Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Konu Silinsin Lutfen??2010 2.872 km de Satılık 180 PS Cosmo + DVD 800 Navi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 2010 2.872 km de Satılık 180 PS Cosmo + DVD 800 Navi

Aracını satan arkadaşlara öncelikle hayırlı müşteriler diliyorum. Umarım en kısa sürede arzu ettiğiniz fiyatlara satarsınız. Aldığınız teklifler ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Sanırım bunda en önemli etken bayilerin hatta Opel Türkiye'nin fiyat politikası. Liste fiyatı TRY 62,885 (Kampanyalı) araç için bayiye gittiğinizde hiç pazarlık yapmadan TRY 57,000 fiyat alınabildiğini gördüm. Hatta, cumartesi günü Autoshow'da Opel standındaki siyah 1.6T Cosmo'yu görenleriniz olmuştur. Araçta ekstra donanım olarak Deri Döşeme, Navigasyon ve Flexride mevcuttu. Araç için istedikleri fiyat TRY 62,000.
    Anlaşılması güç olan bu durum özellikle 2. elde araçların fiyatını son derece olumsuz etkiliyor.
    Elbette fuar dönemi ya da yakın ilişkilerle uygun fiyatlar almak mümkün ama bu denli fiyat farkı olunca da arz ve talep birbirini karşılayamayabiliyor.

Yorum

[quote=toltun ]
      230 kurus yakmayı nası saglıyosun vallahı bravo ben reno 1.5 dızelle beceremyrm

hayırlı satıslar
      [/quote istanbul amasya sehır farkı olabılır sehir ıcı 11 litre gaz yakıyorum sehirler arası da 7,5 lt ıle 8,5 litre arası degisiyor
      2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

kesinlikle sitedeki Insignia'larını satanlar için söylemiyorum, bunu baştan belirtiyim.

bence sıfır araçtaki bu indirimler güzel oluyor. 2.el satıcısı dönem dönem yada bayram önü diye fiyatları tavan yaptırıyor, bayram öncesi yüksek fiyat verip aracı bayramdan sonra teslim etmeyi öneren terbiyesizler bile çıkıyor. onlara karşı bu indirimler yüzümü güldürüyor fiyatlar tavan yaparken birşey yok ama indirime gitmek gerekince laf oluyor. herkes 2.elden kâr edecek diye birşey yok sonuçta.

dediğim gibi bu cümlelerim Insignia'lar ve satıcıları için değil (ama sıfır aldığı fiyatından daha yüksek 2.el ilanı veren fırsatçılara olabilir )
        daha çok, otomobil pazarının müdavimleri için yazdım.
        InsigniaTEAM

Yorum

bizim araçları aldığımız dönemde aşağı yukarı hangi fiyatlara aldığımızı tahmin edebiliyorsunuzdur..
          şu anda opel tr nin bu politikası ile bizim zamanımızdaki fiyatlar arasında ciddi fark var..
          sağolsun opel tr,millet yeni modellerin lansman fiyatını düşük tutarken bizim gibi yeni bir modelin erken satın alan müşterilerine ( kur vs.düşük dahi olsa ) sağlam bir kazık attı..
          ben ötv zamanı alanlardan değilim.. bu sebeple zararım normalin çok üzerinde.. çok araba alıp sattım,son arabalarımın çoğunu 1 yaşını doldurduğunda ve 5.000 - 15.000 km aralığındayken sattım ama bu kadar az km li ve bu kadar az kullandığım bir araba olmasına rağmen insignia'dan uğradığım ( uğrayacağım ) zarar kadar zararı hayatımda yaşamadım.. ( yüzde olarak konuşuyorum )
          işte bu sebeple opel tr sebebiyle opel'den soğudum diyebilirim.. büyük konuşmayayım ama artık opel'e tövbe ettim bile diyebilirim..
          ama bugün doğuş grubunu ve mesela passat'ı ele aldığınızda durum çok daha farklı..
          passat'ın yaşadığı değer kaybı çok daha makul seviyelerde..
          insignia'da 3.000 km bile olmadan ve 6-7 ay içinde yaşadığım değer kaybı sanırım ancak chery,tata vs gibi araçlarda olur..
          neyse vardır bir hayır diyelim,hersey nasip kısmet..
          selamlar..

