Ben yabancı diziler için anonim torrent sitelerini kullanıyorum. Telif açısından anonim olarak torrent kullanmak biraz riskli gibi ama birkaç güvenlik önlemi aldım.
Yerli dizilerden bir K. Vadisi izliyorum o da daha önce leechturk vardı. Şimdi turknova'dan indiriyorum.
Ben yabancı diziler için anonim torrent sitelerini kullanıyorum. Telif açısından anonim olarak torrent kullanmak biraz riskli gibi ama birkaç güvenlik önlemi aldım.
Yerli dizilerden bir K. Vadisi izliyorum o da daha önce leechturk vardı. Şimdi turknova'dan indiriyorum.
Anonim torrentten kasıt nedir abi? ben altyazı dosyasına bakıyorum, yify, brrip vs. hangi isimler yazıyor, sonra ona göre torrentte film seçiyorum
Anonim torrentten kasıt nedir abi? ben altyazı dosyasına bakıyorum, yify, brrip vs. hangi isimler yazıyor, sonra ona göre torrentte film seçiyorum
Benim taktik. Genelde yify ler kaliteli ve boyutu küçük oluyor.
Bu işlerle profesyonel uğraşan arkadaşların affına sığınarak bildiğim kadar anlatayım;
Halka açık herkeşin girip çıkabildiği siteler. Kickass torrent gibi mesela. Burlar herkese açık olduğu için telif hakkı gibi yasadışı şeyleri izleyenlerinde olabilme ihtimali çok yüksek. Belki bu firmalardan çekip paylaşıyorsunuz bu durumda hemen oltaya takılyorsunuz. Üyelik gerektiren siteler bu anlamda daha(tam değil) güvenli.
VPN kullanmak seedbox kullanmak daha iyi. (Bu işleri sürekli yapıyorsanız)
Birde bu devlet kuruluşların, işte ne bileyim telif haklarını izleyen şirketlerin falan IP'lerinin güncellenip yayınlandığı bazı siteler var. En basitinden https://www.iblocklist.com/lists bunun gibi daha değişik yerlerde var. Program olarak kullanmadım ama sanırım peerguardian gibi programlara bu listelerden seçtikleriniz adresleri ekliyorsunuz o bu (kötü)IPlerin erişimini engelliyor sanırım.
Ben eski bir bilgisayar pfsense isimli güvenlik duvarı kurdum. Güvenlik duvarı/Router yazılımı olup tamamen ücretsizdir. Üzerine (güvelik, proxy gibi) paketler ekleyebiliyorsunuz. Örneğin pfblocker diye bir paket var Buna dediğim gibi bloklanmasını istediğim IP listeleri oluşturup blokluyorum. Hatta sayfalarda çıkan reklamlardan gizlilik ihlali yapanlara kadar çoğu şeyi engelleyebiliyorsunuz. Ama biraz uğraşmak gerekli. Doğru yapılandırmazsanız bazan ters tepip girilmesini istediğiniz yeri de bloklayabilirsiniz.
Yorum