretimlerin arasında hiç kalite farkı yokmudur?
    Opel, VW gibi orta halli firmalarda böyle bir fark var.
    ben kalkıp Mercedes alacak olsam Almanya üretimi olmasını isterim, başka ülkenin üretimi denk gelirse ne olacak?
    tecrübe edinen var mı hiç?
    InsigniaTEAM

Ynt: Mercedes'in üretildiği ülke sizce ne kadar önemli?

ilginç bir araştırma. mersedes s nerde üretilirse üretilsin belli bir kaliteyi mutlaka sağlar bence ama bende alsam alman üretimi olsun isterim doğrusu.
       2012 1,3 ASTRA J BEYAZ

Yorum

Kim misir yada malezya uretimi s serisi isterki
      2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Arabaları bilmiyorum da amerikan bir fender elektro gitarla meksikan yapımı bir değil, arada 3 kata yakın fiyat farkı var ihihi
        Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
        Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
        VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

mercedes her s serisine aynı fiyatı alıyorsa hepsi aynı kalitede üretiliyor demektir, ekibini diyelim ki mısırdan toplasa bile, s serisi zaten fabrika üretimi bir araç, elde üretilmiyor sonuçta, elde üretilecek olsa bile mercedes o ekibi oraya seçip koymuştur tabii ki... mısırdaki fabrikada da almanyadaki fabrikada da aynı makineler kullanılır tahminimce, buradaki durum mısırda fabrikanın kirasının ucuz olması, işçinin daha ucuz olması vs gibi şeyler olabilir, ama kalitenin değişeceğini pek düşünmüyorum...

Yorum

Bu biraz sony gibi olmuş aynı stratejiyi sonyde yapmıştı bir televizyon alıyordunuz yada müzik sistemi japon diye bir bakıyorsunuz polanya , meksika ,çin ,taiwan vs... gibi ülkeler çıkıyordu yine aynı işi Adidas,Nike,Pumada yapıyor bu durumda ne olacak

Hangimiz gerçek Adidas,Nike vs.. kullanıyoruz ? herkez ayakkabılarına baksın

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
              Bu biraz sony gibi olmuş aynı stratejiyi sonyde yapmıştı bir televizyon alıyordunuz yada müzik sistemi japon diye bir bakıyorsunuz polanya , meksika ,çin ,taiwan vs... gibi ülkeler çıkıyordu yine aynı işi Adidas,Nike,Pumada yapıyor bu durumda ne olacak

bizimkiler gerçek galiba 3 senedir eskimedi
              F30 Sport+

Yorum

mercedes fabrıkayı kendısı kuruyor ve bellı standartlar koyuyor.Standartlarda sureklı denetleniyordur.Bizde amerıkalı bir şirketin ürünlerini onun etiketiyle yurtdışına ithal ediyoruz.
                Sürekli denetleme ve kontrol var.Global bir dunyadayız artık nerde üretildiğinine bakarsak hiç birşey almamamız lazım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: _ToLGa_
                  mercedes fabrıkayı kendısı kuruyor ve bellı standartlar koyuyor.Standartlarda sureklı denetleniyordur.Bizde amerıkalı bir şirketin ürünlerini onun etiketiyle yurtdışına ithal ediyoruz.
                  Sürekli denetleme ve kontrol var.Global bir dunyadayız artık nerde üretildiğinine bakarsak hiç birşey almamamız lazım
                  aynen...

bence jettanın içte kalitesizliği meksikadan değil vw den kaynaklı bir sorun...
                  F30 Sport+

Yorum

Bence bu durum tartismaz dunyanin en ustun teknolojiler savas ucaklarinda ve lockheed martinde en iyi ucaklari uretiyor kaldiki o bile dunyanin cok yerinde uretim hatti kurmus durumda eger sistematik tam kurulduysa zaten hangi otomobildeki hangi parca hangi dakikada kim tarafindan uretildi kayit ve kontrol altindadir bu durumda mercedes zaten kalifiye eleman alir ha tabiki bir alman s serisi 100% kalitede ise bu meksika yada misir yapiminda 90% kalitede olabilirki buda onemli degil GM bile 1.000.000 arac testi yapiyorken mercedes bunu saglamistir

Bunun yani sira zaten bmw mercedesten tutun dacia ya kadar hepsi bircok parcasini yan sanayi uretime vermis durumda soz konusu mercedes fabrikasi orumcek ağinin merkezinde montaj fabrikasindan ileri gitmez bu durum her fabrika icin gecerli aksi taktirde her parcalarini kendileri urettikleri taktirde seri uretim degil atolye tipi uretime doner iş bukadar arac uretilmez

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                      Orjinal yazı sahibi: FacomX

bizimkiler gerçek galiba 3 senedir eskimedi
                      arabanın koltugundan indiğinmi var senin tabi eskimez haha
                      Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                      [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

İşleniyor...
                      X