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

dediğim gibi abi, Insignia kullanıcılarıyla ilgili yazmadım. Insignia'da öyle bir düzensizlik oldu ki geçen ay satılan araçlar, vergi indirimi olduğu dönemden bile ucuza gitti

Passat'ı da yine bizim Türk halkı yaptı. yatıp kalkıp Passat diyenler olduğu için arabada değer kaybı olmuyor. aynı Tofaş meselesi gibi bence.
            InsigniaTEAM

Yorum

Çağrıcım, 1997 den itibaren beş Vectra bir de Astra aldım. 1998 yılında Hürriyet gazetesinin her iki sayfayı kapsayan tam orta sayfasında dev bir reklam çıktı. Vectra nın şık bir fotoğrafı ve altında şu yazı; Bir yılda hangi ekonomi estrümanı %130 getiriyor. Hatıladığım tabii belki farklı bir rakam. Sonuç olarak araba yatırım aracı değil. Fakat 2000 den sonra Vectra da, bugün de saçmalayarak uygulanan bir ileri iki geri fiyat politikasıyla ikinci elde çok zarar eden kullanıcılar süratle Opel in büyük araç segmentinden uzaklaştılar.. Passat ne donanımıyla, ne aracın görünümü ile Vectra dan üstün olmamasına rağmen yüksek fiyatlandırmasıyla aldı başını gitti. Zaten Vectra 1600 motorun kasayı çekmede zorlanması ile sıkıntılı idi, fiyat politikaları tuzu biberi oldu. Şimdi aynı hatanın biri tekrarlanmıştı ki bayiler dahil fark edip 115 hp yi birden hokus pokus yaptılar. Ama Opel Türkiye ne yazıkki 68000 den araç satıp iki ay sonra 60000 e Selamsız şehri kurtuluşu Kampanyası yaparsa, sonra insignia alacak olanlarda düşünür. Araba çok güzel de burası USA değil, arabaya yakın vergi veriyoruz tosuncukları beslemek için yani pahalı. Bu Almanya Opel veya GM in değil beceriksiz servisleri eğitemeyen Opel Türkiye nin işbilmezliğidir. Ben hiç bir WV sahibinden arabamı çok aşağıya sattım duymadım. Hatta bugün bir arkadaşım ilan vermiş telefonları susmadı. Bizde ise arkadaşın yeni arabasına saçma sapan rakamlar teklif ediliyor. Burada insignia yı tercih etmek Opel in fiyat ayarlamaları ile parayı sokağa dökmek olursa ben keşke C180 mi alsaydım diye düşündürür insanı. Kur farkı diyen olursa bende derim ki WV soba kurumu kullanıyor? Bu son aylarda gördüklerim bana vectra yı çağrıştırdı.

Yorum

Passat ın yüzü yıllardır eskimediği için alım satımlarda zarar oranı daha az. Çünkü fiyatta istikrarlılar. Gidip bir Passat cc yi sıfır 49 bin euro ya alırken bir iki yaşındaki cc yi 80-90 bin liraya alabiliyorsunuz. Ama Opelde insignia için konuşuyorum İnsignia passattan alımlı bir araba ancak, orantısız fiyat politikaları nedeniyle ne yazık ki passat karşısında (volkswagen demiyorum) yüzü daha çabuk eskiyor. Ve passatın highline paketi ikinci elde de highline sıfırda da. (fiyat olarak) İnsignia nın Cosmo paketi sıfır 63 bin lira ikinci elde 55-60 alıyosunuz opel de zaten aynı fiyata sıfırı veriyor. Bu nedenle aracını satmak isteyen kişi fiyatı düşürmek zorunda kalıyor.

Yorum

vw her zaman fiyatını koruyor.. bu şekilde de hiçbir zaman müşterilerini üzmüyor..
                  satış fiyatları olarak da internette yayınladıkları rakamlardan bayiler çok cüzi miktarda indirimler yapıyorlar..
                  öyle opel deki gibi;

Insignia NB
                  Model Motor Tip Anahtar Teslim Perakende (TL) Kampanyalı Anahtar Teslim (TL)
                  Insignia NB 1.6 180 HP - Benzinli Edition 60.773 54.873
                  Insignia NB 2.0 130 HP - Dizel AT Edition 81.252 74.177
                  Insignia NB 2.0 160 HP - Dizel AT Edition 84.647 77.572
                  Insignia NB 1.6 180 HP - Benzinli Cosmo 68.685 62.885

68.685 ten kampanya yapıp 62.885 e düşüp bir de üzerine kapıdan girene 57.000 TL fiyat vermiyor adamlar.

