Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Deniz akvaryumu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Deniz akvaryumu

Uzun zamanlardan beri ilgi duyduğum, uzunca bir süre de sahip olduğum ama yoğunluktan dolayı gereken ilgiyi gösteremeyip bırakmak zorunda kaldığım ve fırsatını bulur bulmaz tekrar baştan sona tüm ekipmanlarıyla birlikte kendim yapmayı ve kurmayı planladığım Deniz akvaryumu kurmak isteyen arkadaşlara teknik teorik ve pratik bilgi verilir (bir ara cümlenin sonu gelmeyecek sandım )

Ynt: Deniz akvaryumu

Baliklar ve havuzlarla baya bilgilisiz ve bu bilgiyi paylasmaniz cok guzel akvaryum meraklilari icin guzel bir firsat

Tesekkurler melih bey

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Fatih hocam insigniateam ailesi fertlerine benimde bir katkım olursa ne mutlu bana.

Yorum

Gelecek sene tayin işlerinden sonra bende kurmayı düşünüyorum. Daha önce 120 cm akvaryum içersinde bolca türde child beslemiş birisi olarak terimlere yabancı değilim. Kafama takılan sump olayı var. Sump kullanmak zorundamıyız ve ideal önerebileceğiniz ölçü nedir. Benim kafamdan şimdilik 450-500 litrelik akvaryum geçiyor. İrtibatı koparmayalım hocam teşekkürler
        Astra 1.4 T Cosmo Füme + Navigasyon

Yorum

Akvaryum konusunda bende tecrübelerimi paylaşa bilirim.200x60x70 lik tankım ve Moba kolonim var.
          2011 Teknik Gri+Nav800+Sunroof+Chip+Performans buji+Sprintbooster+KN Kutu içi Filtre+OPC Pedal Seti

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasip
            Gelecek sene tayin işlerinden sonra bende kurmayı düşünüyorum. Daha önce 120 cm akvaryum içersinde bolca türde child beslemiş birisi olarak terimlere yabancı değilim. Kafama takılan sump olayı var. Sump kullanmak zorundamıyız ve ideal önerebileceğiniz ölçü nedir. Benim kafamdan şimdilik 450-500 litrelik akvaryum geçiyor. İrtibatı koparmayalım hocam teşekkürler
            Hasip bey öncelikle şunu belirteyim yapacağımız uygulamalar tam anlamıyla bir hobi çalışması olacak, yani yeri geldiğinde elinize maket bıçağı alacaksınız strofor keseceksiniz yeri geldiğinde özel yapıştırıcılarla sirkülasyon tesisatını yapacaksınız, yeri geldiğinde filtre katmanlarınızı ellerinizle tek tek yerleştireceksiniz, yeri geldiğinde alacaksınız elinize havya yı led lehimleyeceksiniz belki yorulacaksınız ama bir akvaryum markette hazır olarak kurdurduğunuz sistemin hem yarı fiyatına sahip olacaksınız hemde akvaryumunuzun karşısına geçip seyretmeye başladığınızda işte bunu ben yaptım diyeceksiniz ve emin olun hazır aldığınız sistemden çok çok daha fazla bir keyifle seyredeceksiniz.

Gelelim sump ve ölçüler konusuna;

Önerebileceğim minimum tank hacmi 300 litre ve zaten sizin düşündüğünüz 450-500 litrelik hacim oldukça yeterli bir hacim. Zira deniz akvaryumunda beslediğimiz canlılar okyanustan doğal ortamlarından geliyorlar ve bizde tankımızı kurarken onlara aydınlatmayı, tank içi su sirkülasyonu hareketlerini ve su kalitesinı çok iyi simüle etmeliyiz, bu durum sizin gözünüzü korkutmasın başlangıçta zor gibi görünsede belli başlı şartları yerine getirdiğimiz de sistem zaten kendisi herşeyi hallediyor. Zamanla tankımızın içerisinde ekolojik denge kurulmaya başlıyor ve bizde keyfini çıkarıyoruz. Ama klasik akvaryumlardan farklı olarak tank ölçüleri ile ilgili dikkat çekmek istediğim bir nokta yeterli ve sağlıklı aydınlatma şartı için su yüksekliğimizin maksimum 50-55 cm olmasıdır. Tankımızı tasarlarken yüksekliği fazla olmayan ama arkaya doğru geniş olan bir tank tasarlayacağız. Doğada da böyledir aslında mercanlar ve o renkli deniz canlıları hep sığ sularda kolonileşmişlerdir dikkat ettiyseniz. Derin sulara güneş ışınları çok fazla ulaşamadığı için omurgasız canlıların ihtiyaç duyduğu ışık miktarı az olur.

