Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yerli Otomobil Kopya mı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Yerli Otomobil Kopya mı

Teklas Kaucuk baya otomobil firmalarına ürün üretiyorlarmış clapclap clapclap

http://www.teklas.com.tr/tr/musterilerimiz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşin iç yüzünü tam bilmediğimiz için konuya dahil olmak istemiyordum,
      Yıllar sonra üretime girecek aracın şimdiden seçim öncesi duyurulmasında gerçekte amaç nedir,
      Söylenildiği gibi araç sadece prototip olarak mı kullanıldı,
      Mühendisin açıkladığı gibi motorunda bir değişiklik varmı (elektrikli motordan bahsediliyor ama videoda bildiğimiz motor sesi geliyordu)
      gibi gibi, bilmediğimiz ve sadece söylenenlere inanabileceğimiz yada inanmayacağımız konular var.
      (yazının bu kısmına kadar yazdıklarıma lütfen cevap verilmesin, konu başka yerlere çekilebilir )

Ama şu konuyu tüm milletimizin kabullenmesi lazım diye düşünüyorum.
      Türk Malı araba yapacağız diye bir arabanın %100 her şeyini Türkiye'de yapamayız, Türk markalardan alamayız.
      Fatih abinin örnek verdiği gibi koskoca Insignia'da bile Türk Malı parçalar bulunmakta. Opel Alman markası değil mi?

Aracın Cadillac kopyası olduğuna yada tamamen Cadillac olduğuna gülenlerden 1 kişi bile şuan oturup sıfırdan tamamen özgün bir otomobil üretebileceğimize inanıyor mu? Bende buna gülerim
      Şuan bahsi geçen araç gerçekten Türkiye'ye birşeyler kazandırmak için mi yapılıyor, doğru şekilde planlı programlı mı ilerliyor yoksa Anadol gibi birilerinin menfaati uğruna halkımıza kakalanıp işi bitince rafa kaldırılacak bir proje midir bilemem
      ama biz böyle kendi kendimize çelme takarsak, yapılan işlerle dalga geçersek, emeklemesini bilmeden yürümeye kalkarsak, ne oturduğumuz yerden kalkabiliriz, ne adam akıllı bir iş yapabiliriz.
      Sıfırdan bir anda 4.4lük araba çıkarmayı planlayan tüm projelerin sonu Şamil gibi, Sazan gibi hatta Etox gibi olur.
      Daha bir binek otomobilimiz yokken Supersport yapmak bizim neyimize?

Başka bir konu; biz araba yapacağız ama bir babayiğit arıyoruz derseniz kimse bu kadar büyük bir işin altına elini koymaz. Tamamen Türkiye'de üretilmiş bir araba istiyorsanız, motor ise motoru üretecek bir babayiğidi desteklersin, mekanik ise mekanik, kauçuk/plastik ise o sektörden birilerini desteklersin. Böyle böyle 3-5 babayiğidi bir başarıya ulaştırıp tedarikçilerini sağladıktan sonra yapabileceğin en uç nokta olan otomobil üretimine geçersin.

Şuan dünya markası olan markaların birçok şeyi kendi bünyesinde yapabilmesinin sebebi, onlar bu işe başlarken otomobiller bu kadar detaylı değildi, kaportaya kullandığı sac ile ön konsolu da yapabiliyordu, çizeceği rastgele bir tasarımın oluşturacağı rüzgar sesini düşünmeden araba tasarlayabiliyordu. Zaman içinde imkanlar geliştikçe onlarda atölyelerini ve yaptıkları işleri büyüttüler.
      Devrim otomobili ile başladığımız iş yarım kalmasa ve devam etse biz de aynı bunları yapabilirdik.
      Ama şuan zaten sektörün en az 100 yıl gerisinden geliyoruz, başkalarının 100 yılını verdiği şeyi hoba deyince yapabileceğinizi sanıyorsanız aradığınız ena..., pardon babayiğit bulunamıyor

Bugün dünyanın en pahalı otomobillerinden biri olan Pagani'nin motorunu Mercedes veriyor. Bir arabadan milyon dolarlar kazanan adam neden kendi motorunu üretmiyor?
      Shangyong denilen marka Mercedes motoru kullanmıyor mu?
      Yine bir çoğumuzun gücümüzün yetmeyeceği Wiesmann neden kendi motor yapmıyor da BMW motoru kullanıyor?