çağrı nın bahsettiği bu durum gerçekten doğru ise işte o zaman insignia da memnuniyetsizlik duyduğum hatta pişman olduğum tek durum bu olur..
                  ne yakıt tüketimi ya da mekanik/elektronik konuda arabam bana sorun çıkartmadı şükür..
                  ama opel tr ve uyguladığı fiyat politikası ile bana yaşattıklarından sonra ben gerçekten bir daha opel'in semtine uğramam..
                  2004 yılından beri aynı bayiden 3 adet sıfır km astra ve 1 adet insignia satın almış sadık bir opel müşterisi iken bu yediğim kazık benim kulağıma iyi küpe olur..
                  sağlıcakla kalın..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tayfunray
                    Çağrıcım, 1997 den itibaren beş Vectra bir de Astra aldım. 1998 yılında Hürriyet gazetesinin her iki sayfayı kapsayan tam orta sayfasında dev bir reklam çıktı. Vectra nın şık bir fotoğrafı ve altında şu yazı; Bir yılda hangi ekonomi estrümanı %130 getiriyor. Hatıladığım tabii belki farklı bir rakam. Sonuç olarak araba yatırım aracı değil. Fakat 2000 den sonra Vectra da, bugün de saçmalayarak uygulanan bir ileri iki geri fiyat politikasıyla ikinci elde çok zarar eden kullanıcılar süratle Opel in büyük araç segmentinden uzaklaştılar.. Passat ne donanımıyla, ne aracın görünümü ile Vectra dan üstün olmamasına rağmen yüksek fiyatlandırmasıyla aldı başını gitti. Zaten Vectra 1600 motorun kasayı çekmede zorlanması ile sıkıntılı idi, fiyat politikaları tuzu biberi oldu. Şimdi aynı hatanın biri tekrarlanmıştı ki bayiler dahil fark edip 115 hp yi birden hokus pokus yaptılar. Ama Opel Türkiye ne yazıkki 68000 den araç satıp iki ay sonra 60000 e Selamsız şehri kurtuluşu Kampanyası yaparsa, sonra insignia alacak olanlarda düşünür. Araba çok güzel de burası USA değil, arabaya yakın vergi veriyoruz tosuncukları beslemek için yani pahalı. Bu Almanya Opel veya GM in değil beceriksiz servisleri eğitemeyen Opel Türkiye nin işbilmezliğidir. Ben hiç bir WV sahibinden arabamı çok aşağıya sattım duymadım. Hatta bugün bir arkadaşım ilan vermiş telefonları susmadı. Bizde ise arkadaşın yeni arabasına saçma sapan rakamlar teklif ediliyor. Burada insignia yı tercih etmek Opel in fiyat ayarlamaları ile parayı sokağa dökmek olursa ben keşke C180 mi alsaydım diye düşündürür insanı. Kur farkı diyen olursa bende derim ki WV soba kurumu kullanıyor? Bu son aylarda gördüklerim bana vectra yı çağrıştırdı.

Opel'in değer kaybında haklısın abi ama

"Ben hiç bir WV sahibinden arabamı çok aşağıya sattım duymadım. Hatta bugün bir arkadaşım ilan vermiş telefonları susmadı."

bunu da bizim milletimiz yaptı diyorum ben.
                    Opel Vectra B'de biraz, Vectra C'de büyük oranda eski prestijini kaybetti. bu kasaların Passat karşısında değer kaybı kabul edilir ama bizim halkımız Passat üzerine bu kadar abartılı düşkün olmasaydı Passat'ta şuan bulunduğu yerde olmazdı bence. arabaya nerdeyse premium diyecekler. otomobiller hakkında hiçbirşey bilmeyenler bile Passat deyince arabayı öve öve bitiremiyorlar. çünkü çevreden öyle gördüler. fikir belirtemeyenler de "Alman arabası" deyip işin içinden çıkıyor

tabiki Opel Türkiye'nin de suçu yok değil. başta 115 hp getirdiler, sonra listeden kaldırınca Insignia'nın başlangıç fiyatını aşağıya çekmek için 2.el fiyatına sıfır 180 hp vermeye başladılar. 115'liği baştan listeye eklemeselerdi herşey daha farklı olacaktı.

'90 ortalarına kadar Opel devriydi, Vectra B'den itibaren VW'ye dönmeye başladı.
                    vereceğim örnekler gerçeklik gösterir/göstermez bilemem ama en azından biraz mantıklı sayılabilir,
                    internette 95 modele kadar (Vectra A) 1200 satılık ilanı varken, aynı dönemde 96 modele kadar üretilen Passat'ın 116 ilan var. o yılları hatırlamıyorum ama Passat tutulmamış gibi gözüküyor.
                    96-2001 arası üretilen Vectra B için 3000 ilan varken 97-2004 arası üretilen Passat'ın 2300 ilanı var
                    2002-2008 arası Vectra C için 1700 ilan varken 2005'den günümüze Passat'ların da 2200 ilanı var.
                    Vectra B'den itibaren Opel'in düşüşe geçtiği bir gerçek.

neyse benim asıl diyeceğim ihihi
                    2000'lerde rüzgar VW'den tarafa esmeye başladı, VW bu kadar tutucu bir kitle oluşturmasaydı yeni kasa (sözde) Passat ile Insignia arasında devir yine Opel'e dönerdi bence.
                    ama VW'nin acaip bir kullanıcı ve hayran kitlesi var. hepsi birbirinin aynı VW, Audi, Seat, Skoda'lar nasıl bu kadar abartılı seviliyor anlamıyorum
                    InsigniaTEAM