Evet sump kullanmak zorundayız, akvaryumcularda dahil olmak üzere (geneli değil tabi), bazı arkadaşlar bu sump işine çok sıcak bakmıyorlar harici filtre ile bu işi çözmeye çalışyorlar ama daha sonra akvaryumlarını sıfırlamak ve yeniden sistem kurmak zorunda kalıyorlar biz riske girmeyip mutlaka sump kuracağız. Ancak eski şaşırtmalı tip sumplardan değil kule sistemli ve içerisinde reaktörlerinde (el yapımı ) bulunduğu bir sump kuracağız. Bunlar kolay ben size gerekli projeyi dijital ortamda yollarım.

Daha evvel akvaryumlar ile ilgilenmiş olmanız bu noktadan sonra işimizi de oldukça kolaylaştıracak elbette. Siz tayin işlerinizi halledin gelin sağ salim gerisi kolay

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OkanB
              Akvaryum konusunda bende tecrübelerimi paylaşa bilirim.200x60x70 lik tankım ve Moba kolonim var.
              Bilgilerinizi paylaşmanız bizi mutlu eder tabiki okan bey. Seyretmesi oldukca keyifli bir canlı türüne sahipsiniz.

Yorum

Daha önce strafor ile 3 boyutlu arka plan yaptırmıştım ancak pek keyif aldığımı söyleyemem çok fazla pislik tutuyor. Son akvaryumumu kendim ölçülendirip camcıya kendim yapıştırtmıştım. Bildiğiniz usta gibi başlarında durdum 1 kere su kaçırınca tekrardan yapıştırmak zorunda kalmıştım. Bir daha bu riske girmeyi düşünmüyorum Okyanus akvaryumlarında gördüğüm ve olmazsa olmazım yaşayan kayalar ve mercanlar bu kadarmı güzelleştirir akvaryumu. Lehim ve ev yapımı işlere uzak değilim severim ev hobilerini. Şimdiden heyecanlanmaya başladım bir sene nasıl geçecek bilemiyorum Sump konusunda cam delmeden işlem yapılacak galiba. Su debisini nasıl sağlıyorsunuz merak ettim. Ben daha önce sifon sistemi ile denediğimde yetişememişti pek becerdiğim söylenemez

Yorum

Straforu 3 boyutlu arka plan tarzı şeyler için kullanmayacağız tabiki, ahşap konstrüksiyon sehpamız ve tankımızın arasına yerleştireceğiz sadece Tankımızın içinde organik olmayan hiçbirşey koymayacağız (aksesuar, süs, ağzından balon çıkaran balık adam, peri bacası v.s )

Alt-üst kayıtları sağlam ve kuralına göre yapınca sızdırması biraz zor, sıkıntı yok onlar kolay. Sump u camı delerek kuracağız elbette. Su debisini ise alttaki sumpa koyacağımız motopomp un kapasitesi belirleyecek. Bunu da kabaca şöyle hesaplayabiliriz, Tank hacmi*5tur= motor kapasitesi. Örneğin 500litrelik bir tankımız var ve koyacağımız motopomp en az saatte 2.5ton suyu çevirme kapasitesine sahip olacak ama tercihim 3,5-4 ton luk bir pompadan yana olacak. Tabi alttaki motorumuzla akvaryumumuzun üst mesafeside burada devreye giriyor, o hesapları ben yaparım siz sadece size söylediğim güçte motoru alın yeter Birde tank içi dalga simülasyonumuz var o da ayrı bir konu.

