Bence değmez.Yani İnsigna'nın konforunu,ağırlığını yaşayamazsınız.Amaç spor bir araç ise evet alınabilir ama bir süre sonra o spor ruhundan sıkıldığınızda İnsignia'yı çok ararsınız.Üstelik satması kolay bir araç değildir.Çok kısıtlı bir alıcı kesimi vardır.Yani İnsignia'yı otoparkta durduğu için sattığınızı söylemiştiniz bana sorarsanız otoparkımda bunun yerine bir ST tercih ederim.
Yorumlarınız için sağolun,tek sıkıntım aracımı kullanmıyor olmam ve kapıda bu değerde bir araca ihtiyacımın olmaması yoksa ibiza cuprayıda alsam yine kullanmayacağım.
Ama dedikleriniz çok mantıklı geldi,bende telefonda üstüne 10.000 tlye anlaşmama rağmen eşim tek kapı araç istemiyor diyerek(kimseyide boşu boşuna kırmamak ve boşuna oyalamamak lazım) yaptığım sözlü anlaşmayı telde bozdum.
Yardımlarınız ve verdiğiniz fikir için candan teşekkürler ederim.
Yorumlarınız için sağolun,tek sıkıntım aracımı kullanmıyor olmam ve kapıda bu değerde bir araca ihtiyacımın olmaması yoksa ibiza cuprayıda alsam yine kullanmayacağım.
Ama dedikleriniz çok mantıklı geldi,bende telefonda üstüne 10.000 tlye anlaşmama rağmen eşim tek kapı araç istemiyor diyerek(kimseyide boşu boşuna kırmamak ve boşuna oyalamamak lazım) yaptığım sözlü anlaşmayı telde bozdum.
Yardımlarınız ve verdiğiniz fikir için candan teşekkürler ederim.
Çok isabetli bir karar verdiniz. Sizin adınıza sevindim.
Valla isterseniz kızın ama dürüst olacağım. Seat'ı aldıktan sonra insignia'yı neden veriyorsunuz? Yani nasıl bir mantık ki bu?
Ben 3,5 ay önce aldım arabamı. Alırken sağolsun siteden da çok yardım görüm ama temiz araba bulmak o kadar zor ki, yaşamanız lazım.
Size şöyle bir öneri vereyim. Ben hep kullanmışımdır ve işe yarar. Sizin aracınızın temizliğinde bir araç almaya kalkın. Aynı özelliklerde, aynı km'de, aynı yaşta. Bakın bakalım sizin verdiğiniz fiyata yada sizin kabul ettiğiniz takas şartları ile kabul ediyorlar mı?
Etmezler. Piyasa araba çok ama temizi yok.
Sizin aracın sıfırdan farkı yok. Sizin aracın sıfır fiyatı yaklaşık 80.000 lira. Ama siz üzerine 10.000 lira alıp satarken binbir sıkıntı yaşayacağınız, alıcı kitlesi az olan, üstelik tek kapı, 40.000 liralık bir araçla takaslıyorsunuz. Üstelik bu aracı da alıp kapının önünde bekleteceksiniz.
Hiç ama hiç mantıklı değil.
Çünkü si aracı kullanmıyorsunuz. Değer kaybedeceğinden çekiniyorsunuz ki haklısınız. Bu açıdan bakınca yapılacak tek şey var. Gelir vatandaş, 52.000 nakiti koyar masanın üstüne, al hayrını gör dersiniz. Elinizdeki nakit parayayı da değer kaybetmeyecek bir yatırıma aktarırsınız. Ama o takası gerçekleştirdiğinizde, bekletme sonucu oluşacak değer kaybı, insignia'dakinden daha fazla olur.
Bu arada İnsignia, bahsettiğiniz arabaya göre çok daha tutulan, aranan bir araba. Bir de aracınız temiz ise (ki boya bile yok dediniz) satmanız çok daha kolay olur.
40-50 civarı arama yada ilan geldi dediniz. Bu iyi birşey çünkü talebin olduğunu gösteriyor. Satıştaki araç insignia yerine seat olsaydı, alacağınız teklif sayısı en fazla 5, bilemediniz 10 tane olurdu.
Unutmayın, rüştünü kanıtlamış arabalar her zaman daha iyi satılır.
Uzun süre ticaretle uğraştım. Bu güne dek şahsıma aldığım hiçbir arabadan da zarar etmedim. Bir satıcının aklının köşesinde hep bir panik duygusu vardır. "Ya satılmazsa?" Bu duyguya kapılmayın. Her mal satılır. Siz bu arabaya 54.000 lira verdiyseniz, başkası da verir.
Kısaca bekleyin. Sizin aracınıza 52.000 veren çıkacak. ama biraz daha bekleyin.
Küçük bir öneri. 200 - 220 lira masraf yapıp liste başı ve kalın yazı dopinglerini kullanın. Sahibinden'de çok işe yarar. Ben bu dopingle ve iki ay sabrederek 27.000 liraya aldığım arabayı 6 ay kullandıktan sonra 33.000 liraya sattığımı biliyorum
Son olarak asla ama asla fiyatı yükseltme yada düşürme gibi bir harekette bulunmayın. Fiayı düşürmek, "sahibi sıkıştı, daha da düşer buaraba" fikri yaratıp niyetli alıcıları beklemeye sevk eder. Fiyatı yükseltmek ise daha tehlikelidir. Bu hem talebi düşürür. Hem de aracı takip eden, ciddi, gerçekten almaya niyetli alıcılar gözünde tuttarsız bir satıcı olduğunuz izlenimi yaratır. Bu da araç hakkında verdiğiniz bilgilerden şüphe edilmesine neden olur.
,
Siz demir gibi 52.000 lirada diretin. 51.000 lira veren biri, araba aramaktan usanıp 52.000 lirayı da verir.
1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)... Mazide güzel bir anı şimdi..
Valla isterseniz kızın ama dürüst olacağım. Seat'ı aldıktan sonra insignia'yı neden veriyorsunuz? Yani nasıl bir mantık ki bu?
Ben 3,5 ay önce aldım arabamı. Alırken sağolsun siteden da çok yardım görüm ama temiz araba bulmak o kadar zor ki, yaşamanız lazım.
Size şöyle bir öneri vereyim. Ben hep kullanmışımdır ve işe yarar. Sizin aracınızın temizliğinde bir araç almaya kalkın. Aynı özelliklerde, aynı km'de, aynı yaşta. Bakın bakalım sizin verdiğiniz fiyata yada sizin kabul ettiğiniz takas şartları ile kabul ediyorlar mı?
Etmezler. Piyasa araba çok ama temizi yok.
Sizin aracın sıfırdan farkı yok. Sizin aracın sıfır fiyatı yaklaşık 80.000 lira. Ama siz üzerine 10.000 lira alıp satarken binbir sıkıntı yaşayacağınız, alıcı kitlesi az olan, üstelik tek kapı, 40.000 liralık bir araçla takaslıyorsunuz. Üstelik bu aracı da alıp kapının önünde bekleteceksiniz.
Hiç ama hiç mantıklı değil.
Çünkü si aracı kullanmıyorsunuz. Değer kaybedeceğinden çekiniyorsunuz ki haklısınız. Bu açıdan bakınca yapılacak tek şey var. Gelir vatandaş, 52.000 nakiti koyar masanın üstüne, al hayrını gör dersiniz. Elinizdeki nakit parayayı da değer kaybetmeyecek bir yatırıma aktarırsınız. Ama o takası gerçekleştirdiğinizde, bekletme sonucu oluşacak değer kaybı, insignia'dakinden daha fazla olur.
Bu arada İnsignia, bahsettiğiniz arabaya göre çok daha tutulan, aranan bir araba. Bir de aracınız temiz ise (ki boya bile yok dediniz) satmanız çok daha kolay olur.
40-50 civarı arama yada ilan geldi dediniz. Bu iyi birşey çünkü talebin olduğunu gösteriyor. Satıştaki araç insignia yerine seat olsaydı, alacağınız teklif sayısı en fazla 5, bilemediniz 10 tane olurdu.
Unutmayın, rüştünü kanıtlamış arabalar her zaman daha iyi satılır.
Uzun süre ticaretle uğraştım. Bu güne dek şahsıma aldığım hiçbir arabadan da zarar etmedim. Bir satıcının aklının köşesinde hep bir panik duygusu vardır. "Ya satılmazsa?" Bu duyguya kapılmayın. Her mal satılır. Siz bu arabaya 54.000 lira verdiyseniz, başkası da verir.
Kısaca bekleyin. Sizin aracınıza 52.000 veren çıkacak. ama biraz daha bekleyin.
Küçük bir öneri. 200 - 220 lira masraf yapıp liste başı ve kalın yazı dopinglerini kullanın. Sahibinden'de çok işe yarar. Ben bu dopingle ve iki ay sabrederek 27.000 liraya aldığım arabayı 6 ay kullandıktan sonra 33.000 liraya sattığımı biliyorum
Son olarak asla ama asla fiyatı yükseltme yada düşürme gibi bir harekette bulunmayın. Fiayı düşürmek, "sahibi sıkıştı, daha da düşer buaraba" fikri yaratıp niyetli alıcıları beklemeye sevk eder. Fiyatı yükseltmek ise daha tehlikelidir. Bu hem talebi düşürür. Hem de aracı takip eden, ciddi, gerçekten almaya niyetli alıcılar gözünde tuttarsız bir satıcı olduğunuz izlenimi yaratır. Bu da araç hakkında verdiğiniz bilgilerden şüphe edilmesine neden olur.