Motoru geçelim yedek parçaya gelir isek;
      Etox zamanında iç mekanda Megane parçaları kullanmıştı. (Bende dalga geçtim ama pişmanım)
      Bir araba için (hemde üretilmemiş bir araç) direksiyon, ön konsol, kapı döşemeleri, koltuklar vs. yüzlerce parçayı özgün şekilde tasarladık diyelim,
      henüz satıp satmayacağı belli olmayan bir otomobil için bu parçalardan 100-200 tane üretilebileceğini sanıyor musunuz?
      Araca halkın gücünün yetebileceği bir maliyeti olması için 100bin, 200bin, 300bin gibi adetlerde üretilmesi gerekir ki maliyet düşsün.
      Aracın motorunu kendimiz yapıyoruz, kaportasını kendimiz yapıyoruz, yürüyen aksamını da kendimiz yapıyoruz, hepsini yaptık bu kadar irili ufaklı binlerce parçayı da kendimiz yapacağız değil mi

Diyeceğim şudur ki;
      1961'de bize bir çelme atılmış, düşmüşüz ve o günden beri kalkmaya çalışmamışız.
      Yıllar sonra kalkmaya çalıştığımız zaman kendi kendimize gülmeyelim, ufakta olsa bir adım atmaya çalışalım,
      şimdi birşey yapmamamız bize hiçbir şey kazandırmayacak ve durduğumuz yerde sayacağız hatta diğerleri geliştiği için biz geriye gideceğiz.
      Bugün yaptıklarımızı 10 yıl önce yapmış olsak şimdi çok daha ileride olurduk. Bu yüzden geç kalmadan birşeyler yapmaya, yapanları desteklemeye bakalım.
      61'de arabanın benzini bittiği için gülenlere şuan nasıl kızıyor ve Devrim'in durdurulmasından sorumlu tutuyorsak, Tarihin gelecekte bizi de bu Cadillac'dan sorumlu tutabileceğini unutmayalım
      InsigniaTEAM

Yorum

Konuya sonradan dahil olmuş gibi olacağım ama kendimce bir açıklama yapmak istiyorum. Bu konuda insanların kızdığı nokta kopyalanması değil. Elbette kopyalanacak. Yoğurt bile başka yoğurtla mayalanıyor. Kızılan nokta bilgi toplumu olunan bir çağda kopyalanmanın anlaşılmayacağının sanılması ve gelen eleştriler üzerine "biz aslında teknik altyapı, motor v.b. üzerinde çalışıyoruz, şasiyi tasarlamadık ödünç aldık" minvalinde açıklamalar yapılması oldu. Eğer en başta bu açıklamalar yapılsaydı hem tartışmalar bu noktaya gelmeyecekti, hem de insanlar "Afferin hazır şasiyi kulanmış akıllılık etmişler" diyeceklerdi.

Ben projeyi destekliyorum. Kaynaklarını teknoloji geliştirmeye ayırsınlar. Nasıl bir elektrikli sistem tasarlayacaklar bilmiyorum ama piyasanın ciddi anlamda hibride ihtiyacı var çünkü batarya teknolojisi hala olgunluğa ulaşmadı. Önce içten yanmalı motorda boşa üretilen ve harcanmayan enerjinin önüne geçmeliler. Varolanı bir adım ileriye taşımak iyi bir başlangıç olacaktır.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

İlk once duzeltmek lazim,yerli otomobil kopya degil logo iptali yapilmis modifiyeli bir arabadir. Orjinali Spor bir on panjur ile degistirilmis estetik bir gorunum yakalanmistir. Mat kaplama ve degisik baski turunden desenlerle islem tamamlanmistir.,
          Yerli araba olayi iyi hos guzel bir sohbet konusu,ama bu cadillac logo iptali yapilmis araclari gostermek yerine,bizim yerli otoya acaba gercektende ihtiyacimiz var mi ? Varsa neden var ? Bu arac dunyada kime satilacak,kim alacak,hangi pazara girebilecek bunlar cevaplansa bunlar aciklansa cok daha iyi olur. Ha diyorlarsaki biz kendi halkimiza ucuz ama kaliteli araca bindirmek istiyoruz,sen arge calismasi yapan,milyar dolarlik yatirimlar yapan,tesisler kuran,muhendis isci tekniker calistiran ve araba ureten bir de ustune bu istem kar elden ama senin hic bir sey yapmadan bu yatirimlardan daha cok para kazanarak "harac" aldigin otv yi bi cikar biz zaten kaliteli guzel araca bineriz. Ayrica sunuda belietmek isterim,her ulkenin bir yerli otomobili bir telefon markasi vs olacak diye bir zorunlulukta yok. Satamadiktan gelistiremedikten sonra anlami yok. Kaldiki biraz 2015 yili,bilisim cagi teknoloji cagini akilli ev yapmak saniyorlar heralde. İnsaatla pompalanan bir ekonomi degilde bilisim uzerine bir kurgu cok daha gerekli..

Y.Ozdil in bu konuyla ilgili cok guzel yazisi,hani uydular falan varya bizim yaptigimiz,

Uydu
          20/12/2012 -
          Ya Allah bismillah...

Göktürk 2’yi gönderdik.
          *

Kıllık yapmak istemem ama...
          Göktürk 1 nerede birader?

*

İnsan daha 1’inciyi göndermeden 2’nciyi gönderir mi?

*

Ahaliye “2011’de uzaya göndericez” diye müjdelenen Göktürk 1’i... İtalyan-Fransız firmasına sipariş etmemiz, o İtalyan-Fransız firmasının en kritik parçayı, uydu kamerasını mecburen İsrail’den alacak olması, ancak, İsrail’in bu kamerayla dünyanın her yerini görürsün, İsrail topraklarını göremezsin şartı koyması... Ve, bu hazin öykü neticesinde Göktürk 1’in daha fırlatılmadan suya düşmesi nedeniyle olabilir mi acaba?

*

Fransa ve İsrail’le kapalı kapılar ardında sözleşme imzalayıp... Miting meydanlarında esip gürleme rolleri kestiğimiz için olabilir mi mesela?

*

Askeri açıdan çok daha kabiliyetli model olan Göktürk 1’in akıbetinden hiç bahsetmeden... “Yüzde yüz yerli” diye kakalanan Göktürk 2’nin kamerası Güney Kore’den mi satın alındı yoksa? Denge ve konum belirleme modülü İngiltere’den, tepki tekerleri ABD’den, manyetik tork çubukları Almanya’dan, itki sistemi İsrail’den getirilmiş... Titreşim testleri Fransa’da yaptırılmış olabilir mi?

*

Fırlatan zaten Çin.

*

Hadi diyelim, Göktürkler’i tarihten Çinlilerin sildiğini unuttuk... Yerli malı, alt tarafı burundan pervaneli pırpır uçağı bile henüz uçuramayan Türkiye, yüzde yüz yerli uydu’yu nasıl uçurduğunu hiç merak etmez mi?

*

Metrobüs, uçak, uydu fark etmez diyen arkadaşlar... Göktürk 2’den önce, Rusya’dan fırlattıkları uyduyu, uzay boşluğunda kaybetmiş ve bunu sizden gizlemiş olabilirler mi? Güneş panelleri yanlış monte edildiği için, pili bitmiş, 15 senelik ömrü 3 senede tükenmiş, sözleşmeyi yanlış imzaladıkları için üretici firmadan zırnık alamamış, meselenin üstünü örtüp, hiç seslerini çıkarmamış olabilirler mi?

*

Aynı badem arkadaşlar... Gözlem uydusunu kaybettikleri sene, bi tane de haberleşme uydusu kaybetmiş, yörünge hakkımızı başkalarına kaptırmamak için güya kimseye çaktırmamış, hadise ayyuka çıktıktan sonra, iftira atılıyor, uydu muydu kaybetmedik, ömrü vefa etmedi, hepsi bu demiş olabilirler mi?

*

Ve...

*

İş bulamadığı için polis olan “astronomi ve uzay bilimleri” mezunu polisimizin, şehit düştüğü hafta, uydu fırlatma töreni yapılırken...
          O uyduları bir gün gerçekten “yüzde yüz yerli” yapacak olan ODTÜ’lü gençleri, o şehidin meslektaşlarına coplatmaktan, gazlatmaktan utanmaz mı bu ülke?
          2015 BMW F30 M Sport

Yorum

Benim hoşuma gitmeyen nokta, madem başka bir aracın gövdesi kullanıldı o zaman yerli araba prototipi olarak değil ilk yerli motor tanıtılır ve aracın menşei ve amaç tam olarak anlatılır , fakat seçimden iki hafta önce bu şekilde bir tanıtım açıkçası karşındakine hakaret olmuştur. Bu alta verdiğim link doğru mu bilemiyorum. Doğru olsüduğunu düşünor ve onları tebrik ediyorum demek ki bu şekilde tasarım yapılarakta araç yapılabiliyor
            https://www.facebook.com/HacettepeRe...0&pagefilter=3
            İnşallah kendi arabamızı yapacağız ve bende Allah'ın izniyle ilk alanlardan olacağım

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
            Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
              Benim hoşuma gitmeyen nokta, madem başka bir aracın gövdesi kullanıldı o zaman yerli araba prototipi olarak değil ilk yerli motor tanıtılır ve aracın menşei ve amaç tam olarak anlatılır , fakat seçimden iki hafta önce bu şekilde bir tanıtım açıkçası karşındakine hakaret olmuştur. Bu alta verdiğim link doğru mu bilemiyorum. Doğru olsüduğunu düşünor ve onları tebrik ediyorum demek ki bu şekilde tasarım yapılarakta araç yapılabiliyor
              https://www.facebook.com/HacettepeRe...0&pagefilter=3
              İnşallah kendi arabamızı yapacağız ve bende Allah'ın izniyle ilk alanlardan olacağım
              Bu da özgün bir tasarım değil sağdan soldan esinlenme var ama hiç olmazsa başka bir arabanın kasasını alıp da sadece motorla uğraşıp yeni araba yaptık dememiş adamlar.
              ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Otomobil falan yapılmayacak şey değil, yurtiçinde büyük firmalara üretim yapan o kadar tedarikçi var. Az satılır, satılmaz vs diye de düşünmemek lazım. Üretim yüzünden zarar da edilse yapılması lazım, ucuza geldiği için sürekli yabancı ürünler alarak, kullanarak ülke teknolojisi gelişmez. Bizi 1950'lerde öyle aldattılar, siz yapmayın, uğraşmayın biz daha ucuza size veririz diyerek.
                ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

TÜRK MALI İDİ, ÜRETİYORDU

Yıllar sonra, 1988’de, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri ortak projesi harekete geçirildi. Tuzla’da, “Askeri Jeep (jip) Üretimi”…
                  Ve Tuzla Jeep Fabrikası, 1990’da seri üretime geçti. 15 yıldan fazla sürede, yerli 13 bin kadar askeri jip üretti, çeşit çeşit; her ihtiyacı karşılayan…

Sonra, 2006’da, üretim durduruldu, hiçbir açıklama yapılmadan!..
                  “İhtiyaç yok” denildi. Artık ihtiyaçlar daha pahalıya gelen ithal araçlarla gideriliyor…

Tuzla üretimi askeri araçlar halen TSK’da kullanılıyor. Bu üretimlerin ayrıntıları, “askeri proje” olması nedeniyle saydamlıktan uzak tutuldu. Üretimin neden durdurulduğunu değil kamuoyu ve basın; projede görev alan askeri ve sivil uzmanlar dahi anlayamadı, açıklayamadı.

NE OLDU ? NEDEN OLDU?

“Tuzla Jeep Fabrikası’nda üretime neden son verildi?” sorusu, bu işin içinde olan kime sorulmuşsa, yüzlerinde anlamlı, hüzünlü bir ifade görülmüş..
                  Yanıt hep aynı: “Bilmiyorum. Anlamadım.” Ama sanki biliyorlar, anlıyorlar da söyleyemiyorlar gibi…

Bu konuda, en açık konuşan ve bilgilendiren isim, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Güçlü. Kendisi, Tuzla Fabrikası’nda yerli jip üreten ekibin içinde yıllarca görev üstlenmiş bir mühendis ve akademisyen…

“Neler oldu? Neden oldu? Tuzla Jeep Fabrikası’nın yerli üretimi neden durduruldu?” sorusuna yanıt verirken;
                  “Bu konuyu yetkililer de bilmiyor. Yanıtı ancak üst düzey makam ve yetkililer verebilir, onlara sormak lazım. Ordu’nun bir konsept değişikliği yapacağı, imalat sektöründen çıkacağı, farklı bir konsepte gireceği şeklinde bir düşünce ifade ediliyordu. Bu fabrikada üretimin durdurulacağı, hatta fabrikanın kapatılacağı zaten sürekli konuşulan bir şeydi. Birileri bu işten memnunken, birileri de rahatsız olmuş olabilir”dedi.
                  “İmalat kolay iş değil. Yatırım, risk gerektirir. Herkes bunu göze alamıyor. Çoğu sanayici bundan kaçınıyor, ithalat kolaya geliyor. TSK da bugün ithal ediyor… Bizim yapmaya, gerçekleştirmeye çalıştığımız; yerli olarak ürettiğimiz ama her seferinde içeriden ve dışarıdan önümüzün kesildiği onlarca proje var.

Devrim arabaları bir örnek… Benzin unutuldu diye proje iptal edilir mi? Buna kim inanır? Türkiye uçak yapıp Hollanda’ya ihraç ettiği zaman da proje durduruldu. Dış güçler engel oluyor ama tabii içerden de onlara destek olanlar çıkıyor.”
                  Kaynak..Basın...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                    İşin iç yüzünü tam bilmediğimiz için konuya dahil olmak istemiyordum,
                    Yıllar sonra üretime girecek aracın şimdiden seçim öncesi duyurulmasında gerçekte amaç nedir,
                    Söylenildiği gibi araç sadece prototip olarak mı kullanıldı,
                    Mühendisin açıkladığı gibi motorunda bir değişiklik varmı (elektrikli motordan bahsediliyor ama videoda bildiğimiz motor sesi geliyordu)
                    gibi gibi, bilmediğimiz ve sadece söylenenlere inanabileceğimiz yada inanmayacağımız konular var.
                    (yazının bu kısmına kadar yazdıklarıma lütfen cevap verilmesin, konu başka yerlere çekilebilir )

Ama şu konuyu tüm milletimizin kabullenmesi lazım diye düşünüyorum.
                    Türk Malı araba yapacağız diye bir arabanın %100 her şeyini Türkiye'de yapamayız, Türk markalardan alamayız.
                    Fatih abinin örnek verdiği gibi koskoca Insignia'da bile Türk Malı parçalar bulunmakta. Opel Alman markası değil mi?

Aracın Cadillac kopyası olduğuna yada tamamen Cadillac olduğuna gülenlerden 1 kişi bile şuan oturup sıfırdan tamamen özgün bir otomobil üretebileceğimize inanıyor mu? Bende buna gülerim
                    Şuan bahsi geçen araç gerçekten Türkiye'ye birşeyler kazandırmak için mi yapılıyor, doğru şekilde planlı programlı mı ilerliyor yoksa Anadol gibi birilerinin menfaati uğruna halkımıza kakalanıp işi bitince rafa kaldırılacak bir proje midir bilemem
                    ama biz böyle kendi kendimize çelme takarsak, yapılan işlerle dalga geçersek, emeklemesini bilmeden yürümeye kalkarsak, ne oturduğumuz yerden kalkabiliriz, ne adam akıllı bir iş yapabiliriz.
                    Sıfırdan bir anda 4.4lük araba çıkarmayı planlayan tüm projelerin sonu Şamil gibi, Sazan gibi hatta Etox gibi olur.
                    Daha bir binek otomobilimiz yokken Supersport yapmak bizim neyimize?

Başka bir konu; biz araba yapacağız ama bir babayiğit arıyoruz derseniz kimse bu kadar büyük bir işin altına elini koymaz. Tamamen Türkiye'de üretilmiş bir araba istiyorsanız, motor ise motoru üretecek bir babayiğidi desteklersin, mekanik ise mekanik, kauçuk/plastik ise o sektörden birilerini desteklersin. Böyle böyle 3-5 babayiğidi bir başarıya ulaştırıp tedarikçilerini sağladıktan sonra yapabileceğin en uç nokta olan otomobil üretimine geçersin.

Şuan dünya markası olan markaların birçok şeyi kendi bünyesinde yapabilmesinin sebebi, onlar bu işe başlarken otomobiller bu kadar detaylı değildi, kaportaya kullandığı sac ile ön konsolu da yapabiliyordu, çizeceği rastgele bir tasarımın oluşturacağı rüzgar sesini düşünmeden araba tasarlayabiliyordu. Zaman içinde imkanlar geliştikçe onlarda atölyelerini ve yaptıkları işleri büyüttüler.
                    Devrim otomobili ile başladığımız iş yarım kalmasa ve devam etse biz de aynı bunları yapabilirdik.
                    Ama şuan zaten sektörün en az 100 yıl gerisinden geliyoruz, başkalarının 100 yılını verdiği şeyi hoba deyince yapabileceğinizi sanıyorsanız aradığınız ena..., pardon babayiğit bulunamıyor

Bugün dünyanın en pahalı otomobillerinden biri olan Pagani'nin motorunu Mercedes veriyor. Bir arabadan milyon dolarlar kazanan adam neden kendi motorunu üretmiyor?
                    Shangyong denilen marka Mercedes motoru kullanmıyor mu?
                    Yine bir çoğumuzun gücümüzün yetmeyeceği Wiesmann neden kendi motor yapmıyor da BMW motoru kullanıyor?

Motoru geçelim yedek parçaya gelir isek;
                    Etox zamanında iç mekanda Megane parçaları kullanmıştı. (Bende dalga geçtim ama pişmanım)
                    Bir araba için (hemde üretilmemiş bir araç) direksiyon, ön konsol, kapı döşemeleri, koltuklar vs. yüzlerce parçayı özgün şekilde tasarladık diyelim,
                    henüz satıp satmayacağı belli olmayan bir otomobil için bu parçalardan 100-200 tane üretilebileceğini sanıyor musunuz?
                    Araca halkın gücünün yetebileceği bir maliyeti olması için 100bin, 200bin, 300bin gibi adetlerde üretilmesi gerekir ki maliyet düşsün.
                    Aracın motorunu kendimiz yapıyoruz, kaportasını kendimiz yapıyoruz, yürüyen aksamını da kendimiz yapıyoruz, hepsini yaptık bu kadar irili ufaklı binlerce parçayı da kendimiz yapacağız değil mi

Diyeceğim şudur ki;
                    1961'de bize bir çelme atılmış, düşmüşüz ve o günden beri kalkmaya çalışmamışız.
                    Yıllar sonra kalkmaya çalıştığımız zaman kendi kendimize gülmeyelim, ufakta olsa bir adım atmaya çalışalım,
                    şimdi birşey yapmamamız bize hiçbir şey kazandırmayacak ve durduğumuz yerde sayacağız hatta diğerleri geliştiği için biz geriye gideceğiz.
                    Bugün yaptıklarımızı 10 yıl önce yapmış olsak şimdi çok daha ileride olurduk. Bu yüzden geç kalmadan birşeyler yapmaya, yapanları desteklemeye bakalım.
                    61'de arabanın benzini bittiği için gülenlere şuan nasıl kızıyor ve Devrim'in durdurulmasından sorumlu tutuyorsak, Tarihin gelecekte bizi de bu Cadillac'dan sorumlu tutabileceğini unutmayalım
                    clapclap

