Duyuru

Collapse
No announcement yet.

satılık aem dry flow

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• satılık aem dry flow

Merhaba arkadaşlar,

Estremo tuning' den almış olduğum 90mm aem dry flow filtremi satıyorum. 140 TL' ye almıştım. 100' TL' ye vereceğim. Yaklaşık 100 km kullanıldı.

Not: Bizim araçların emiş borusu 76mm, ufak bir aparatla mevcut boru ucuna takılmıştı. Verirken aparatı da veriyor olacağım.

Ynt: satılık aem dry flow

slm, bu filterini amacı nedir, ne işe yarar?

Yorum

DiaDavidoff arkadaşımızın konusu vardı. Cold air intake kit yaptırmıştı. O filtre olarak HKS mantar kullanmıştı. Bu da muadil bir ürün. Uygun bir boru setupı ile 3-5 hp alınabilir. Ben boruları daha ayarlamamıştım. Direkt olarak mevcut boruya takmıştım. Beklediğimden fazla çuflayınca boruyla uğraşmayıp satmaya karar verdim. Aem dry flow' un en önemli özelliği yağlı değil kuru bir yapısı olduğu için akışmetreyi bozmuyor. Detay için aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz.

Yorum

Birde ek olarak temizliği bakımı standart filtrelere göre çok kolay yağsız olduğu için. Youtube da videoları mevcut.

Yorum

çuflamaktan kastınız nedir, vites değiştirmelerdemi çufluyor, yoksa yüklenildiğindemi?

Yorum

bide bunu takmak için metal bi boru şartmı, orjinal boruda kullanılırsa bi artısı olmazmı bg olarak?

Yorum

problem boru yada cinsi değil, sıcak hava almaması. Krom boru yerine hazır esnek borular satılıyor bu tip ürünlerle de filtreyi konumlandırabilirsiniz. ben standart olarak kullandım ek bir parça takmadan... ama ne kadar soğuk hava alırsa o kadar iyi. Bu haliyle ne kadar katkısı oldu söylemeyem çünkü ölçüm yaptırmadım, kullanım ile 3-5 beygiri anlarım diyeni de alnından öperim Kullanırken hissettiğim alt devirlerin biraz daha tepkili olduğu diyebilirim.

Zaten hava emiş kapasitesi standartın çok üstünde bu filtrelerin. Örneğin daha önce c4 aracımda kullanmıştım bir kit. Paşaoğlunda yaptığım ölçümde 4 hp almıştım ki 110 hplik bir araç için güzel bir sonuçtu. Bundan dolayı eğer DiaDavidoff gibi filteryi davlumbaz tarafına taşırsanız kesin güç artışı alabilirsiniz. Ama standart boru ile kullanırsanız soğuk havalarda ufak bir atış olacaktır diye tahmin ediyorum.

Yorum

yüklenirken spool sesi (nasıl desem tarif edemedim youtubeda turbo spool diye aratabilirsiniz) geliyor, gazdan çekince de çufluyor

Yorum

peki, orjınal filtreyi söküp bunu onun yerinemi takmak gerekiyor ayrıca yakıt artışını olumsuz etkilermi?

Yorum

eğer standart boru ile kullanacaksanız filtre ve üst kapağı söküyorsunuz zaten boruya takınca filtre, mevcut kazanın içinde kalıyor. Cuflatmak için gaz verip çekmezseniz yakıt tüketimini artırmaz

Eğer uzatma boru ile kullanacaksanız da filtre kazanını da sökebilirsiniz, gerek kalmıyor ağırlık yapmasına

Yorum

yani orjınal fıltreyı söküp bunu takınca filtre kapağını tekrar kapayabılıyorum, öyleyse kaputu açıp bakıldığında belli olmuyor dimi

Yorum

hayır üst kapak sökülü kalıyor, açıldığında gözükür. Akşama takılı fotoğrafını da yüklemeye çalışırım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: keramos
                          hayır üst kapak sökülü kalıyor, açıldığında gözükür. Akşama takılı fotoğrafını da yüklemeye çalışırım.

iyi olur walla...

Yorum

Bizi araçlarımızda filtre sistemi ön panjurdan boru yardımıyla kutunun içine cekiliyor bundan hariç spor bi filtre kullanmak için değiştirildiğinde filtre çok sıcak havaya maruz kalıyor ilk 10 dakikada soğukken performansta hafif bi değişiklik gözlensede 10 dakika sonra ısınınca performansa dez avantaj oluyor filtre,
                            demek istediğim filtre kullanmak istiyorsanız mutlaka kaputun içinden cıakrtıp tamponun içine yol vermelisiniz yoksa avantaj değil dez avnataj olur.
                            yakıt değişimi kesinlikle söz konusu araca biraz daha fazla yakabiliyor nedeninin önemli bi kısmını aracın verdiği güzel sesi sürekli duymak gaza biraz daha fazla basıp sesi belirginleştirmekte bunun içinde ,
                            180 bg lk bir araçta iyi bir filtre kiti araca 5 bg e yakın verebilir eksozt sistemi ile birlikte bir kaç modifikasyonla bu aldığımız gücü biraz daha yükseltebiliyoruz saygılar...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
                              Bizi araçlarımızda filtre sistemi ön panjurdan boru yardımıyla kutunun içine cekiliyor bundan hariç spor bi filtre kullanmak için değiştirildiğinde filtre çok sıcak havaya maruz kalıyor ilk 10 dakikada soğukken performansta hafif bi değişiklik gözlensede 10 dakika sonra ısınınca performansa dez avantaj oluyor filtre,
                              demek istediğim filtre kullanmak istiyorsanız mutlaka kaputun içinden cıakrtıp tamponun içine yol vermelisiniz yoksa avantaj değil dez avnataj olur.
                              yakıt değişimi kesinlikle söz konusu araca biraz daha fazla yakabiliyor nedeninin önemli bi kısmını aracın verdiği güzel sesi sürekli duymak gaza biraz daha fazla basıp sesi belirginleştirmekte bunun içinde ,
                              180 bg lk bir araçta iyi bir filtre kiti araca 5 bg e yakın verebilir eksozt sistemi ile birlikte bir kaç modifikasyonla bu aldığımız gücü biraz daha yükseltebiliyoruz saygılar...

teşekkürler bilgi için....

Yorum

İşleniyor...
                              X