1 turda 3 kere ateşleme, 1.3 cc 260 HP Mazda Rx8 diyorlar..
Beyaz bitane yollarda volta atıyor takılacak araç arar..
Kapışacaktık tırstım.. Yanaşmadım.
Ne dersiniz ? Yermi bizim canavar bu araba özetini ?
wankel motor mazda kullanıyor ucak protatipi iki adet 650 cc lik motorun birleşimi ,
3000 km de bir yağ değişimi yapılıyor en iyi bakım prosedüründe gündelik kullanımdada her 3 günde bir yağ kontrolü yapılması gerekiyor bu wankel motorda piston yok rotor dediğimiz üçgen uclu kolar olduğundan ötürü rektefiye yapılamıyor komple motor değişiyor 20 binde motor yiyenleri biliyorum motorun komple fiyatı 15 bin tl civarında gündelikte pek kullanılıcak bir araç değil redline canavarı ve drifte çok müsait bir araba vergi avantajı olmasına karşın yakıtı 15 lt civarında seyir ediyor performans kullanımında...
Kıbrıs ta okuduğum için çok yakından tanırım Japon arabalarını... Japon araçlar orada ucuz olduğundan çok fazla rx8 vardı. 1.3 motor olmasına rağmen özel donanıma sahiptir. bizim motorlaran farklı sistemi vardır ve tehlikeli bir araçtır pek yanaşmayın derim ancak şöyle bir durum var, 100bin km den sonra motor perte bağlar. 80bin de fln elden çıakrtırlar. Çünkü o kadar basmaya dayanmıyor
Top speed te felan hiç şansımız yokmu yani ?
Gerçi kalkışta açtığı arayı top speed te kapatmak için sanırım 1-2 saat basmak lazım ardından
Neyse bulaşmadığım iyi olmuş desenize..
araba dediğnde piston olur :-)oda ne dönerek güç üreten arabamı olurmuş ihihi
Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun... [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Yorum