Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia Sports Tourer arıyorum

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia Sports Tourer arıyorum

İyi günler,

Bugüne kadar Ford Focus hatchback (2011) collection kullanıyordum. 2. çocuk ile beraber artık arabaya sığamamaya başladık. Bu sebeple uzun zamandır incelediğim ve beğendiğim Insignia Sports Tourer almaya karar verdim. Bir süredir araştırıyorum ama merak ettiğim bazı konular var. Bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa çok sevinirim.

Almayı düşündüğüm araç 2012 model 2.0 lt (160 bg) cosmo sports tourer AT

- Sahibinden.com sitesindeki tüm araçları inceledim. Hepsi 2.0 lt 160 bg diyor. Fakat Opel'in birde 2.0 lt 130 bg motoru var. Acaba sports tourer'da bu 130 bg'lik araç hiç kullanıldı mı? (internette kullanılan bir modelini göremedim ama emin olmak istedim)
    - Bazı araçlarda felxride şasi mevcut, vites kolunun hemen altında bir kumandası mevcut. Bazı araçlarda ise, bu kumanda yok ama orta konsolun sol tarafında iki adet düğme var (sport & tour). Bu düğmelerde bildiğim kadarı ile flexride gibi bir işleve sahip. Acaba bu iki donanım arasında fark var mı?
    - Bazı sitelerde 2.0 lt dizel motorun çok hantal kaldığı ve bu 160 bg'i hiç hissettirmediği yazılmış. Bana çok inanılır gelmesede, kullanıcı yorumu varsa çok faydalı olur Nitekim aracı hiç kullanmadım (yan koltukta oturdum, izmir-çeşme arasını bir kaç kere gidip geldim) bu yüzden tepkilerini çok merak ediyorum. Hatta izmir taraflarında bu motora sahip bir kullanıcı varsa, inceleyebilirsem çok mutlu olurum
    - 2012 model 70-80 bin km arasında bir araç almayı düşünüyorum. 90.000 ağır bakımı ve eskimiş lastikler dışında dikkat etmem gereken özel bir noktası var mı? (kronik bir sorun vs)

şimdilik yayında olan iki adet ilanıda paylaşayım, belki bir fikir bildiriminde bulunursunuz.

Çok teşekkürler
    Yağmur Can KOÇAK

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...1885112/detay/
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...4843982/detay/

Ynt: Insignia Sports Tourer arıyorum

welcome

Gönlünüze göre bir araç bulursunuz inşallah

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Hoşgeldiniz,

- 130hp dizeller sportstourer da kullanılmadı, yanlızca sedan araçlarda var. Extra bilgi; 130hp araç edition donanımlıdır, Cosmo değillerdir.
      - Flexiride kumandası vites kulunun orada değil, orta konsolda sol taraftadır. Göndermiş olduğunuz ilanlar da flexi mevcut değil.
      - Performans olarak yeteri kadar tatminkardır... Birçok dizel aracın hayal bile edemeyeceği yüksek hızlara ulaşmanız mümkün...
      - Sanıldığı gibi kornik problemleri olan bir araç değil İnsignia, servis bakımlı, temiz bir araç bulursanız gönlünüze göre alın, İnsignianın keyfini sürün.

Özellikle sportstourer istemeseydiniz size kendi aracımı önerebilirdim, 2012, 77000km de flexiride şasi mevcut.
      *İmza görseliniz kurallara aykırıdır, düzenleyip tekrar yükleyiniz.

http://i1239.photobucket.com/albums/ff517/agyagar/bmw/61A2578A-358B-4144-BB24-07115DC89457_zpsy87xnswe.jpg

BMW F30 320i ed M Sport 40th Year Edition 205+ Hp

Yorum

Öncelikle aramıza welcome
        Sakın ilgisiz kalındığını zannetmeyin, Ramazan münasebetiyle katılım biraz zayıf. Sitede ST kullanan çok arkadaş var,
        ama bildiğim kadar hepsi 1.6 T , 2.0 cdti var mı bilmiyorum.
        Sorular çok, sıra ile cevap verelim.

“… Sahibinden.com sitesindeki tüm araçları inceledim. Hepsi 2.0 lt 160 bg diyor. Fakat Opel'in birde 2.0 lt 130 bg motoru var.
        Acaba sports tourer'da bu 130 bg'lik araç hiç kullanıldı mı? (internette kullanılan bir modelini göremedim ama emin olmak istedim)…”

2.0 cdti 130 hp versiyon motor Sport Tourer’de hiç işitmedim

“…Bazı araçlarda felxride şasi mevcut, vites kolunun hemen altında bir kumandası mevcut. Bazı araçlarda ise, bu kumanda
        yok ama orta konsolun sol tarafında iki adet düğme var (sport & tour). Bu düğmelerde bildiğim kadarı ile flexride gibi bir işleve
        sahip. Acaba bu iki donanım arasında fark var mı?..”

Vites kolunun hemen altında dediğiniz Joystick DVD 800 kumandası,Flex Ride ile hiç ilgisi yok. Orta konsolun sol tarafındaki
        iki tuş flex ride tuşları. Flex Ride opsiyonel bir donanım ve bana göre bir insigniada AFL ile birlikte olmazsa olmazlardan.
        Bu konuda biraz teknik bilgi.

SPORT ve TOUR sürüş modunda Flex Ride aşağıdaki elektronik sistemler arasında bir iletişim ağı kurar: ■ Sürekli süspansiyon kontrolü.
        ■ Gaz pedalı kontrolü. ■ Direksiyon kontrolü. ■ Tüm tekerleklerden çekiş sistemi. ■ Elektronik Stabilite Kontrolü (ESC).
        ■ Anti blokaj fren sistemi (ABS) ile Viraj Fren Kontrolü (CBC). ■ Otomatik şanzıman.

SPORT sürüş modunda sistem ayarları daha sport bir sürüş tarzına göre adapte edilir:
        ■ Yol zeminine daha fazla temas sağlanması amacıyla süspansiyon sertleştirilir.
        ■ Motor gaz pedalı hareketlerine daha hızlı cevap verir.
        ■ Direksiyon hidrolik desteği azaltılır.
        ■ Tüm tekerleklerden çekiş sisteminin motor torku arka aksa daha fazla iletilir.
        ■ Otomatik şanzımanın vites değiştirme zamanları daha ileri alınır.
        ■ SPORT modu etkinleştirildiğinde, ana göstergelerin beyaz olan aydınlatma rengi kırmızıya çevrilir.

TOUR sürüş modunda sistem ayarları daha konforlu bir sürüş tarzına göre adapte edilir:
        ■ Süspansiyon daha yumuşak bir konuma ayarlanır.
        ■ Gaz pedalı standart ayarlar dahilinde çalışır.
        ■ Direksiyon hidrolik desteği standart moddadır.
        ■ Tüm tekerleklerden çekiş sisteminin motor torku ön aksa çok daha fazla iletilir.
        ■ Otomatik şanzımanın vites değiştirme zamanları daha konforlu bir hale getirilir.
        ■ Ana göstergelerin aydınlatması beyaz renktedir.

NORMAL sürüş modunda sistemlerin tüm ayarları standart değerlere adapte edilmiştir

“…Bazı sitelerde 2.0 lt dizel motorun çok hantal kaldığı ve bu 160 bg'i hiç hissettirmediği yazılmış.
        Bana çok inanılır gelmese de, kullanıcı yorumu varsa çok faydalı olur Nitekim aracı hiç kullanmadım
        (yan koltukta oturdum, izmir-çeşme arasını bir kaç kere gidip geldim) bu yüzden tepkilerini çok merak ediyorum.
        Hatta izmir taraflarında bu motora sahip bir kullanıcı varsa, inceleyebilirsem çok mutlu olurum …”

İnsignia hakkında aslı astarı olmayan şehir efsaneleri çoktur, özellikle VW forumlarında üretilenler meşhur.
        Bu uydurmaların çoğu tecrübeye dayalı bir kanaat olmayıp ‘dedi, kodu’ sınıfındadır, ya da külliyen asparagas.
        Adam insignianın koltu-ğuna hiç oturmamış, ama asıp kesiyor. Nereden biliyorsun? Öyle diyorlar. Kim diyor? Yahu, diyorlar işte.

Siz söylentilere aldırış etmeden deneme sürüşü yapın, bütün işittiklerinizin palavra olduğuna kanaat getirip öyle
        satın alın. Ben (st değil) 2.0 cdti sedan 160 hp kullan-dım. Şimdiki aracım da 2.0 cdti biturbo, 195 hp. Bu sınıfta,
        fayda/külfet ilişkisinde Sport Tourer ile hiçbir marka SW rekabet edemez.

"...2012 model 70-80 bin km arasında bir araç almayı düşünüyorum. 90.000 ağır bakımı ve eskimiş lastikler dışında
        dikkat etmem gereken özel bir noktası var mı? (kronik bir sorun vs)..."

