Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Focus 1.0L EcoBoost 125PS

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Focus 1.0L EcoBoost 125PS

Günaydın arkadaşlar. Konu açıldımı bilmiyorum bulamadım ben, ondan dolayı açmak istedim. Ford 1.0L EcoBoost 125PS motor seçeneğini eklemiş ürün gamına.

http://www.ford.com.tr/otomobiller/f...nik-ozellikler
    2010 VW Jetta 1.4 TSI DSG Comfortline.
    2012 Insignia 1.4T Teknik Gri +18" Jant + Sunroof+Navimaster Multimedia (Satıldı)

Ynt: Focus 1.0L EcoBoost 125PS

ödül almış bir motor bence iyi satış rakkamları yakalar nerdeyse dizel motorlar gibi tüketimi var
    Yeni i30 style 1.6 crdi beyaz

Yorum

Hemen test etmek lazım.. Çok merak ettim 0-100 11.4 saniye , şehir içi tüketim 6.4 lt gözüküyor sitedeki verilerinde

Yorum

Çok verimli bir motor ama motor gücü neredeyse sıfır olacaktır. Motor freni daha zayıf ve yokuşlardaki kalkış isteği beni düşündürüyor. Test edip video çekersem paylaşırım.
        2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

ödüllü motor. NTV de izlemiştim. öve öve bitiremediler.

o değil de ben yeni mondeo yu dört gözle bekliyorum. sanırım 4. arabam o olacak. gerçi arkadaşımda 2011 5.20 d var . sıkıldım BMW den diyor. )

Yorum

Trend X 1.6I 125PS 4K --> 44.625 TL
            Trend X 1.0L EcoBoost 125PS 4K --> 46.170 TL

Bu nedir ya, nasıl fiyatlamadır. Düşük ÖTV bandına girmiyor mu bu araç? 1.6 atmosferikten daha pahalıya satıyor adam. Aynı güç, aynı donanım paketi.
            (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

EE sanırım ford ta bal tutan parmağı yalar mantığıyla hareket ediyor.Tabikide yeni teknoloji sini daha ucuz fiyattan satmayacak.Adamların gözü senin benzin sarfiyatından elde edecegin parada

Yorum

http://www.youtube.com/watch?v=KHjLliFq2ss#ws
                bu videoyu izleyerek iyi kötü bir fikir sahibi olabilirsiziniz diye düşündüm.

Yorum

söyle bir bakınca her ne kadar 200cc lik bir fark olsada vw 1.2 tsi daha başarılı görünüyor.

sadece jettada su an 1.2 tsi var.

1.2 tsi 105 hp 175 tork 0-100 10.9 sn yakıt tüketimi 7.1 4.9 5.7
                  1.0 ecoboost 125 hp 170 tork 0-100 11.4 sn yakıt tüketimi 6.4 4.4 5.1

artı 1.2 tsi torkun tamamını 1550-4100 devirde verirken, 1.0 ecoboost 6000 devirde torkun tamamını veriyor. bu da daha çok verim almak için arabayı dahada bağırtmak demek ve daha fazla yakıt demek. bayırlarda alt devirlerde cansız demek.

bunların dışında jetta fiestadan daha ağır bir araba.

tsi daha teknolojik bana göre. verilere bakınca.

bu yorumu su an 1.2 tsi kullanarak ve de verilere bakarak yaptım.

yakında 1.0 tsi gelecek diye duyum aldım. vw buna kayıtsız kalamazdı..

ayrıca fiyatlandırmasıda çok ama çok yüksek. sizlere soruyorum. 46-47 verip trend paket fiestamı alırdınız. 49 verip highline jetta(en fulu navi dahil vb.) mı alırdınız? aynı vergi dilimine de giriyorlar.(1.0-1.3)

saygılar..
                  2012 YENİ MEGANE ST 1.5 DCİ 110 HP PRİVİLEGE SEDEF BEYAZI+PANAROMİK AÇILIR CAM TAVAN+Bİ XENON PAKETİ+NAVİGASYON PAKETİ+17'' SARİ JANT+3D SOUND by ARKAMYS+BLUETOOTH

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ekemenli
                    söyle bir bakınca her ne kadar 200cc lik bir fark olsada vw 1.2 tsi daha başarılı görünüyor.

sadece jettada su an 1.2 tsi var.

1.2 tsi 105 hp 175 tork 0-100 10.9 sn yakıt tüketimi 7.1 4.9 5.7
                    1.0 ecoboost 125 hp 170 tork 0-100 11.4 sn yakıt tüketimi 6.4 4.4 5.1

artı 1.2 tsi torkun tamamını 1550-4100 devirde verirken, 1.0 ecoboost 6000 devirde torkun tamamını veriyor. bu da daha çok verim almak için arabayı dahada bağırtmak demek ve daha fazla yakıt demek. bayırlarda alt devirlerde cansız demek.

bunların dışında jetta fiestadan daha ağır bir araba.

tsi daha teknolojik bana göre. verilere bakınca.

bu yorumu su an 1.2 tsi kullanarak ve de verilere bakarak yaptım.

yakında 1.0 tsi gelecek diye duyum aldım. vw buna kayıtsız kalamazdı..

ayrıca fiyatlandırmasıda çok ama çok yüksek. sizlere soruyorum. 46-47 verip trend paket fiestamı alırdınız. 49 verip highline jetta(en fulu navi dahil vb.) mı alırdınız? aynı vergi dilimine de giriyorlar.(1.0-1.3)

saygılar..
                    1. si Bahsi geçen araç Fiesta değil , Focus.

