Hüner sahibi, usta. Kendisine bahşedilen yetenek ve edindiği bilgi ve birikimle değil de meleke ve el ustalığıyla güzel sanatların dışındaki herhangi bir alanda ‘eser’ ortaya koyan kişi. Zanaatkâr, hakiki sanat alanı dediğimiz güzel sanatlarda mahir olan ve öne çıkan sanatkârdan farklıdır. Onun gibi “bediî kıymeti” olan bir eser ortaya koyamaz. El ile yaptığı işi meslek ve geçim vasıtası edinmiş kişi ve “usta” demektir.
Marangoz, duvar ustası, ayakkabıcı,kalaycı, terzi vb. birer zanaatkârdır.Sanatkâra has özelliklerden yoksun ama kendisini öyle zanneden ve güzel sanatlar vadisinde kötü eser vücûda getirenlere de “zanaatkâr” dendiği olur ki, kanaatimizce doğru bir adlandırmadır.
Kaynak:Prof.Dr.Turan Karataş / Edebiyat Terimleri Sözlüğü
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Vitesteki tespih hakkında bir anım var. Otomatik Civic kullanırken bir gün aracı stop ettim. Anahtar çıkmıyor. Uğraştım durdum çıkmadı. Meğer tespih vitesin tam öne gitmesini engellediğinden (P konumunda) çıkmıyormuş. Baya uğraşmıştım ama
Vitesteki tespih hakkında bir anım var. Otomatik Civic kullanırken bir gün aracı stop ettim. Anahtar çıkmıyor. Uğraştım durdum çıkmadı. Meğer tespih vitesin tam öne gitmesini engellediğinden (P konumunda) çıkmıyormuş. Baya uğraşmıştım ama
Güzel bir anı olmuş
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum