Orjinal yazı sahibi: denz
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İnsignia Team Diyet Başlığı :)
Collapse
X
-
Aslında kilo vermede temel konu; günlük aldığınız kalori miktarının, harcadığınız kaloriden az olmasıdır. İnterntten boy, kilo, cinsiyet, yaptığınız aktivite oranını yazarak ortalama kaç kaloriye ihtiyacınız olduğunu öğrenebilirsiniz. Örnek veriyorum ihtiyacınız olan günlük 2000 kalori, aldığınız kalori de 1300 olsun, arada kalan 700 kaloriyi vücudunuz da bulunan yağlardan temin eder.( Biraz ölümcül oldu ama basit olsun diye bu örneği verdim ) 7000 kalori bir kilo ya denk gelir, yani 10 günde 1 kilo verirsiniz. Yaptığınız aktivitelerin de karşılığı olan bir kalorisi vardır. Örneğin koşu bandında 1 saat 8 hızında hafif tempolu bir koşu ortalama 600 kalori harcatır, 1 saat ağırlık çalışmak 220 kalori'dir dir ama ağırlık çalışırken kaslarınıza verdiğiniz zararı düzeltmek için vücut spor sonrasıda ekstra enerjiye ihtiyaç duyar buda spor sonrasıda ekstra kalori yakmanız demektir. Benim nacizane fikrim boy kilo oranınız arasındaki fark fazla ise kardiyoya ağırlık vermenizdir. Dışarıdan ekstra bir takviye almak isterseniz de l-carnitine kullanabilirsiniz. Ayrıca sabah kalktığınızda ve gece yatmadan önce içtiğiniz ılık su metabolizmanızı hızlandırdığı için kilo vermeye yardımcı olucaktır. Yeşil çay'da kilo vermede çok etkilidir. Bunun yanında günlük su tüketiminizinde yeterli olması gerekir. Sonuç olarak, sporun kilo vermede ki faydasını yüzdelik bir oranla vermek gerekirse yüzde 25, gerisi nasıl beslendiğinizdir.Son düzenleme: mazelife; 16.05.2018, 17:05. Reason: Yanlış alıntı :) yazdım artık belki bir faydası olur.2016 Mercedes cla 180 cdi amg
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: FacomX View PostTebrikler
Kilonuzu korumanınızı temenni ediyorum hocam
Kilo sağlığa öyle yada böyle zararı var
Hepimiz en kısa sürede ideal kilomuza geliriz inşallah
Sağol Fatih abi teşekkürler. İnşaallah forum olarak ideal ölçülerimize kavuşuruz.
Boy - kilo el ele sağlıklı güzel günlere.Öfke Gelir Göz Kararır, Öfke Gider Yüz Kızarır...
- Beğenmeler 1
Yorum
Yorum