,
Siz demir gibi 52.000 lirada diretin. 51.000 lira veren biri, araba aramaktan usanıp 52.000 lirayı da verir.
Sayın Yılmaz bey, ticaret ile bizim ailemizde çok yakından ilgileniyor ancak böyle makale şeklinde bir yazı pek okuduğumu sanmıyorum ki bu yazıcı etkileyici geldi. Elleriniz dert görmesin, güzel yazmışsınız.
Yukarıdaki mesajdada belirtttiğim gibi forumdan arkadaşlardan fikir aldıktan sonra ve tabiiki eşiminde uyarısıyla bahsettiğim takastan vazgeçtim.
Hatta ilanımda başka tek kapılı araç sahipleri mesaj atmasın diye özellikle revize ettim..
Sahibinden.com dan bahsettiğiniz kalın yazı ve resim dopinginide cuma günü aldım, şu anda ilanımda bunlar mevcut,bir kaç hafta içinde satılmazsa diğer dopingleride deneyebilirim.
Aracımı zaten boyasız olduğu için almıştım, boya test cihazı ile de ölçtüm kesinlikle boya yok.
Satarsam evde illa ikinci bir araç tutacağımı bildiğim için düşük fiyatlı araçlarla takas tekliflerine açığım sadece
Dediğiniz gibi beklemekte zarar yok , Allah vermesin acil ihtiyaç vasıl olmadıkça kesinlikle rakamdan da taviz vermeye niyetim yok.
Sayın Yılmaz bey, ticaret ile bizim ailemizde çok yakından ilgileniyor ancak böyle makale şeklinde bir yazı pek okuduğumu sanmıyorum ki bu yazıcı etkileyici geldi. Elleriniz dert görmesin, güzel yazmışsınız.
Estağfirullah. Sadece arkadaş zarara uğramak üzere olduğundan fikrimi söylemekten, müdehalede bulunmaktan kendimi alamadım.
Türkiye'de günde ortalama 6.000 tane ikinci el araba satışı oluyor. Ve bunların içerisinde 1978 model renault 12'ler dahi var. Bu temizlikteki bir araba, mutlak suratle satılır. Zate 40-50 tane teklifin gelmesi ve bu tekliflerin 51.000 liraya kadar çıkmış olması, satışına ramak kaldığını gösteriyor.
İş bu duruma gelmişken bir hata yapılırsa kötü olur.
Araba arayanlar genel olarak ayırdıkları bütçenin 3.000 lira yukarısa kadar araba bakarlar. Çünkü internet üzerindeki ilanlarda genel itibari ile 1000 - 1500 lira gibi standarta bağlanmış bir indirim oranı var. Aracı satan arkadaşın indirim oranını 250 lira yapması, alıcıları hayal kırıklığına uğratıyor ama artık rakam verilmiş. Yapılacak birşey yok.
Not: İlk satış fiyatının da 59.000 liraymış galiba. Bu da olmaması gereken bir indirim oranı. Bir ortasını bulamamış arkadaş
Ama o araba satılacak.En fazla 2 ay bekler.
1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)... Mazide güzel bir anı şimdi..
İlk satış fiyatım 59.000 tl idi çünkü ilk başta niyetim kafama yatan bir SUV ile daha doğrusu 2001-2002 model BMW X5 3.0 la kafa kafaya takas yapmaktı,sonra insignia yı satıp aynı değerde bir SUV almak fikrinden vazcaydım.
Sahibinden de 1000-1500 tl fiyattan düşmek isterler demeniz mantıklı ancak şu anda ilanda fiyatımı 53.000 yada 53.500 e yükseltsem bu sefer favorilerine ekleyen 57 kişiye ters intiba yaratabilir.
Şirket aracım 2011 gri symbol dizel , e5 te bazen 4-5 tanesiyle önlü arkalı sağlı sollu denk geldiğim oluyor. Hafta sonu kendim kullandığımda mazotu cepten koyuyorum 150 liralık mazotla şehir içi 750-800 km rahat yapıyor.
Fiyatımı sahibinden de pazarlıksız 51.500 e indirdim, sadece siteden arkadaşlara da en son 51.000 e bırakacağım , bir süre daha satılık ilanını tutmayı düşünüyorum olmadı ilanı kaldıracağım, sonuç itibariyle satılmasada kapımda durması bana çok keyif veriyor.
Merhabalar,bugün itibariyle araba + para şeklinde olmuşta olsa aracım için kaporamı aldım, her iki aracıda yetkili servislerinde expertizini yaptırdık sorun çıkmadı, şimdi alıcı arkadaşın kredi onayını bekliyorum.
Yorum