Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Michelin CrossClimate

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Michelin CrossClimate

Michelin CrossClimate

Bugün Michelin’in lansmanını yaptığı CrossClimate lastiği ile ilgili genel bilgiler aşağıdaki gibidir.

İlk öncelik olarak Dünyadaki lastik piyasasına ve Michelin’e bakacak olursak;

- Avrupa’daki sürücülerin %65′i yazlık lastiklerini bütün yıl kullanıyorlar.
    - Michelin markası 6. nesil yeşil lastik üretiliyor.
    - Michelin çevre dostu lastikler sayesinde 17 milyar lt yakıt tasarrufu elde edilmiş.
    - Michelin lastikleri ile atmosfere 42 milyon ton karbondioksit daha az salınmış.
    - Ar-ge çalışmalarına 640 milyon euro yatırım yapılıyor.
    - Avrupa’da 300 milyon yıllık lastik satışı yapılıyor, 300 milyon lastiğin 80 milyonunu kışlık lastikler oluşturuyor.

Michelin CrossClimate öne çıkan özellikleri;

Michelin üretmiş olduğu yeni lastik 1 Mayıs 2015 tarihinde tüm Avrupa’da piyasaya çıkacağından bahsedildi. Lastiğin fiyatı konusunda net bir rakam verilmemiş olsa bile yaz lastiği ile kış lastiğinin arasında bir fiyat olacağını söylendi.

CrossClimate çarpıcı özellikleri;

- Bütün iklim koşullarına cevap verebilen bir lastik olması.
    - Dünyada ilk defa olmak üzere kış koşulları için sertifika almış bir yazlık lastik.
    - Michelin yazlık lastiğin tüm avantajlarından; güvenlik açısından, uzun vadeli kullanım açısından sürücüye sunuyor aynı zamanda bir kış lastiğinde hareketlilik açısından, frenleme açısından bütün kullanıcılar için kış koşullarında da sağlıyor.
    - Bütün değişken iklim koşullarına göre tasarlanmış olması.
    - Güvenlik açısından bütün taleplere cevap veriyor.
    - 5 milyon km yol testi yapıldı. Dünyanın çevresinde 125 defa dönmüş kadar.
    - Yazlık lastiklerin en iyisi ile kışlık lastiklerin en iyisini birleştirildi.
    - Filo kullanımı için çok kıymetli bir ürün olacağından bahsedildi.
    - İlk aşamada 21 boyutla piyasaya çıkarılacak, ilerleyen zamanlarda 2 boyut daha eklenip, toplam 23 boyutta piyasada olacak.
    - Tüm hız endekleri için piyasaya çıkacak.
    - Michelin CrossClimate hem -7′de hem de +7′de mükemmel performans gösteriyor.
    - Test edildiği ısılar; -30 derece ile +40 derecede test edilmiş.
    - Kış lastiği zorunluluğa karşı; Kışlık lastik mevzuatına cevap veriyor.
    - Üretim yeri olacak; Avrupa’da üretilecek.
    - Evergrip teknolojisi kullanılıyor.
    - Energy Saver+ benzer uzun kullanımı olacaktır. Bütün piyasadaki diğer 4 mevsim lastiklerden daha uzun süre kullanımı olacağından bahsedildi.
    - Yakıt tüketimi ve gürültü durumu; gürültü açısından 1, 2, 3 titreşim olarak 1 klasmanında bir lastik ve C derecesindedir.

http://www.youtube.com/watch?v=raoIcSI9oM0#ws

http://www.dailymotion.com/video/x2i...ssclimate_auto
    İnsignia >> 2010 >> 1.6 T Cosmo >> Teknik Gri
    Vw  CC  >> 2013 >> 1.4 TSİ BMT >>  Beyaz

Ynt: Michelin CrossClimate

Söylenildiği gibi bir ürünse, öteki markalar satışta nal toplarlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
      Söylenildiği gibi bir ürünse, öteki markalar satışta nal toplarlar
      Kesinlikle Muhtemelen diger firmalarında buna benzer çalışmaları vardır.

