Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Citroen C4 1.6 e-HDI 112HP Exclusive MCP

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Citroen C4 1.6 e-HDI 112HP Exclusive MCP

Yol konforu ve ses yalıtımı olarak C4 Astra'dan daha iyi.

Yol tutuş ve sürüş karakteri olarak da Astra daha iyi.

Astra'nın güçsüz dizeli, PSA'nın 112 beygirlik start-stoplu dizel motorunun yanında çok yetersiz kalıyor.

Benzinli almak isterseniz ise Astra'nın 180 hp ile üstünlüğü bulunmakta.

Kısacası ne istediğinize bağlı olarak ikisi de çok güzel araçlar.

Dizel+otomatik istiyorsanız C4'ü gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Alternatif olarak 308 ve Megane'a da bakmanızı öneririm.

Megane'daki çift kavramalı EDC şanzıman çok başarılı ve 1.5 dCi ile çok uyumlu çalışıyor.

Ben tercih yapacak olsam ise EDC veya DSG tercih ederdim. Powershift de aynı derecede başarılı ama maalesef 1.6 dizel Focus'ta sunulmuyor.

Yorum

Bütçeniz 60.000 lira civarı ise ben olsam düşünmeden DSG şanzuman dizel Golf alırım.

Örnek ilan : http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...8393111/detay/

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: opelmania
        Bütçeniz 60.000 lira civarı ise ben olsam düşünmeden DSG şanzuman dizel Golf alırım.

Bu Golf'ler hoş araba, güzel araba ama donanımdan da bu kadar çalınmaz ki.

C segmenti hem de 2. el bir araca 58 bin lira para verince otomatik klima, cruise control, kararan dikiz aynası, yağmur sensörü fala filan olsun ister insan. Yazık cidden bu paraya. Benim şahsi fikrim tabii ki.

Yorum

Yolladığım rastgele bir ilandı mesela bakın birde bu var:

TV - Gece görüş kamerası
          Hız sabitleyici vs

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

şu an insigniaya binmiyor olacaktım şu donamımsız çanak gibi farlara golf alalım demişti abim mahvettiler golfü yeni passatı ne tip ne donanım bir dünya para 8 ay sıra vsvs ha golf ha polo aynı kasa gibi küçük yaptılar yani alacak olsam yine almam istersem kral olsun golf 5 kasa daha güzel geliyor

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

Orjinal yazı sahibi: utku
              Yol konforu ve ses yalıtımı olarak C4 Astra'dan daha iyi.

Yol tutuş ve sürüş karakteri olarak da Astra daha iyi.

Astra'nın güçsüz dizeli, PSA'nın 112 beygirlik start-stoplu dizel motorunun yanında çok yetersiz kalıyor.

Benzinli almak isterseniz ise Astra'nın 180 hp ile üstünlüğü bulunmakta.

Kısacası ne istediğinize bağlı olarak ikisi de çok güzel araçlar.

Dizel+otomatik istiyorsanız C4'ü gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Alternatif olarak 308 ve Megane'a da bakmanızı öneririm.

Megane'daki çift kavramalı EDC şanzıman çok başarılı ve 1.5 dCi ile çok uyumlu çalışıyor.

Ben tercih yapacak olsam ise EDC veya DSG tercih ederdim. Powershift de aynı derecede başarılı ama maalesef 1.6 dizel Focus'ta sunulmuyor.

Orjinal yazı sahibi: utku
              Orjinal yazı sahibi: opelmania

Bu Golf'ler hoş araba, güzel araba ama donanımdan da bu kadar çalınmaz ki.

C segmenti hem de 2. el bir araca 58 bin lira para verince otomatik klima, cruise control, kararan dikiz aynası, yağmur sensörü fala filan olsun ister insan. Yazık cidden bu paraya. Benim şahsi fikrim tabii ki.

+ 100000000............
              2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

FULLDAN YALNIZCA SUNRAUF TELEFON BLUUTUT VB.

böyle yazan bir adamın ilanından tövbe ben birşey almam . full yazmayı bılıyorsun madem dıgerlerınde ogren !! ayar oluyorum bu ılanlara
                2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Arkadaşlar kısa bir araştıma yapınca ortaya çıkanlar şunlar oluyor.

Yeni Astra almak istediğim zaman dizel otomatik versiyonu yok. Benim ise dizel otomatik almam şart. Yinede fiyat olarak dahil edelim.

Astra 1.3CDTI 95HP Manuel Cosmo = 57.700TL + Sunroof = 2.000TL + Stil Paket =1.800TL + Deri Koltuk = 3.250TL (Toplam 64.750TL) üstelik otomatik değil!!!

Golf VI 1.6TDI 105HP DSG Highline = 65.600TL + Sunroof = 1.850TL + Metalik Renk = 950TL (Toplam 68.400TL)

Citroen C4 1.6e-HDI 112HP Start&Stop Exclusive MCP = 57.850TL + Cam Tavan = 1.800TL + Metalik Renk = 800TL + Kör Nokta Uyarı Sistemi = 600TL (Toplam 61.050TL)

Her yönü ile C4 önplana çıkıyor. Golf ve Astra'da üstte bahsedilen donanım fiyatlar yüksek olmasına rağmen C4 ile başedemez. Zaten bu araçların hiçbirini bugün ya da yarın gidip almam mümkün değil. En kısa zaman yani 15 gün içinde teslim alabileceğim tek araç ise C4 onuda bir bayinin önceden siparişi olduğu için alabiliyorum.

Bende uzun yıllardır VW ve Opel harici araca binmedim. Bineceğimide düşünmemiştim. Fakat Vw ve Opel şu donanımları ve fiyatları ile bizleri kazıklamaktan başka bişi yapmıyor. 2 gündür girmediğim iste incelemediğim yorum kalmadı. En son Autoshow dergisinin testinide okuduktan sonra iyice kanım ısındı bu arabaya. Ayrıca benim için hem HB olması hemde bagaj hacmi çok önemli bu durumda bile C4 rakiplerinin hep önünde. İnternetten okuduklarımda ise insanların bu aracı test etmeden önceki bakış açıları ile test sonrası bakış açıları 100 kişiden en az 90ında değişiyor. Dikkatimi çeken en önemli konulardan biriside işçilik ve malzeme kalitesi. Herkes C4 iç mekanının C5 kalitesiyle aynı olduğunu yazıyor. Bende bugün mahalledeki bir arkadaşın C5 inin içini inceledim. Özellikle plastikleri falan yumuşacık ve kalite kokuyor.

Özet olarak şunu söylemek istiyorum. Opel, Vw gibi markalar bizim babamızın markası değiller. Bu yüzden bu kadar fanatik davranmamak gerek diye düşünüyorum. Tamam MCP şanzumanın DSG gibi olmayacağını biliyorum. Fakat en az easytronik kalitesinde olduğunu tahmin ediyorum. İkisinide kullanmış olan kullanıcıların görüşleri şanzuman konusunda olumlu. Burada beklentiler çok önemli ben easytronik kullanmış birisi olarak easytronik beni tatmin eden bir şanzumandı ama birçok kişiye göre berbat bir şanzuman. Demek istediğim beklentiler beklentiler.

Özetlersek eğer bir aksilik çıkmaz ise C4'ü almaya karar vermiş bulunmaktayım. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek.
                  2011 Insignia 2.0 CDTI 130HP Edition + EP Active Select + Cyclone Navi (Safir Siyah)
                  2008 Alfa Romeo 159 1.9JTDm Q-Tronic Distictive Plus(Siyah)

Yorum

Hayirli olsun vw ve Opeli anladikda 61 milyar bi citroen icin cOk bence cunku o bir citroen Leon DSG octavia DSG Fabia DSG Ibiza DSG bunlara da bakabilisiniz
                    Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sensation
                      Hayirli olsun vw ve Opeli anladikda 61 milyar bi citroen icin cOk bence cunku o bir citroen Leon DSG octavia DSG Fabia DSG Ibiza DSG bunlara da bakabilisiniz
                      3 aracın da fiyatlarına bakınca C4'ün fiyatı bana uygun geldi, ne yalan söyleyeyim.

