Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

Yaklasik 3-4 yildir duzensiz bi sekilde yapiyorum kolum en fazla 41,5 cm oldu suan son 6-7 aydir birakmistim ve baya çökmustum.5-6 gundur basladim yine suan 103 kiloyum bakalim toplayabilcekmiyiz vucudu.

Ama kesinlikle cok zor bi spor zaten asla bi spor degil kesinlikle bir yasam bicimi cunku en kolay kismi gunde 1-2 saat spor salonunda antrenman yapmak onun disinda uyku duzenidir,dinlenmesidir ve en zor olan kisim olan beslenmesi soyle bir soz var zaten vucut salonda degil mutfakta yapilir diye yani yeni baslicaklara cok iyi beslenmelerini Ve duzenli calismalarini tavsiye edebilirim
    2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Yiğit bu spor 1-2 saat yapılırsa hiçbir anlamı olmaz ve yapılan en büyük yanlış da budur. İnsanlar spor salonlarına geliyor ve set aralarında 1.30-2 dk mola veriyorlar veya arkadaşlarıyla aralarda muhabbet ediyorlar ki bu çok yanlış.

Antrenmanlarınız 45-60 dk max olmak zorundadır. Çalışmanız uzarsa sürantrenman riskinin yanında kortizol ve diğer hormonların etkisinde artma başlıyor. Kortizolün ne zaman etkinlik kazandığı belli olmamakla birlikte çoğu kişi tarafından kabul gören görüş antrenmanın max 60dk olmasıdır. 1 saati aşmasıyla testosteron seviyelerinde ani düşüş yaşandığı ve eski seviyelerine gelmesi için de yaklaşık 5 gün gerekiyor.

Bu spor için en önemlisi doğru beslenmeyi öğrenmek gerekiyor. Daha sonra kardiyo egzersizleri ile varsa yağlarınızdan kurtulmalısınız. Daha sonrasında güzel bir program ile vucut geliştirme yapılabilir.

Yapılan diğer bir yanlış ise spor salonuna gelen insanlar sanıyorlar ki ne kadar ağır çalışırsam o kadar çabuk şekil alırım. Bu da yanlış bir mantık. Vucut geliştirme çok ciddi sabır isteyen uzun vadeli ve düzenli yapıldığı takdirde güzel sonuçlar veren bir spor. Bir ay yapıp üç ay yatmanın hiçbir anlamı yok. Bu nedenle ağırlıklarınızı zamanla düzenli olarak ihtiyaç hissettiğinizde artırmalısınız. En yüksek ağırlık ile sadece bir kez hareketi yapmanın bir anlamı da yok. Örnek veriyorum 10kg ile bir hareketi 4x12 yaparken zorlanıyorsanız 7.5 kg ile deneyin. 10kg kaldırıp eziyet çekmeye veya sakatlanmaya gerek yok.

Aslında pek fazla yazmak istemiyordum ama yine baya yazmışım. Spor sağlıktır. Hangi sporu yaparsak yapalım düzenli ve devamlı olsun.
      2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

1-2 saati oylesine yazdim yanlis anlasilmasin yoksa tabiki yaptiginiz antrenman cinsine gore degismekle birlikte 45dk-1 saat arasi surmeli genel olarak.bu konuyla ilgili bende pek bisey yazmak istemiyordumda bende yazmis bulundum
        2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Eymen guzel bılgılerın ıcın tesekkurler sen bu sporla ugrasıyormusun

Yorum

Ben sağlıklı spor yapmayı severim. Aşırı hacim artışı veya profesyonel olarak vucut geliştirmeyle uğraşmıyorum ancak elimden geldiğince sağlıklı olabilmek(fit kalmak) için düzenli olarak yapmaya çalışıyorum.

Yorum

Fotoğraflarını paylaşırsan seviniriz Mert kardeşim. Tabiki öncesi ve sonrası olursa daha da güzel olur.