Yorum

Bu yeni passatlarda 1.4 tsi 122 beygir var. başka motor seçeneği yok. çok garip... (dizelden bahsetmiyorum benzinli motor)

Yorum

bir örnek daha vereyim;
                        insignia yı aldığım dönemde C180k ile ikisi arasında gidip geliyordum..
                        o dönem araba satışları çok çok durgun olduğu için de C180K fascination+tamamen cam tavan için has otomotiv merkezden bana araç izmir'e teslim edilecek şekilde 42.001 euro ( gerçekten fiyat 42.001 idi ve inanmayana taratıp mail atabilirim ) anahtar teslim fiyat verdiler.. renk de opak siyahtı..
                        o dönemde kur 2,05 - 2,08 arasıydı diye anımsıyorum.. TL ile yaklaşık 86.000 TL olacaktı..
                        şimdilerde aynı şekilde 3.000 km de 2010 model fascination + cam tavan için sanırım 41.000 euro ya 2.el alıcısı bulabilirdim şayet o aracı alıp yine aynı şekilde satacak olsaydım.. bu da en kötü 81.000 TL olurdu..
                        şimdi bir insignia ya bakıyorum 65 lerden 55 - 56 ya düşmüş neredeyse?
                        bir de C180K ya bakıyorum.. fiyatına göre değer kaybı yaklaşık % 5 ki bunda kur farkının da etkisi büyük..
                        bir de derler premiumlarda değer kaybı çok olur diye??
                        e90 320d lerde bile bu kadar değer kaybı yok,araba ikinci elde de peynir ekmek gibi gidiyor.. ve geçen sene aralık sonu ocak başında bmw de ciddi kampanyalar yapmıştı..
                        hey gidi opel tr heyy..

Yorum

konuyla alakalı birşey buldum

1924'de OPEL, bir milyon DEM’lık bir yatırımla almanya'da ilk seri üretim hattını kuran şirket oldu. Bu yepyeni üretim şekli OPEL müşterilerine pek çok avantaj sağladı. Yeni üretim hattında ilk üretilen model "laubfrosch" veya "ağaç kurbağası" (OPEL 4/ 12 hp) idi. Artan üretim hacmi ile yoğun talebin yarattığı, üretim giderlerindeki düşüş sayesinde zaten normal bir düzeyde olan fiyatlar altı yıl içinde 4.500 DEM’tan sadece 1.990 DEM’a indi.

ihihi ihihi ihihi

yani günümüz parasıyla 60.000 liralık Insignia'nın 28.744 Liraya düştüğünü düşünün

yazının devamında benim bahsettiğim şeyden de bahsetmişler;

90 lı yılların ikinci yarısına doğru kötü bir patronla çalıstıkları için kalitede biraz düsüs ve modellerde eksilme oldu ama şimdilerde tekrar toparlanıyor.
                          InsigniaTEAM

Yorum

28,744 lirayı duymamıs olayım tamda ben arabayı satmak ısterken
                            bu arada a3 dusunuyorum varmı fıkrı olan yada tavsiyesi
                            2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

şahsen ben sadık bir müşterisi(yd)im..
                              ama artık aynı şeyi söyleyemeyeceğim opel tr nin bu sürekli kendine yontan tutumu karşısında..
                              bir marka bir ülkede ancak bu kadar ilgisiz ve kötü yönetilebilir vesselam.. ( bunları sadece fiyat politikasından dolayı yazmıyorum )
                              kardeş marka chevrolet kullanıcılarının yaşadıkları ve maruz kaldıkları yaklaşımları da okumanızı tavsiye ediyorum..
                              geçmişin mirası ile bana ancak buraya kadar araba satabilirler,bende dahası yok..
                              umarım sadece ben vazgeçiyorumdur ancak benim gibi sadık müşterilerini kaybediyorlar ise şu an izledikleri satış politikası,servis yaklaşımları vs ile başka markalardan opel'e geçen yeni müşteriler yaşadıkları olaylarda ve maruz kaldıkları ilgisiz alakasız yetersiz yaklaşımlarda bir daha dönmemek üzere opel'den vazgeçebilirler..
                              hatırlıyorum da;
                              insignia yı arabaya resmen aşık olarak hatta neredeyse 1 yıl bilgisayarımın desktopundaki wallpaper da her gün aşkıma bakarak satın almıştım..
                              ama şu son bir kaç gün o aşktan eser kalmadı..
                              teşekkürler opel tr

Yorum

arabamla alakalı kafama takacak hiçbir sorun yaşamıyorum ancak bu site insana aracını zararına sattırır arkadaş bu ne ya

Yorum

İşleniyor...
                                X