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

İlk önce yapmamız gereken şey ülkemize yatırım yapan firmaların ürettiği ürünlerdeki ÖTV yi kaldırmak.
                      Böylece ülkemizde üretilen araçlar çok daha fazla satılacak.Vatandaş nerdeyse yarı fiyatına araç alabilecek.Böylece halkımız kaliteli ürüne çok daha ucuza binecek.Kaza yaptığında ortadan ikiye ayrılan kuş serisi veya toros gibi araçlara mahkum kalmayacak.Yok yere yaşamını yitirmeyecek.Diğer firmalara örnek olacak ,yatırım çekilecek.Daha fazla kişiye iş imkanı sağlanacak.Dolaylı olarak yan sanayi gelişecek.yeni iş kolları açılacak.Bence bu bile bizim yerli otomuzu üretmekten daha fazla katkı sağlar ülkemize.ama nerde bunu göze alabilecek yetkili.
                      Hani diyorlarya WV ülkemize çivi çakmadı diye.Çivi çakan firmalara bir kolaylık mı sundun ki WV gelsin sana yatırım yapsın.
                      yerli otoyu üretecek olan firmaya ÖTV muhafiyeti sözü verildi mi?Vatandaşa ÖTV siz satabilecek mi?
                      3. hava limanı gibi yolcu gelmese bile o gelmeyen yolcunun parasını devlet garanti etti.
                      Bu yerli aracı yapacak firmayada devlet garanti versin ozaman desin ki ben sana bilmem kaçtane araç satışı garantisi veriyorum.
                      Kusura bakmayın ama bu şartlarda kimse yerli oto falan yapmaz bakın yapamaz demiyorum yapmaz.
                      Siz hazır iyi bir gelirin varken risk alıp ne olduğu belirsiz kazanıp kazanmayacağın meçhul olan bir işe para yatırırmısın??gerçekten iyi garantiler verilir ise emin olun herkes yapar ama henüz öyle birşey yok.
                      Çünkü vergi geliri çok iyi olan bir sektörü kimse öldürmez bu sadece bir oyalama okadar.
                      2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                      2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
                        İlk önce yapmamız gereken şey ülkemize yatırım yapan firmaların ürettiği ürünlerdeki ÖTV yi kaldırmak.
                        Böylece ülkemizde üretilen araçlar çok daha fazla satılacak.Vatandaş nerdeyse yarı fiyatına araç alabilecek.Böylece halkımız kaliteli ürüne çok daha ucuza binecek.Kaza yaptığında ortadan ikiye ayrılan kuş serisi veya toros gibi araçlara mahkum kalmayacak.Yok yere yaşamını yitirmeyecek.Diğer firmalara örnek olacak ,yatırım çekilecek.Daha fazla kişiye iş imkanı sağlanacak.Dolaylı olarak yan sanayi gelişecek.yeni iş kolları açılacak.Bence bu bile bizim yerli otomuzu üretmekten daha fazla katkı sağlar ülkemize.ama nerde bunu göze alabilecek yetkili.
                        Hani diyorlarya WV ülkemize çivi çakmadı diye.Çivi çakan firmalara bir kolaylık mı sundun ki WV gelsin sana yatırım yapsın.
                        yerli otoyu üretecek olan firmaya ÖTV muhafiyeti sözü verildi mi?Vatandaşa ÖTV siz satabilecek mi?
                        3. hava limanı gibi yolcu gelmese bile o gelmeyen yolcunun parasını devlet garanti etti.
                        Bu yerli aracı yapacak firmayada devlet garanti versin ozaman desin ki ben sana bilmem kaçtane araç satışı garantisi veriyorum.
                        Kusura bakmayın ama bu şartlarda kimse yerli oto falan yapmaz bakın yapamaz demiyorum yapmaz.
                        Siz hazır iyi bir gelirin varken risk alıp ne olduğu belirsiz kazanıp kazanmayacağın meçhul olan bir işe para yatırırmısın??gerçekten iyi garantiler verilir ise emin olun herkes yapar ama henüz öyle birşey yok.
                        Çünkü vergi geliri çok iyi olan bir sektörü kimse öldürmez bu sadece bir oyalama okadar.
                        Yerliye vergi indirimi diye birşey söz konusu dahi olamaz, ithale vergi bindirimi daha tatlı geliyor
                        InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                          Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
                          Yerliye vergi indirimi diye birşey söz konusu dahi olamaz, ithale vergi bindirimi daha tatlı geliyor
                          İthale vergi koysun zaten ben ondan geçtim zaten araç parası kadar vergiyide veriyoruz devletimize.bari burda üretilen ithal araçlara bir güzellik yap ÖTV %45 değil %10 yap ne bileyim ama bişeyler yap yani.
                          Kdv zaten alsın ona itirazım yok sonuçta devletin gelir kaynağı vergi.
                          ancak burda milletin aklı ile dalga geçmeye gerek yok.babayiğit yok diye iş adamlarını suçlamaya gerek yok.
                          okadar biliyorsan sen yap devlet eliyle, sistemi oturt satış patlaması yaptır sonra özelleştirisin.en iyi yaptığımız şey zaten özelleştirme