Arada 200 CC gibi bir fark var.. 1.4 motorlu bir araç ile 1.6 motorlu veya 1.6 ile 1.8 bir araç arasındaki fark gibi düşünün.

5 nm tork , yarım sanıye hızlanma + sı bırakında olsun o kadar Bence şu durumda Focusun lehine bir durum söz konusu..

Tork eğrisinde ise yine bir yanlışınız var .. 1400-4500 dd de veriyor 1.0 Ecoboost max torku

Yakıt tüketiminde ise ciddi fark var 1.2 tsi ile 1.0 ecoboost arasında.. Bu motorlar yakıt tüketimi ve düşük karbondioksit salınımı için geliştirilmiş motorlar.. Performans beklentisi olan kişilerin kesinlikle tercih etmemesi gerek zaten.. ki bunlar için de alternatifler var 1.4 tsi , 1.6 ecoboost 182 ps gibi.

Bana kalırsa 49 bin TL verip böyle bir Motor tercihinde bulunmam ama illa alacak olsam

Style 1.0L EcoBoost 125PS 4K 49.000 Tl bu aracı alırım.. Fordun Ecoboost motorları aynı hacim ve beygirdeki rakibi TSi motorlar dan her hacimde daha başarılı veriler sunuyor

Meksika üretimli Jetta ; Focus a ve Golfe göre kalite anlamında çok geride.. Keza sürüş özellikleri,direksiyon tepkileri her konuda Focus 1 adım önde.

Yorum

volkan abi tork bandı konusundan bir yanlış anlaşılma var 1.0 ecoboost 170Nm (1400-4500 rpm) 6000 devirde 125 hp

Yorum

araç focusmuş. fiesta sanmısım. tork bandıda ecoboosta 1400-4500miş.ben beygir olarak youmlamışım.

ama yeni jettaya meksika üretimi imasıyla kalite konusunda küçümsemeye karşıyım. bazı noktalarda kalitesiz malzemeler kullanılsada su an sınıfında alınabilecek en iyi sedandır.

focusuda inceledim. sedanını ben jettayı almadan önce. bagaj hatcback araba kadar ve arka tipi çok tipsiz.

ben memnunum. yol tutuş falanda on numara diyebilirim.insignia kullanımş biri olarak. kullanıp öle yorum yapalım. not yeni focusta kullandım.
                        2012 YENİ MEGANE ST 1.5 DCİ 110 HP PRİVİLEGE SEDEF BEYAZI+PANAROMİK AÇILIR CAM TAVAN+Bİ XENON PAKETİ+NAVİGASYON PAKETİ+17'' SARİ JANT+3D SOUND by ARKAMYS+BLUETOOTH

Yorum

pahalı, tek yorum bu, ve yeni focus: olmamış, arka stop lambasını motor kaputuna kadar çekeceklermiş nerdeyse, hiç hoş değil... astra sedan gerçekten jetta ve focustan çok yakışıklı duruyor, yalnız onlara rakip bir motoru yok, bu marka fanatikliği değil göze hoş gelmesi açısından...

Yorum

araç focusmuş. fiesta sanmısım. tork bandıda ecoboosta 1400-4500miş.ben beygir olarak youmlamışım.

ama yeni jettaya meksika üretimi imasıyla kalite konusunda küçümsemeye karşıyım. bazı noktalarda kalitesiz malzemeler kullanılsada su an sınıfında alınabilecek en iyi sedandır.

focusuda inceledim. sedanını ben jettayı almadan önce. bagaj hatcback araba kadar ve arka tipi çok tipsiz.

ben memnunum. yol tutuş falanda on numara diyebilirim.insignia kullanımş biri olarak. kullanıp öle yorum yapalım. not yeni focusta kullandım.
                            Benim bir şey dememe gerek yok zaten kendiniz söylemişsiniz ''Bazı noktalarda kalitesiz malzemeler kullanılmış olsa da '' ama o bazı noktalar biraz fazla işte

İşim gereği hemen her Marka/Model aracı kullanmaktayım.. 1.6 Tdi 105 ps Jetta ile 10 bin km tecrübem oldu merak etmeyin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Duratec

Benim bir şey dememe gerek yok zaten kendiniz söylemişsiniz ''Bazı noktalarda kalitesiz malzemeler kullanılmış olsa da '' ama o bazı noktalar biraz fazla işte

İşim gereği hemen her Marka/Model aracı kullanmaktayım.. 1.6 Tdi 105 ps Jetta ile 10 bin km tecrübem oldu merak etmeyin
                              o bazı noktalar sadece iç kapı plastiğinde var.onun dışında gözüme çapan yok. bunuda önceki arabam insigniaya göre yapıyorum.yoksa c sınıfında çoğu arabada malzeme kalitesi bu yönde.

Yorum

İşleniyor...
                              X