Yorum

Valla hasip hocam sizin 1 yıl nasıl geçecek bilemiyorum sizle böyle deniz akvaryumundan konuşurken benim kanım bitlenmeye başladı şeytan diyor git pazartesi günü siparişleri ver akvaryumu kurmaya başla

Yorum

Daha önceki akvaryumum da temizlik işleri sıkıntı oluyordu, daha doğrusu ben prensip gereği akvaryum içersine el vurmam iç temizliği çöpçüler ve vatozlar yapar. Ben sadece düzenli dip çekimi ve 1/3 oranında düzenli su değişimi yapardım. Su değişimlerinde yerleri ıslatma ve sifonla su çekme dertlerinden dolayı yeni kuracağım akvaryumun dibine kadar tahliye ve temiz su için tesisat çektirmeyi düşünüyorum. Herşey arabamız gibi otomatik olsun istiyorum Deniz akvaryumlarında netten okuduğum kadarıyla binde 33 gibi bir tuz oranı vardı sanırım, bu değeri sump ile sabit tutacağız değilmi. Sump için açacağımız deliği akvaryumun dibinde olacak ve önünde çapraz şekilde atılan bir cam ile yaklaşık 1-2 cm lik kısalık ile giren su kadar çıkan su mantığı ile yapacağız sanırım Gel haziran gel, bu arada nasip olursa afyona gelmeyi düşünüyorum büyük ihtimalle birçok malzemeyi ankaradan alacağım kısmet olursa daha çok akvaryum muhabbeti yaparız hocam

Yorum

Sudaki tuzluluk oranını özellikle yaz aylarında sabit tutmak biraz güç ama bunun içinde otomatik olarak sağlanması ile ilgili bazı tedbirler var. Yaz aylarında belli bir miktar su buharlaşıyor ama tuz buharlaşmadığı için tuzluluk oranı artıyor bunun tehlikeli seviyelere gelmemesi için sump içerisine belirlemiş olduğumuz seviyeye kadar otomatik dolum tesisatı kuruyoruz amaaa şöle bir durum söz konusu, otomatik dolumu çeşme suyundan hat çekerek yaparsak su kimyamızı bir anda bozabiliriz, tankımıza koyacağımız suyu mutlaka reverse osmos cihazından geçirilmiş suyun depolandığı bir yerden tamamlamalıyız. Aksini yapanlar elbette vardır çeşme suyundan tamamlayanlar ama ben prensip olarak r.o. dan geçmemiş suyu tankıma koymuyorum.

Sump için açılan deliğin yeri kullanılacak filtrasyon tekniğine göre değişiklik gösterir. Ben genelde tankın üstüne doğru açtırıyorum camdaki deliği. Evet sumptan tanka giren miktar kadar tanktan sumpa su gider bu miktarıda daha evvel belirttiğim gibi sumpa koyacağıımız motorun kapasitesi belirler

Tabiki siz geldiğinizde daha detaylı sohbet ederiz.

Yorum

konuyu baştan itibaren okudum ve bende merak saldım. deniz akvaryumu hep hayalimde olan bir sistem. ancak çok zor ve zahmetli olduğunu duyduğum için hiç niyetlenmedim bugüne kadar.

Yorum

Başlangıçta biraz zahmetli gibi görünüyor ama sonrasında oldukca kolay ve keyifli.

Yorum

Emin bey facebook tan Evcilim deniz akvaryumlari olarak aratin. O işletme Bursa da faaliyet gösteriyor. Canlı çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Ben kendilerini tanimiyorum facebookta tesadufen karsilastim ama guzel canlilar getiriyorlar. Sistem kurdugumuzda canli satan yerler cok onem kazaniyor. Malum deniz canlilari heryerde bulunmuyor

Yorum

İşleniyor...
                              X