Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni Skoda Superb 1.6 tdi dsg elegance alnır mı?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Yeni Skoda Superb 1.6 tdi dsg elegance alnır mı?

bu göreceli bi kavram bence... kimin hoşuna gider kiminin hoşuna gitmez...
    insignia 1.6 Turbo Cosmo+flexride+teknik gri+sunroof+deri+cd 500 navi+19" Jant
    honda accord 2.4 Executive...

Yorum

Benim test dediğim dergilerde yazan değil bizzat forum üyelerimizce yapılan youtube daki testler.Bende artık performanstan vazgeçtim. Insignia az yaksin diye o kadar az basiyormusum ki gaza 1.3 cdti astra bile performans olarak sorun yaratmıyor bana. Superb astradan daha iyidir herhalde.
      İnsignia 1.6 Turbo edition elegance paket 17" jant teknik gri

Yorum

Eğer perf dan bahseiyorsak hayıri 1.3CDTI Astra 1.6 TDI Octavia dan d Superb den de daha atak

Yorum

Astranın 0-100 ü 14 küsür saniye octavia 10.7 herhalde siperb 12 küsür ayrıca astra 1500 kg aktarma olarak da motor olarak da vw daha üstün performans konusunda astra nasıl daha atak olabilir ki?

Yorum

Walla iki araca da sahip oldum. Hem Astra H 1.3 CDTI hem de skoda octavia 1.6TDI. His olarak astra daha ataktı. Ama her iki aracın da perf ı ölü diyebilirim. Astra yı chip ledikten sonra çok güzel oldu. Octavia da bu ihtimal de maalesef yok.

Dediğim gibi ben 1.6TDI dan çok sıkılıyorum perf olarak. Bu araçların hakkı 120hp ve üstüymüş bence. İmkanım olsa 2.0TDI alırdım

Yorum

Hocam 2 senelik Passat kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim ki Super B alınır, hatta en donanımlısı olan elegans alınır. Sonuçta elegans donanımlı bir superb e verdiğiniz para komfort paket bir passat a verdiğiniz para ile aynı.
              Yalnız kendi adıma hiç test atmedim. Yalnızca bu yaz konya da skoda bayisine gittim. İncelem ve içine binme fırsatım oldu. Gerçekten bazı yönleri ile abisi konumunda olan passatla kıyaslamam bile. Hem donımı çok güzel hem de işçiliği ve helekki arka diz mesafesi benim gibi birisine göre harika(bu arada boy 2.00 olunca anca sığıyorum ).
              Gelelim seçtiğiniz araca ve özelliğine , bana kalırsa skoda ikinci el alınırsa daha mantıklı. Çünkü malum garip bir marka taraftarlığı hatta fanatikliği var. 2012 temmuz-ağustos ayında "0" km alınan bir passata bizim forumda arkadaş 64,500 TL fiyat açtı. Aracın benzerini oturduğum ilçede bir arkadaşım aldı. Sigorta, boya koruma, kasko falan arkadaşa 65,000 TL ye gelmişti. Onun bana dediği araç tam olarak 61,000 TL tutmuş. Şimdi hal böyle olunca aracın bu kadar değerlenmesi veya değer kaybetmemesi ilginç durum ve bu sorunun sebebi de bizim anlam veremediğimiz marka tutkusu. Neyse konuyu çok dağıtmayacağım. Kısacası skoda gibi 2. eli-şu an için- çok fazla olmayan güzel bir aracı 0 km alırsanız zarar edersiniz muhakkak.Bu birincisi.
              Gelelim ikinci durum. Aracı DSG li düşünüyorsunuz galiba. Ben olsam kesinlikle manuel alır ne fazladan 7-8-9.000 TL veririm ne de Şimdi bozuldu, yarın bozulacak kaygısı çekerim.
              Bugüne kadar DSG li iki araç kullandım. Evet konfor ve kullanım rahatlığı çok iyi ama ne Vosvos da ne de diğer markalarda hem 10.000 tl gibi bir rakam verip hem de kaygısını en yüksek dercede çekmek istemem.
              Benim naçizane görüşüm 2. el manuel bir super b almanız yönünde olacak.
              Saygılarımla.

Yorum

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Dsg yi 4 yıl garantili düşünüyorum. Ayrıca skoda satış rakamını yüzde otuz artırmış Turkiye de ve bir iki seneye oturmuş bir marka olacağını düşünüyorum.

Yorum

Yeni Sperb nin 2. eli çok yok olanlarda zaten neredeyse 0 fiyatına.

DSG konusuna ben de katılıyorum. Garanti koşulunu çok iyi öğrenin. Çünkü bir ara garantyi +2 yıl daha uzatsanız da DSG garanti kapsamına girmiyordu.

Yorum

Skoda satışlarını isterse %50 arttırsın sonuçta adı skoda. dünyanın en iyi arabasını da yapsanız marka imajı en önemli şeydir. o yüzden toyota lexus'u, nissan infinity'i, honda acura'yı üretti.

Yorum

Skoda Yüce Gruptan alınıp tamamen Doğuş grubun altına girecek diye biliyorum
                      1.6 TDI için 130 hp 310 nm luk çip var ama performans ne olur bilemem

Yorum

Dsg artik yeni nesil dsg eskisi gibi sorunlu degil
                        F30 Sport+

Yorum

arakadaşım 2013 model passat 1.6 tdi ile henüz 4500 km deki aracı ile zigana dağının başında kaldı.sorun DSG .Allahtan birlikte gitmiştik onun ailesinide benim araca doldurduk 7 kişi ile geri döndüm.sorun o değil araç 2 hafta trabzon bahadırda yattı ve sorun yok denildi yazılım güncellenip araç teslim edildi.
                          yani hala DSg sorunları devam ediyor.
                          2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                          2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Bugün itibari ile aracı inceledim ve test ettim sonuç olumsuz benden yana birde skoda yanında dod da beyaz sunrooflu ve de u led ergo active koltuklu 1.6 tdi dsg highline golf 7 yi görünce hepten vazgeçtim

Yorum

Yorumları baştan sonra okudum,çok dolu, yardımcı detaylar var ve yorumumu paylaşmadan önce, temas etmek istediğim bir nokta var ki o da vw in Türkiye'deki hali vakti ile ilgilidir..Öncelikle vw ise araç, süperdir..Moskoviçe de vw amblemini takın,pazara koyun, rahat rahat 70 bine satarsınız..70 bin olmasa bile 69150 ye satarsınız..Bunu şundan diyorum; Türkiye'de halk vw ile kafayı bulmuş...Araçların kalitelerini inkar etmiyorum ama göz var nizam var..

Nyse; yorumlarda temas edildiği üzere ve benim de yukarıda az biraz dokundurduğum şekilde, test yazılarında-orada-burada passat ve suberB nin 1.6TDI motoru hakkında yazılan okuduğunuzda; neredeyse uçmadığı demedikleri kalmış..Yani öyle bir yorumlamışlar ki; sanırsınız çift turbolu 2.5 falan...Altı üstü 105 hp 240 nm tork var...İnsignia'da mesela 1.4 T 140 hp var, onun için yazılan yorumlarda motor, kasaya hafif kalıyor deniyor...Ya da mercedes in e180 1.6 T sına bile laf uzatanlar var aynı hususta..Tabi iktidarın da desteği ile vw, Türkiye'de ihya oldu son 10 yılda...

SuberB nin geçilemeyen ve koyacak yer bulamadıkları arka diz mesafesi de bir fransız otomobili olan Latitude tarafından geçildi...Üzülüyorum ki, tıpkı Türkiye'de insignia nın hakettiği değeri görememesi gibi, bu araç da yani Latitude da hakettiği değeri görmedi ve ölü fiyatına satılıyor...Passatın boşu fiyatına diyelim ya da... 1.5 DCI motoru hakkında da yine ''beklentileri karşılar-makul performans sunuyor-performasn aranmamalı'' gibi, bilinçaltımıza çok şiddetli saldırılarda bulunan ama masum görünen söz gruplarıyla otomobil yorumcuları, VAG grubuna olan hizmetlerini layıkıyla yerine getiriyorlar..

Skoda'da sunulan su tahliyeli şemsiyelik,çift açılmalı arka bagaj kapağı vs gibi donanımlar nispeten çekici gelse de passattan daha iyi olmasına rağmen marka imajından dolayı onun gölgesinde kaldı...Bu yüzden özetle; Türkiye en basitinden avrupa'da ölü fiyatına giden futbolcular ve teknik adamların burada ederinin 3-4 katı parayla çalışmadan para kazanmaları gibi, vw in bazı araçları da aynı pastayı paylaşıyorlar bence.. Ben sanmıyorum Avrupa'da suberB lerin,Passatların Türkiye'deki kadar çok aşığı olsun..

Saygılar efenim..
                              İnsignia Cosmo 1.6 Turbo Flexride + Infınıty + 19'' + Şerit Takip + DVD800 + Buzdolabı + Sunroof +LPG

Yorum

Bızde superb kullanıyoruz öncekı araçlarımızdan biri de ınsıgnıa turbo cosmoydu.Superb o fiyatlara alınacak en iyi araçlardan biri marka takıntımız yok pug fiat opel vw skoda kia gib bir çok araca bindik hepsi iyiydi parasının hakkını verdi superb.de bunlardan biri diz mesafesi konusunda latitutu bilmem ama superb bu konuda çok başarılı 1.80 boyundayım arkada hiç sıkışmadan bacak bacak üstüne atıyorum.Performans konusunda fena değil öyle ahım şahım gitmiyor ama beklenenden fazlasını veriyor hiç bir sollamada ne vites düşürdüğümüzü bilirim ne de öyle arada kaldığımızı.Latitut meselesi biraz sıkıntılı 1.5 dci motoru clio.dan latıtute kadar kullanırsan ve bunu premıum araçta gözler önune serersen sıkıntı oluşabiliyor birde fiyatlar yükselir en nihayetinde fransız aracı diyip 90-100 bin vermiyoruz millet olarak algımız böyle.Meganeler 60*70bin ederken superb'nın 85-90 mılyar etmesi normal
                                Bayrağı Bayrak yapan, üstündeki kandır.Toprak; eğer uğrunda ölen varsa Vatandır.SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR !!!

Yorum

İşleniyor...
                                X