Yorum

İş dönüp dolaşıp devlete geliyor

Arkadaşlar uyanın lütfen Hükümette A,B,C,D vs.. hangisi olursa olsun üretim olmadıkça vergi yükünü hafifletemezler

Şu an gelişmiş gördüğümüz ülkelerin hepsi geçmişte şu an karşı çıktığımız projeleri yapmışlar ve sistemlerini düzeltmişler. Bu imrendiğimiz ülke haline gelmişler ama süreç bir günde bir yılda olmamış sönen bir ateşin küllerinden doğan yeni Türkiye’ye gelen sen sus otur giden sen sus otur demiş ama artık Türkiye büyüdü bu seferde biz içerden sen sus otur demeyelim.

Fransa da kardeşim çalışıyor onu ziyarete gittiğimde düzenli kontrollü elektrik ve ısınmanın çok ucuz olduğu herkeste araç olduğu caddelerdeki bütün ağaçlar özel ağaç kuaförleri tarafından şekillendiğini ve şehrin altından geçen tünelleri ve metroları gördüm ve yol kenarlarında nükleer santralleri gördüm oradaki Türklerle görüştüğümde işin acı kısmı ortaya çıktı adamlar tünellerin yapımında yıllarca Cezayir, Fas, Tunus gibi sömürge ülkeler vatandaşlarını köle olarak çalıştırmışlar nerede pis iş var Arap yâda Türklere yaptırmışlar Avrupa’da en çok nükleer enerjiye karşı çıkan Fransa ama Avrupa’da en çok nükleer santral kendilerinde bulunuyor

Bu gün hepimizin gördüğü yaşadığı kimsenin inkâr edemeyeceği bir insanlık dramını yaşıyoruz komşumuz olan Suriye’deki savaş yüzünden ülkelerinden kaçan göç eden mültecilerin birinci hedefleri Türkiye ikinci hedeflerinde Avrupa. Bu yolda yüzlercesi binlercesi yollarda telef oluyor ne için daha güçlü bir ülkede daha iyi yaşamak için her şeylerini geride bırakarak Avrupalı olmak istiyorlar ve bunun bedeli çok ağır oluyor.

Kıssadan hisse almak lazım derler bizlerde aynı hatayı yapıyoruz bizlerde bu gidişle kendi kendimizi içten içe kemirmeye devam edersek geleceğimiz Suriye’den ve diğer parçalanmış ülkelerden farklı olmayacak.

Bundan yıllar önce bir siyasal birimci ile görüştüğümde o zamanlar bana hadi ya yok öyle şey olmaz yapamazlar dediğim olaylara şimdi inanmaya başladım konunun özetinde şu vardı.

Dünya nüfusu artıkça ara ara temizlik olur bazen bu Yaratıcı tarafından olur bağ zende insanlar yapar.
                            Dünyada silah savaşlarının pek önemi olmayacak cephede savaşmak olmayacak örnek Rusya 1500 km den nokta atışı bomba attı ve kimse ne olduğunu anlayamadı

Bu savaşlar yerine dinler savaşı Haçlı seferleri başlayacak diyordu bu gün bakıyorum çevremizdeki ve dünyadaki Müslüman kimliği olan ülkeler bir bir düşürülüyor parçalananıyor ve sahipsiz bırakılıyor dış güçlere borçlandırılıp modern köle olarak yaşamaya devam ediyorlar.

Günün sonunda acı ama gerçekler bunlar

Biz ülke olarak tabuları yıkıp kutupçuluk yapmak yerine birlikte olsak o imrendiğimiz ülkelerden daha güçlü ve kuvvetli oluruz bu davet bu ülke içinde yaşan bütün ırklara,mezhepler,toplumlara dır.

Allah’ım bu vatanı bu ülkeyi bizlere emanet eden şehitlerin yüzü suyu hürmetine bağışlasın.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Amin clapclap
                              InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                                İş dönüp dolaşıp devlete geliyor

Arkadaşlar uyanın lütfen Hükümette A,B,C,D vs.. hangisi olursa olsun üretim olmadıkça vergi yükünü hafifletemezler

Şu an gelişmiş gördüğümüz ülkelerin hepsi geçmişte şu an karşı çıktığımız projeleri yapmışlar ve sistemlerini düzeltmişler. Bu imrendiğimiz ülke haline gelmişler ama süreç bir günde bir yılda olmamış sönen bir ateşin küllerinden doğan yeni Türkiye’ye gelen sen sus otur giden sen sus otur demiş ama artık Türkiye büyüdü bu seferde biz içerden sen sus otur demeyelim.