Bu konunun uzmanı Asya, oruçludur, onun için geç kalmış, birazdan damlar, merak etmeyin.
        Gönlünüze göre flex ride olan bir araç bulmanız temennisi ile

Yorum

Hakkınızda hayırlısı olur İnşallah.Bende 1.6t 180 bg olanından var.Performansı yeterli.Sizin gibi ST alırken kafasında soru olan arkadaşlara verdiğim nacizane tavsiyem bu araçların muhakkak cam tavanlısını alın.tabi flexi+cam tavanlı bulmanız 2.0t benzinlileri dışında yok gibi.Diğer sorularınızı Ahmet Bey ve Necmettin Bey cevaplamış.
          Bizim araçları alırken hep dışarıdan şehir efsaneleri söylenir.Nedense f/p olarak yanına yaklaşamayacak araçları anlata anlata bitiremezler.Bizim araçların donanımı ve görseli süper.Zaten aldığınızda bunu fark edeceksiniz.
          Önceliğiniz yakıt tasarrufu ise dizel tercihiniz için birşey diyemem.Ama benzinli-dizel arasındaki fark ve yapacağınız km,kullanım tarzınız,Kullanım güzergahınız çok önemli.
          Bizim araçlar elektronik aksamı çok. LPG'li araçlarda iyi ayar yapılmamışsa ciddi maliyet çıkarabiliyor.
          En güzel ST kasayı bulmuşsunuz.Gerisi sizin yukarıda bahsettiğim tercihlere göre şekillenir.
          "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

welcome

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Hoşgeldiniz yukarıda arkadaşlarımız konuyu geniş bir şekilde anlatmış
              bana sadece konforu ve performansı anlatmak düşüyor flexride olmasada
              yol tutuşu süper beni hiç yormuyor kullanmaktan keyif alıyorum
              performans için kim ne söylerse inanmayın ben acemi halimle 230 u gayet rahat gördüm
              bu nasıl hantallıktır anlamadım dahası
              araç yakışıklı daha ne olsun bence gönül rahatlığıyla alın
              link verdiğiniz ilanların alttaki daha çekici geldi bana
              siz yinede denemeden karar vermeyin.

welcome obaa welcome

Opel Insignia COSMO 34FG350 2.0 CDTI 160hp AS

Yorum

Merhabalar,

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Bende ilanlarda alttakini beğendim. Peki istanbulda kime yada hangi servise gösterebilirim? Ekspertiz ve kontrol anlamında. İzmirde olduğum için İstanbul'daki opel servislerini bilemiyorum. Şayet araçta sorun yoksa, bu haftasonu almayı düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim şimdiden yorum ve yardımlarınız için. En azından içimde motor ve yürüyenlerle ilgili bir soru kalmadı.

Edit: Bu arada halen bakmaya devam ediyorum. Yarın yada öbür gün yeni kasa bir insignia sedan kiralayacağım (Motor özellikleri elbette farklı ama en azından sedana sığıp sığamayacağıma bakacağım). Eğer sedana sığabilirsem flexride ve cam tavan olayına da ayrıca eğileceğim

Yorum

Hoşgeldiniz,

Doğru bir tercih yaptığınızdan emin olabilirsiniz.Abilerimiz kardeşlerimiz yukarda detaylı bir şekilde anlatmış.Sedan ve sport tourer kullanıcısı olarak Sport tourer in cam tavanlısını almanız araç içinde ciddi bir fark oluşturacaktır.2.0cdti in hantal kaldığını kim demişse yanlış demiş.Dizeli dizelle kıyaslamak herzaman daha mantıklıdır.Bahsi geçen hurafelerin aslında hiç olmadığını aracın koltuğuna oturunca anlayacaksınız.

Şimdiden hayırlı olsun

- INSIGNIA 1.6T 180HP SEDAN COSMO + FLEXİ
                  - ASTRA 1.4T 170HP HATCHBACK SPORT
                  - AUDI Q5 2.0TDI 190HP QUATTRO SLINE

Yorum

Merhaba,

Biraz yavaş kaldığım için temiz bir sports tourer'ı kaybetmiş oldum. Ama bu arada sedanlara sığabildiğimi gördüm

2012 model bi-turbo 195 bg araçlar ile olumsuz bir fikri olan var mı acaba? Temiz bir biturbo araç buldum sanırım, yaklaşık 100.000 kmde. Birde bunların hepsi 4x4 değil sanırım? İlanda biturbo ama normal 2 çeker denmiş çünkü.

Yorum

Evet artık bende bir insignia sahibiyim 2011 model 2.0 lt beyaz cosmo paket aldım. Hatta fırsatım olmadı yazmaya, 2 hafta kadar oldu alalı şunu farkettim ki, çok geç kalmışım almak için. Müthiş bir keyif bu arabayı kullanmak.

Yorum

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın
                        InsigniaTEAM

Yorum

Hayırlı olsun...Kazasız belasız güzel günlerde kullanın...

Yorum

Hayırlı akşamlar olsun, güzel günlerde kullanın

Yorum

Hayirli ugurlu olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                              X