Yorum

hakkatende bende ılk 3 ay ıcınde 9 kılo verdım acayıp cardıo calıstım yarım mekık olarak 3 setten 200 kez toplamda 600 tane cekmıstım gobegım vardı baya dıye dıet yapmadım hıc bogazı kesmıstım bıraz ama herseyden yıyordum bısıklette 10 dk da 150 kalorı yakıyordum haftada en az 4 5 gun gıdıyordum ve 1.30 2 saat suruyordu agırlıkta calısıyordum bıraz cok ıyı gelmıstı sonra okul gırdı zaman gectı derken 3 kılo almısım aralıkta askere gıtmıcek olsaydım sayet yazılırdım gene kendımı toplardım askerde erıtırler sanırım bızıde artık hayırlısıyla

Yorum

soyle kısa bı lınk verım sızlere baska bır forumdan fotograflarım orda mevcuttur
                  http://www.bodyforumtr.com/vbforum/smailmk-t59017.html

Yorum

lisanslı -yarı(bu işten para kazanmıyorum) profesyonel- vücut gelişitrme ve fitness sporcusuyum. 2003 ten beri yaparım. çukurambar sportif yaşamda çalışıyorum.
                    vücut geliştirme sporunu kimseye tavsiye etmem.
                    180 COSMO ,BEYAZ.. 245/45/19 SPOR JANT VE DUNLOP SPORTMAXX 98 Y LASTİKLER.. OPC SPOİLER..   EIBACH PRO KİT YAY SİSTEMİ (3 CM ) ,SİYAH RENKLİ CAMLAR..K&N AÇIK HAVA FİLTRESİ VE İNTAKE KİT

www.zaferboyraz.com

Yorum

neden zafer abı ? kaslar sonra yaga donustugu ıcınmı? sarktıgı ıcınmı

Yorum

Zafer abi neden tavsiye etmiyorsun?

Yorum

Sanırım bir süre sonra ister istemez supplementlere yönelmek gerekiyor bu da uzun vadede karaciğeri olumsuz etkiliyor. Belki bu yüzden?

Yorum

4 Buçuk Ay Öncesine Kadar 112 Kilo İken, Düzenli Spor ve Karbonhidrat Rejimi İle 91 E Kadar İndim. Geçen Sene XL Olarak Aldığım Gömleği Eve Geldiğimde Garson Beden Olduğunu Anladığımda, Bunun İçine Girecem Diye Söz Verdim Kendime. Amaç Kilo Vermek ve Biraz da Kasları Sıkılaştırmak Olduğu İçin Şimdilik Yavaş Yavaş Yol Alıyorum. Ancak Vücut Geliştirme Konusunda Dikkat Edilmesini Öneririrm. Kesinlikle Steroid Kullanılmamalı. İçten Çökertiyor. L Carnitine Olabilir O da Bilinçli Kullanılacaksa. Ben Takviye Olsun Diye Bilinen Ünlü Bir Markanın Vitamin vs. İçeren Ürününü Vücüt Direnci Kaybı Olmasın Diye Günlük Olarak Kullanıyorum.
                            Şunu da Söylemek İstiyorum; Vücut Geliştirmede Kaslara Aşırı Yüklenildiğinde Kas Hücreleri Bildiğim Kadarı İle Yırtılır ve Kendini 48 Saatte Eski Haline Geri Getirir. Gün Aşırı Yapmak Uygun Olur. Hırs Yapıp Her Gün Yapılacaksa (İlk Zamanlar Genelde Olur) Bir Gün Vücut Üst Bölgesi, Bir Gün Vücut Alt Bölgesi Çalışmakta Fayda Var.
                            Modern İşkencede Tüm Sporculara Keyifli Saatler Olsun

Yorum

bu konuda cok guzel bılgı paylasımı yapılıyor konu hakkında ısın uzmanı olan hocalarımız mevcut onların yazılarını merakla beklıyorum

Eymeykul kardesım senınde after before seklınde transformatıon fotorafların var ıse merakla beklıyorum ayrıyetten bılgı paylasımınıda

Yorum

Kasım 2007 senesinde 172 boy, 98 kg ve günde 3 paket sigara içen birisi iken,

sigara bırakıldı,
                                günlük 1,5km ile spora başlandı. Diyetisyen kontrollü ve tavsiyeli beslenme programı uygulanarak, 3 Yılda. 24 kg verildi. Halen her gün 6 km yavaş / orta tempolu koşu, yüksek tempolu yürüyüş yapılıyor. Diyetisyenimin sayesinde doğru beslenme alışkanlığı kazanıldı. :-)

günlük pharmaton ve omega 3 takviyesi alınıyor.

artık sporsuz bir hayat düşünemiyorum.
                                2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

İşleniyor...
                                X