Çünkü ses yalıtımı ve konfor özellikleri iki aracın da çok üstünde. Cidden çok başarılı bir araç olmuş. İç mekan kalitesi falan da iyi. Yarı otomatik şanzıman hariç hiçbir sıkıntısı yok. O da easytronicten daha iyi.

Fırsat bulursanız bir incelemenizi öneririm.

Yorum

C4 ün tipi ilk cıktıgında benim hosuma gitmişti baya ama fiyatı sanırım o kadar yüksek değildi,alınmaz demiyorum tabii de 61 çok gibi leon style dsg 55.400 TL
                        Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sensation
                          C4 ün tipi ilk cıktıgında benim hosuma gitmişti baya ama fiyatı sanırım o kadar yüksek değildi,alınmaz demiyorum tabii de 61 çok gibi leon style dsg 55.400 TL
                          Leon'un fiyatı C4'e göre daha uygun ama Golf kalitesinden ve konforundan uzak.

Bir de yakın zaman da eski kasa olacak olması büyük dezavantaj.

Bir de 61 bine alınan C4, donanım olarak Leon Style'dan çok daha zengin.

Yorum

İnanın incelerseniz donanım olarak diğerleri aracın yanına bile yaklaşamıyor. Bu arada yalıtım konusunda gerçekten çıta çok yüksek diyorlar. Motorunda start&stop olması ayrı güzellik. Bakalım yarın haber verecek fiyat kosunda bayiideki yetkili. Ona göre cumartesi test sürüşüne giderim. Beğenirsem aracı bağlarım. 15 gün sonrada aracıma kavuşurum.

Bu arada aracın parasının tamamını alıyorlar mı? yoksa kapora gibi mi veriliyor bu durumda???
                            2011 Insignia 2.0 CDTI 130HP Edition + EP Active Select + Cyclone Navi (Safir Siyah)
                            2008 Alfa Romeo 159 1.9JTDm Q-Tronic Distictive Plus(Siyah)

Yorum

Yeni C4'ü kullandım.

Yalıtımı cidden çok başarılı. Motor ve rüzgar sesi neredeyse girmiyor aracın içine. Kendi segmentindeki bütün araçlardan daha iyi diyebilirim bu konuda.

Start-Stop ise mükemmel çalışıyor. Gaza basmanızla çalışması bir oluyor. Hiç zaman kaybı yaşatmıyor.

1.6 e-HDi motorun performansı gayet yeterli.

Ön göğsün büyük kısmında yumuşak bir malzeme kullanılmış ve kalite hissi çok yüksek. Parlak gri kaplama da çok güzel duruyor.

Aracın süspansiyon sistemi konfor odaklı ayarlanmış. Yoldaki hafif dalgaları neredeyse hissedilmez yapıyor ve sessiz çalışıyor.

Ön koltuk genişliği ve dolgu malzemesi gayet iyi. Arka koltuklar da yeterli hacmi sunuyor.

Ben bu aracı çok beğenmiştim, eminim siz de beğenirsiniz. O yüzden şimdiden hayırlı olsun diyeyim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                                C4'ünde, Focus'unda alayına ne bu fiyatlar böyle 60-70bin, az daha ekle Focus yerine Insignia 2.0 CDTI al bari abi uçmuşlar iyice

Berker otomatikleştirilmiş manuel şanzımanın iyisi mi olurmuş ya oleyy o tür şanzımanların alayı çöp bence, ne otomatiğin konforu nede manuelin keyfi var ya ihihi
                                Olur Çağrıcım olur bal gibi olur merak etme sen =) Bknz Easytronic vs Auto6R =) yani kötü vs iyi (sıralama aynı : ) )

Yorum

İşleniyor...
                                X