Fransa da kardeşim çalışıyor onu ziyarete gittiğimde düzenli kontrollü elektrik ve ısınmanın çok ucuz olduğu herkeste araç olduğu caddelerdeki bütün ağaçlar özel ağaç kuaförleri tarafından şekillendiğini ve şehrin altından geçen tünelleri ve metroları gördüm ve yol kenarlarında nükleer santralleri gördüm oradaki Türklerle görüştüğümde işin acı kısmı ortaya çıktı adamlar tünellerin yapımında yıllarca Cezayir, Fas, Tunus gibi sömürge ülkeler vatandaşlarını köle olarak çalıştırmışlar nerede pis iş var Arap yâda Türklere yaptırmışlar Avrupa’da en çok nükleer enerjiye karşı çıkan Fransa ama Avrupa’da en çok nükleer santral kendilerinde bulunuyor

Bu gün hepimizin gördüğü yaşadığı kimsenin inkâr edemeyeceği bir insanlık dramını yaşıyoruz komşumuz olan Suriye’deki savaş yüzünden ülkelerinden kaçan göç eden mültecilerin birinci hedefleri Türkiye ikinci hedeflerinde Avrupa. Bu yolda yüzlercesi binlercesi yollarda telef oluyor ne için daha güçlü bir ülkede daha iyi yaşamak için her şeylerini geride bırakarak Avrupalı olmak istiyorlar ve bunun bedeli çok ağır oluyor.

Kıssadan hisse almak lazım derler bizlerde aynı hatayı yapıyoruz bizlerde bu gidişle kendi kendimizi içten içe kemirmeye devam edersek geleceğimiz Suriye’den ve diğer parçalanmış ülkelerden farklı olmayacak.

Bundan yıllar önce bir siyasal birimci ile görüştüğümde o zamanlar bana hadi ya yok öyle şey olmaz yapamazlar dediğim olaylara şimdi inanmaya başladım konunun özetinde şu vardı.

Dünya nüfusu artıkça ara ara temizlik olur bazen bu Yaratıcı tarafından olur bağ zende insanlar yapar.
                                Dünyada silah savaşlarının pek önemi olmayacak cephede savaşmak olmayacak örnek Rusya 1500 km den nokta atışı bomba attı ve kimse ne olduğunu anlayamadı

Bu savaşlar yerine dinler savaşı Haçlı seferleri başlayacak diyordu bu gün bakıyorum çevremizdeki ve dünyadaki Müslüman kimliği olan ülkeler bir bir düşürülüyor parçalananıyor ve sahipsiz bırakılıyor dış güçlere borçlandırılıp modern köle olarak yaşamaya devam ediyorlar.

Günün sonunda acı ama gerçekler bunlar

Biz ülke olarak tabuları yıkıp kutupçuluk yapmak yerine birlikte olsak o imrendiğimiz ülkelerden daha güçlü ve kuvvetli oluruz bu davet bu ülke içinde yaşan bütün ırklara,mezhepler,toplumlara dır.

Allah’ım bu vatanı bu ülkeyi bizlere emanet eden şehitlerin yüzü suyu hürmetine bağışlasın.
                                Müslüman ülkeler bu hale demokrasi getirilecek diye geldi ve buna bizde ülke olarak göz yumduk.saddam,kaddafi ve esad hepsine cephe aldık.o eleştirdiğimiz avrupa ve amerikanın yanında yer aldık.şimdi onları gaddarlık ve canilikle suçluyoruz.bu işlerin bu hale gelmesinde en büyük etken bizim dış politikalarımızdır.şimdi ülkemiz mülteci akınına uğruyorsa bunun sebebi kusura bakmasın kimse bizi yönetenlerdir.
                                dünyanın yatırımı yapıldı Irak,Libya ve Suriyeye herşey güzel gidiyordu.iş yapıyor ürünlerimizi satıyorduk iyi ilişkilerimiz vardı ne olduda düşman olduk.Liderlerimiz birlikte tatil yapmışlardı zamnında o cani dedikleri Esad ile.
                                Sonuçta suçu ona buna atıp kendimiz dış kapının mandalı ve hiç bir şeyden haberimiz yok gibi davranamayız.
                                Büyük orta doğu projesi hayali yüzünden ülkemiz büyük bir bataklığın içine çekilmekte ve bu bataklık yakında inşallah bizide içine çekmez.
                                Allah yardımcımız olsun..

Yorum

İşleniyor...
                                X