Yorum

Bilgilendirme icin tesekkurler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Allah allah valla merak ettigim bu lastigin fiyatini
          F30 Sport+

Yorum

Bizim ölçülerde (245*35*20) sanırım 1.000 liradan aşağı olmaz fiyatı
            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Böyle sorun çözücü hareketler sıklaşmalı ...İşlevsel olacağa benzer...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                Bilgilendirme icin tesekkurler
                Rica ederim.

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                Allah allah valla merak ettigim bu lastigin fiyatini
                Normalin biraz üzerinde olacaga benziyor.

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                Bizim ölçülerde (245*35*20) sanırım 1.000 liradan aşağı olmaz fiyatı
                Evet sizin icin olmayabilir.

Orjinal yazı sahibi: sirius
                Böyle sorun çözücü hareketler sıklaşmalı ...İşlevsel olacağa benzer...
                İşe yaradıgı takdirde iyi satış yapacağı kesin.

Yorum

Güzel paylaşım, teşekkürler Bende şöyle bir his uyandırdı bu lastik, sanki ortalarda kalan kullanıcılara yani yüksek kuru performansı ya da ıslak performansı ihtiyacı olmayan, aldığım lastiği evden işe işten eve şehirde günlük kullanımda kullanayım diyen kesime hitap edecek bir lastik gibi. Kaldı ki tahminimce en çok müşteri adedi de bu kesimdedir. Bu nedenle konumlandırma olarak iyi bir konuma denk getirilmiş, niş pazar hedeflenmiş. Denemeyi çok isterim ama alır mıyım bilemedim...
                  2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Konuyu hortlatayım.

205/55/16 ebadı için özellikle yazlık performansını ve sıcak zemindeki sonuçlarını merak etmekteyim fakat internette hep kış lastikleriyle karşılaştırılmış.

Duyan, gören, bilen kullanan var mıdır acep
                    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Merhaba,
                      Bir ay kadar önce balans için gittiğim lastikçide bu ürünün tanıtımını yapmışlardı. Çok mantıklı görünüyor. Performansının yaz ve kış kullanımında çok iyi olduğu vurgulanıyor. Fakat 245x45x18 ebat yoktu. Ürettikleri en büyük ebat lastiklerin fiyatlarına göz ucuyla bakmıştım, yazlık lastiklerden %15 farklı olduğunu hatırlıyorum.

Yorum

Yaklaşık 15 gün kadar önce imzamdaki focus araç için bir takım(1000 TL) aldım ve yaklaşık 1000 km yol yaptım. İlk izlenimlerimi payşalayım:
                        Lastik ölçülerim 205/55/16 araçtaki önceki lastikler ömrü bitmiş ContiSportContact 2 idi.
                        -Contiye gör aşırı sessiz olduğu ilk dikkatimi çeken oldu. Bunca diş derinliği olan bir lastikte bu sessizliği beklemiyordum açıkçası.
                        -Lastik yola geregk kuru gerekse ıslak yolda gayet iyi tutunuyor. El freniyle dahi arkasını koparmak için epey uğraştığım halde kolay kolay kopmadı.
                        -Lastik hamuru her michelinde olduğu gibi yumuşak fakat michelinin diğer yazlıklarından daha sert yanağa sahip gibi hissettim. (Lastiğin yük oranından dolayı da olabilir.)
                        -Contilere göre sert hareketlerde nisbeten daha dağınık tepki veriyor.

Kış performansını havalar soğuyunca deneyeceğim inşallah.

Ama genel kanaatim standart yazlık lastiklerden daha iyi olduğu fakat performans lastiklerinden bir tık daha düşük performans sunduğu yönünde. İnsignia için tavsiye edeceğimi zannetmiyorum fakat daha sakin araç kullananlar ve kompakt sınıf araçlar için gayet ideal olduğunu düşünüyorum. Bu arada benim de gördüğüm en büyük ebadı 17" içindi.
                        34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

İşleniyor...
                        X